Wednesday, January 16, 2008

van de kip en het uitgekomen ei / "vrouwenpraat"


Vrijdag zou juf Kip "uitgerekend" zijn dus ik had nog even om een hokje te maken voor haar en haar kuikens. Mis dus: vanmiddag hoor ik ineens een hoop gepiep bij Hans zijn Harley (daar zat kip achter te broeden) en daar loopt dus een overspannen schreeuwende kip met 5 kuikens ! 2 zwarte, 2 gele met bruine streepjes en 1 gele met een grote zwarte streep over de rug. Ben heel nieuwsgierig hoe die er later uit gaan zien. Ze zijn veel te klein om al los te laten scharrelen dus maar even naar de overburen geweest die hebben al - tig jaar kippen.
Dus van overbuurman een mooi kippenhuis te leen gekregen, kippendrinkbak waarin de kuikens niet kunnen verdrinken en geplet voer omdat de kleintjes stikken in Hen Scratch (spreek uit op zijn texaans: hèèèèèèn scrèèèètsj) morgen moeten we toch paardenvoer halen dus ook meteen een zak Chicken Starter voor de kuikens.
Toen moest juf Kip nog gevangen worden, ik wist niet dat kippen konden grommen trouwens. Eerst de kleintjes geraapt, vangen kun je het niet noemen eigenlijk terwijl juf Kip mij met vleugels en snavel te lijf ging. Het is een goede moeder in ieder geval. Nu zitten ze allemaal in het nieuwe kippenhok in de schuur, lekker op een hooibed, droog en uit de wind, als ze over 3 dagen allemaal nog in leven zijn zullen ze het redden. Helaas is het nog niet gelukt een foto te maken van de kuikens want juf Kip gromt steeds als ze me ziet en stopt dan razendsnel het grut onder haar vleugels. Onze kuikens zijn natuurlijk veel mooier dan die op de foto ;-) en nu maar hopen dat het niet allemaal hanen zijn ha ha

7 comments:

Anonymous said...

Ah eindelijk iets geboren bij jullie. nu die ezel nog eens...

We willen inderdaad wel een foto.....

gr petra

Anonymous said...

Ah eindelijk iets geboren bij jullie. nu die ezel nog eens...

We willen inderdaad wel een foto.....

gr petra

Anonymous said...

jesses!!!!! na de onuitputtelijke parade van enge beesten , groot en klein, grommende kippen..
moet ook niet erger worden;-D !!!

MissFluffy said...

Leuk, zijn zo schattig die kuikentjes .Moet je nu zeker gaan oppassen dat er geen roofvogels neerstrijken .
Weet je wat ook zeer leuk is om te houden en je hebt toch al een halve dierentuin ,dat zijn pauwen .

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Ik zie dat je je antwoord al hebt; ik kon gisteravond niet op blogger komen. Inderdaad chick starter. Moeder kip beschermd de kleintjes wel, dat zie je wel, maar toch een tijdje op opgesloten lijkt me wel goed. Ze kan ze tenslotte niet tegen alle roofdieren verdedigen. Ze houdt ze ook goed warm, voor de kou hoef je je ook geen zorgen te maken.

Proficiat in ieder geval! Heel leuk, kuikentjes, en dan al zo onverwacht vroeg. Wat een leuke verrassing.
Je zal zien ze groeien als kool. Het zijn echt niet zo'n tege vogeltjes als ze lijken. Hier heb ik een moederkip eens zo hard zien krabben aan de grond met haar poten, haar kuikentje liep per ongeluk in de weg en werd door de poten geraakt. Het vloog met een grote boog door de lucht, stond weer op en liep verder. Ook kun je zelfs kuikentjes via de post bestellen, die zijn dan 24 uur onderweg in een kleine doos (waar ze lekker warm bij elkaar zitten). Wonderbaarlijk gaat dat altijd goed, we hebben het heel vaak gedaan.
Hopelijk zal je de kuikentjes af en toe een vast kunnen houden, zodat ze aan mensen wennen en geen wilde kippen worden zoals de rest.

Anonymous said...

Proficiat, is altijd leuk kleine beestjes.Zelf heb ik er ook een gehad(toen ze klein waren)en toen ze groter werden weg gedaan.Wel naar iemand met een goed dieren hard.

Anonymous said...

Ahhhhh so cute!!!