Thursday, January 03, 2008

Brrrrrr KOUD



Ja ja, we weten dat het veel erger kan vriezen en winteren dan bij ons maar....het is een paar nachten winter in Texas: afgelopen nacht was het wel -5 graden Celsius en de nacht ervoor -4 C. Voor ons is dat koud, ook voor onze honden die dan zo dicht mogelijk bij elkaar op de bank kruipen liefst nog onder een van de kleden en Bonniepoes gaat direct op het luchtrooster van de verwarming zitten zodra ze binnenkomt. En het is dan nog wel bijna 20 graden in huis.....
Dat we ooit nog gedacht hebben dat de teckels de warmte hier wel erg zwaar zouden vinden, onze "echte hollandse honden" zijn inmiddels echte Texaanse Teckels geworden, bij temperaturen van minder dan 16 graden vinden ze het al niet leuk meer buiten. Gelukkig wordt het overmorgen weer ruim 20 graden Celsius overdag en gaan de nachttemperaturen naar gemiddeld 13 graden C, het moet niet te gek worden die kou tenslotte ;-)
Ondanks de wat overhaast aangebrachte isolatie (want suf: natuurlijk hadden we niet verwacht dat het zo zou gaan vriezen) stond in het douchegebouw ijs in de badkuip, ijspegels hingen aan de douchekop en waren de leidingen licht bevroren onder het douchegebouw en het ergst van al: 1 boomkikker dacht dat hij een goede plek had om te overwinteren daar. Helaas heeft hij het niet gered en zat stijf bevroren op de rand van de badkuip. Als we hadden geweten dat hij/zij daar nog woonde hadden we wel een kacheltje neergezet daar. Nu gaan we dat evengoed maar wel doen + de boel isoleren onder het gebouw voor hier nog een volgende koufront aankomt.
De paarden en ezels hebben gelukkig geen last van de kou, ze hebben een goede wintervacht, behalve Summer maar die heeft een "interne wintervacht". Dat paard is zo dik geworden (en ze staat echt al een hele tijd op dieet maar valt geen gram af) dat we toch een beetje bang zijn (maar ik ook wel een beetje blij natuurlijk) dat ze misschien wel een veulen gaat krijgen van het voorjaar. En aangezien ik geen van "mijn baby's" kwijt wil.....
We wachten ook dit maar af (valt helemaal niet mee trouwens): Thelma moet voor 14 februari een baby-ezel gaan krijgen en die buik staat zo onderhand op ploffen. Louise weten we niet zeker of ze drachtig is maar die heeft nu een "stief-ezelkind" dus als die geen baby krijgt is dat niet zo heel erg. In het "ergste geval" hebben we in juli 4 paarden van onszelf, 2 paarden van Christa en 5 ezels ! Dat wordt voor volgende winter heel wat meer balen hooi bestellen, zeker als het weer zo koud wordt als deze winter ;-)

7 comments:

Petra said...

Ha ha, wat een leuke foto's! Die poes lijkt wel op onze Meike. Zielig van de kikker! In ons vorige huis (nieuwbouw) werkte onze verwarming niet het eerste jaar en vond de technicien er een uitgedroogde kat in :(. Nooit uitgevonden van wie die was. Succes met de kraamkamer straks, hi hi.

Anonymous said...

-6C hahah Ik teken ervoor...

Rhomar gaat tegenwoordig nog maar 1 keer per dag naar buiten omdat ze nu eenmaal toch een keer moet. Maar daar houd het wel mee op. Als een speer rent ze weer naar binnen en kruipt bijna in de openhaard.

Succes met isoleren. Gj is onderlaatste nog onder een van de gebouwen geweest om de isolatie te checken. Leuk werkje hoor.

gr petra

MissFluffy said...

Kan dus best wel koud worden daar .Met die hoge temperaturen ,niet moeilijk dat jullie bevriezen !Zelfs die kikker liet zich erdoor verrassen
Misschien is isoleren toch niet zo'n slecht idee .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Kruip maar lekker warm onder de wol. -10 a -12 was het gister in NL (voor het gevoel) dan, want het was gelukkig niet ze koud.Suc6 met het Isoleren, koud lijden kun je nog altijd doen.

Annemiek said...

Koud hoor :) Ik weet het, als het bijna nooit vriest is het een schok.
Toen mijn man nog niet zo lang in het leger zat werd hij overgeplaatst van Californie naar Texas. De motor van zijn auto bevroor in Texas; er zat geen anti-vries in, en dat was zijn kennismaking met het weer in Texas, en dat het daar ook kan vriezen :)

Leuke foto van die 2 hondesnuitjes.
Het wordt een hele beestenboel daar!

Anonymous said...

Na drie Shetlandveulens op rij hebben we een paar jaar geleden besloten alleen nog maar ruinen te houden. Want ook wij hebben zo'n moeite met het verkopen van de baby's en elke keer weer was het een drama.

Toch mis ik het wel hoor, dat jonge grut in de lente. Niks mooier dan een pasgeboren veulentje!

Anonymous said...

In ieder geval zal Summer wanneer ze een veulen krijgt eindelijk haar vetjes verliezen en misschien is het daarom wel dat ze zo aankomt? Omdat haar lichaam zich voorbereid op het zogen?

KOUD HE!!! Mijn bananenbomen hebben de strijd opgegeven en zijn helemaal bruin geworden. En ik maar hopen dat ze deze winter niet zouden afsterven... Helaas...