Monday, January 07, 2008

Texaanse klei enzo

Vanmiddag ging Hans bij Wes een trailer ophalen om morgen auto-onderdelen naar Houston te brengen. Echter hij had onverwacht ook een vrachtje mee hierheen genomen: KLEI !
Een trailer vol die dus leeg geschept moest worden, het idee was om onze oprit ermee te verharden want die is wat verzakt richting het asfalt van de weg. De "directie";-) besloot echter dat dit niet zo'n heel goed idee was, als het regent komt er niemand meer hier het erf af zonder een tractor want die klei wordt spekglad. Nu is dat wel handig om mensen hier te houden maar of het zo'n goede reclame is valt te betwijfelen. Dus hebben we meer dan een uur (!) die vette rode klei uit de trailer staan scheppen, het ligt nu op een hoop achter het douchegebouw. T.z.t. kunnen we onze tuinen ermee doen want de plantjes hier willen graag iets meer dan alleen zand dus altijd handig. Het was niet genoeg om onze pond te sealen maar met een aantal rondstampende paarden daar valt er weinig te sealen aan onze pond, die trappen gewoon door een kleilaag heen. Dan hebben we nog wel 30 trailers klei nodig en minsten 30 uur scheppen voor de boeg dus daar beginnen we maar niet aan.

Dan heb ik vandaag voor de 10e keer de carport leverancier gebeld, ik had inmiddels 5x de voicemail ingesproken wanneer dat ding nu eens geleverd zou gaan worden maar uiteraard belt er niemand terug. Vanmorgen was ik het zo zat dat ik een "vriendelijke" boodschap heb ingesproken dat als er vandaag weer niemand belt de order gecancelled is. Goh ! laat er vanmiddag een mevrouw bellen om te zeggen dat de carport a.s. vrijdagmiddag geleverd gaat worden, van mijn voicemailbericht wist ze niets af. Ja ja dat geloven we direct, dus donderdag gaan we alvast het armzalige ezelverblijf afbreken en krijgen die dames ook een mooi huis.

De hoefsmid is vandaag weer niet geweest, hoefsmid 1 zou al 6 keer hier geweest zijn als hij gewoon zijn afspraken nagekomen zou zijn en hoefsmid 2 heb ik eindelijk te pakken kunnen krijgen (zijn voicemailbox zat vol en terugbellen bij gemiste oproepen doen ze hier niet) hij zou vanmiddag komen.....het is altijd een verrassing wanneer hij komt, als hij zegt dat hij van te voren belt staat hij ineens voor je neus, uiteraard zonder eerst te bellen. Maar goed, van hoefsmid 2 weten we in ieder geval uit ervaring DAT hij komt, alleen weten we nooit wanneer.

We zijn druk zoekende naar een volgende opknaptrailer, er zijn 3 gegadigden voor de Dutchman trailer, Neil blijft nog 2 a 3 maanden, onze nieuwe gasten willen graag daarna erin maar Neil komt ook weer terug: hij moet korte tijd elders werken en daarna weer hier in de buurt. Het plan is om dit jaar 2 opknaptrailers te kopen en aan te sluiten op onze hookup plaatsen maar voorlopig zijn we eerst nog aan het zoeken, we hebben nog 2 a 3 maanden voor trailer 2 klaar moet zijn dus dat moet lukken.

3 comments:

Anonymous said...

Lijkt me inderdaad niet zo'n strak plan om een berg klei te hebben waar je niet over heen kunt met zwaar geschut.


Jullie hebben grote plannen om nog 2 van die opknappers op te knappen. Leuk om te doen, maar veel werk...

Terugbellen ja het blijft een moeilijk begrip.

gr petra

MissFluffy said...

Dat klei vettig was ,wist ik wel maar dat het ook zo slipperig kon worden dus niet .Algoed dat je die dan nog niet had gegooid ,je zou wat gezien hebben .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Zo zie je maar weer dat je met Klei, voor heel veel manieren kunt gebruiken.Ookal is het maar glibberig vind ik klei.Hopeijk dat jullie ook tijd hebben om te pauzeren(is mee en dan ook goed).