Friday, January 04, 2008

The Airstream




De Airstream is echt een stuk Amerikaanse geschiedenis, net zoals een Harley Davidson of bijvoorbeeld een Ford Mustang. Airstreams worden al gebouwd sinds 1930 en nog steeds worden ze gemaakt. In Nederland is de caravan vooral bekend van de tv-show "All you Need is love show" waar Robin ten Brink verliefden naar elkaar bracht. In Amerika zie je ze in tientallen films en ook werden ze gebruikt om astronauten naar hun raket of space-shuttle te brengen, vandaar dat ze ook weleens Nasa caravans worden genoemd. Wij hebben dus 3 Airstreams en de week is een echt Airstream weekje. Op nieuwjaarsdag kwamen een paar Nederlanders onze camping bekijken en willen waarschijnlijk hun klein Airstream die nu in Houston staat bij ons een plekje geven. Morgen hebben we weer bewoners in onze oudste Airstream voor langere tijd (onder voorbehoud). Vandaag kwam er opeens een schitterende grote Airstream op ons terein voor helaas maar een nachtje hookup. Deze mega Airstream uit 2001 heeft 3 assen en is dacht ik zo'n 34 feet lang en heeft zelf een slide-out, dus als hij stil staat schuift er een stuk naar buiten waardoor hij van binnen een stuk groter word. Deze eigenaren zij ouderen uit Maine die overwinteren in Pasadena, Texas, zogenaamde snowbirds dus.

Op de Nederlandse Airstream site vind je een hoop informatie over deze schitterende trailers

6 comments:

Petra said...

Hier in de buurt hebben mensen er ook eentje, ik zal eens kijken of ik er een foto van kan maken. Ik vind het altijd wel grappige dingen om te zien, maar heb ze nog nooit van binnen bekeken.

Anonymous said...

Wat een joekel zeg. Jammer dat ie niet een tijdje blijft staan.

Ik vind die airsteems inderdaad echt iets Amerikaans.

Kasaka, ook van binnen zijn ze mooi. Zeker als Bianca ze onder handen heeft gehad.

gr Petra

Anonymous said...

@Antonia ;-): dank je voor het compliment, ben al op zoek naar volgende opknaptrailer, zo leuk om te doen !

Annemiek said...

Het zijn wel aparte trailers!

Anonymous said...

In NL zie je ze alleen maar met All you need is love.Is een keer wat anders, dan een gewone Caravan.

MissFluffy said...

Dat ze die gebruikte bij ''All you need is love'' kan ik me niet herinneren .Eigenlijk heb ik nooit oog gehad voor die airstreams tot jullie erover begon te schrijven .Kom ik hier een beetje verder voorbij een garagist en wat zie ik daar staan ,ja echt een airstream.Maar dat gaat meestal zo he .

Groetjes Nancy