Wednesday, January 23, 2008

We got mail



Het nadeel van een grote voortuin is dat de brievenbus een stukkie verderop staat. In ons geval zo'n honderd meter en dat valt nog mee, veel buren zullen de post met de auto moeten halen. Onderweg naar de brievenbus fantaseer je van kleine pakjes vol hagelslag en zoute drop of dat je de lotterij hebt gewonnen. Joepie, de hele bus zit weer vol, wat krijgen we nu weer allemaal? Helaas, het zijn alleen maar brieven dat we goedgekeurd zijn voor zo'n beetje alle creditcards die er zijn. Amerika zit in een kredietcrisis, gek zeg, als een resident met visum zoals ons al gek gemaakt word met tientallen "gratis" creditcards. Tegenwoordig kan je al sparen met je creditcard, helemaal voor niets en als je een nieuwe auto koopt krijg je 1500 Dollars cash in je hand. Toch mooi dat veel kredietmaatschappijen aan liefdadigheidswerk doen en al geld toegeven, wat wil je nog meer als arme burger. Een aantal Amerikaanse steden zijn hypotheekverstrekkers aan het aanklagen omdat inwoners hun flexibele hypotheek niet meer kunnen betalen. De mensen worden blijkbaar gelokt met lage aflossingen in de eerste jaren en daarna schiet het omhoog. Wie had dat kunnen verwachten, uuhhhh, iedereen toch? Dezelfde mensen zullen waarschijnlijk een auto kopen voor 10.000 Dollar met een financiering van 20 jaar, yip, kan echt, lekker makkelijk die lage maandelijkse kosten, vrees alleen dat de auto niet zo oud word. Volgens mede Texaan Pres. Bush gaat het economisch best goed met Amerika, de rest van de wereld denkt anders, zie de beurzen de laatste dagen. Voordeel van de ellende is dat de belasting en rente omlaag gaat, dus we kunnen nog meer lenen, gelukkig hebben we onze Nederlandse credit cards nog.

9 comments:

Anonymous said...

Wij hadden er vandaag 7. De ene aanbieding nog mooier dan de ander. (al thans op papier uiteraard). Een brievenbus vol! Maar weet je je kunt er heel erg goed de openhaard mee aanmaken en dat doen we dan ook maar.
Wij hebben 1 credit card gekoppeld aan onze bankrekening en dat is meer dan genoeg.

gr petra

Chuck and Anneke's RV travels said...

Ik zie dat je voor Conimex adverteert.Brengt dat wat op voor je als ik daarop klik. Zo nu en dan eens klikken?

Groetjes,
Anneke

Annemiek said...

Over die aanbiedingen kan ik me niet druk maken, het is alleen maar papierverspilling.
Hopelijk zul je veel lekkere dingen in je brievenbus krijgen :)

Anonymous said...

is dat een HINT?xT

Anonymous said...

In ieder geval zo te zien, vind de postbode jullie brievenbus. En dat is weer leuk zo krijg je toch weer wat post...waar je dingen mee kunt doen.Leuke brievenbus trouwens, veel leuker dan die we in NL hebben.We worden in Nl over spoeld met Lening folders en met Lening Reclame's op tv.

Hans Hendriks said...

@anonymous: Yip.laat maar komen. ;-) x your hungry brother

blips said...

Dan ben je ook nog eens pre-approved voor die creditcards. Gewoon een leugen want als je belt en je hebt nog geen credit-history gaat het helemaal niet door. Ook als je meer credit-cards neemt kan dat je score nadelig beinvloeden. Creditcard maatschappijen zijn gewoon op je geld uit punt uit...

Petra said...

Gelukkig krijgen wij om de een of andere reden nauwelijk credit card aanbiedingen. Ik vind ze stom vervelend, want je moet ze versnipperen, anders kan iemand er met je identiteit vandoor. Hier krijgen we eindeloos veel nutteloze catalogi.

Dizzymisslizzy said...

Tja, wij hebben dan niet zo'n grote voortuin als jullie maar moeten ook een eindje lopen voor de post, want midden in onze straat staat een kast met brievenbussen. Ik krijg weinig van die credit card aanbiedingen gelukkig. Bij mij zijn het meestal universiteiten die me (lees; mijn geld) wel graag willen hebben. Laat ik nou helaas niet op kamers mogen van Adri...