Friday, January 11, 2008

Dat was me t dagje wel

Gisterenmorgen stond Patches gewond in de Round Penn, ze had het voor elkaar gekregen op haar voorbeen een flinke lap huid los te scheuren. Geen idee hoe en waar ze dat voor elkaar heeft gekregen maar om 7.30 uur stond ik al buiten met Wes om het paard een tetanus- en penicilline injectie te geven. De dierenarts zat vandaag op haar praktijk in Madisonville en aangezien je met een gewond paard niet een uur gaat rijden was de dierenarts hier om 1 uur in de middag, net als Christa natuurlijk die zich helemaal een bult geschrokken was van het slechte nieuws. De dierenarts heeft Patch een verdoving gegeven, paar hechtingen erin gedaan, dik zalf en verband eromheen en dat moet 2 weken blijven zitten. Tenzij er zwellingen zijn of Patch zich niet lekker gaat voelen dan komt ze eerder kijken. Morgen en overmorgen krijgt ze nog penicilline injecties en nog 5 dagen een pasta in haar mond tegen ontsteking van de wond.
Gelukkig zei onze diernarts ook dat zelfs als je een paard in een "petted area" zet ze zich nog weten te verwonden, want wij hebben echt alles waaraan een paard of ezel zich per ongeluk zou kunnen verwonden weggehaald. (behalve dan het prikkeldraad maar als we dat willen vervangen stopt dat niet met zo'n 20.000 dollar en daar hebben we toch echt het geld niet voor) Maar het is toch elke keer weer schrikken en jezelf afvragen of je toch niet ergens iets over het hoofd hebt gezien.
De dierenarts is een echte texaanse tante, leuk mens ! Echter.....ze heeft het hier wat moeilijk af en toe want sommige mensen willen haar liever niet: ze woont nl samen met een vrouw ! Daar moet je lef voor hebben hier op het platteland in een voornamelijk baptistengemeenschap! Ons kan het niets schelen, ze is een goede dierenarts en daar gaat het om. En omdat ze hier toch was heb ik haar even aan Summer laten voelen, want ben toch wel echt nieuwsgierig of Summer..... De dierenarts keek naar haar toen ik het verhaal vertelde dat ze zo mager was toen we haar kochten enz enz
In Texaans dialect was haar 1e reactie "thet horse jest eet a rooool o'hay" maar toen ze Summer mocht aanraken (bang paard die Summer) heeft ze een paar minuten aan Summers buik staan voelen en zei: "aim pritty sjur this horse is pregnent" Is dat even spannend !! Heb gisterenavond laat in het donker nog even Summer geaaid en in haar oor gefluisterd dat als ze een baby krijgt we die niet gaan verkopen....

Gistermiddag hebben we het ezelverblijf afgebroken, vandaag wordt de carport gebracht. Dan hebben we bezoek uit Nederland, iemand die hier een mooie oude Bronco heeft gekocht en naar Nederland gaat verschepen. Heel gezellig. Hans zou gisteravond nog even met hem een hamburger gaan halen en belt even later op dat hij met onze auto kapot staat in Buffalo. Alle koelvloeistof eruit gelopen dus die mag vandaag naar de garage weer. Wordt vervolgd.

11 comments:

Annemiek said...

Goed nieuws en slecht nieuws; wat zal je geschokken zijn van Patches verwonding. En dan erachter komen dat jullie een veulen erbij krijgen! Heerlijk! Had je haar bijna op dieet gezet?

Anonymous said...

Oei een schrik voor elke dierenliefhebber om zijn dier gewond aan te treffen .Ik hoop dat de wonde snel en zonder probleem geneest .
Wel zeer leuk nieuws die uitbreiding die opkomst is .Ik zou het ook houden hoor.

Hopelijk is de schade niet al te erg van de wagen .Wij hadden enkele manden terug net op tijd gezien dat we ook een lek hadden aan dat koelvloeistofpotje .Maar het kan toch best zware schade toebrengen als je het te laat opmerkt .Is dit met jullie nieuwe wagen gebeurt ?

Groetjes Nancy

Anonymous said...

@Annemiek, ze stond al op dieet een maand of wat, ze kreeg eerst hooi, grasbrokken en sweetfeed maar heb grasbrokken en sweetfeed minstens gehalveerd maar ze valt geen gram af. Ze kunnen allemaal onbeperkt hooi eten maar dat doet ze niet eens zo veel. Ze is ook heel erg knuffelig geworden de laatste tijd. Ben zo nieuwsgierig !

@Missfluffy, er kwam rook onder de motorkap vandaan en nogal wat herrie dus vrees dat deze reparatie wel eens tegen kan vallen, het is onze 2e hands Dodgetruck, die nieuwe hebben we verkocht want hier een nieuwe auto rijden is zonde van het geld en de auto. Nadeel is alleen dat er soms wat vaker iets kapot gaat ;-)

Anonymous said...

Een ongelukje zit in een klein hoekje.Ik zal duimen dat het met hem goed komt, ai was even schrikken en even slikken zeg.

Anonymous said...

Arme lieve Patches en wat is ze toch een dapper paardje...
Nu maar duimen dat ze geen ontstekingen en/of veel pijn gaat krijgen en in het vervolg ietsje voorzichtiger met zichzelf omgaat.
Ze doet haar bijnaam "scratches" eer aan, dat hoeft ze voor mij niet meer te bewijzen!

Petra said...

Ach jee, altijd zo zielig als een dier zich pijn doet! Grappig, hoe je het taaltje van de dierenarts beschrijft, ik hoor haar het gewoon zeggen. Hopelijk valt het met de auto mee. Wel leuk, straks "gezinsuitbreiding"!

Bianca said...

Ach, wat sneu voor Patches. Ik kan me voorstellen dat je je rot schrikt.

Ik ben benieuwd naar de gezinsuitbreiding; spannend!

gr. Bianca

Anonymous said...

Hey Bianca,,
Ja summer is zwanger. Ik vind dat echt wel te gek. Is je ezel inmiddels al eens bevallen. Wij waren bang dat het geboren zou boren als wij nog niet daar waren en nu zijn we al 4 maanden weg en nu is het er nog niet. Ik wil wel eens weten hoe dik je ezel is.

Groetjes,
Shirley

Anonymous said...

Wat kan jou het schelen wat die dierenarst in haar vrije tijd doet. Haar kennis en kunde als dieren arts is inderdaad toch veel belangrijker.

Jeee nog een veulen.....

PS ik heb nog een leuke Van te koop.

gr petra

Anonymous said...

Wat kan jou het schelen wat die dierenarst in haar vrije tijd doet. Haar kennis en kunde als dieren arts is inderdaad toch veel belangrijker.

Jeee nog een veulen.....

PS ik heb nog een leuke Van te koop.

gr petra

Anonymous said...

Wow, nog zo'n bonte erbij;-) Geweldig!

Ik hoop dat het met Patches goed komt, paarden en beenblessures is altijd akelig. Prikkeldraad is rotspul, maar ja, ik weet dat het alternatief schreeuwend duur is.