Tuesday, January 15, 2008

Mannenpraat



Heb een beetje het gevoel dat ik moet ingrijpen op ons Blog voordat het alleen nog maar gaat over slow cooking, ezels, paarden en andere vier- of tweevoeters. Het is weer tijd voor een mannen thema en wat interesseert mannen, voetbal en auto's. Ondanks pogingen van Beckham en zijn plastic Spice Girl is Soccer ongeveer net zo belangrijk als sjoelen hier en staat allen American Football op het programma. Helaas hebben de Dallas Cowboys verloren omdat hun quarterback meer zijn vriendin Jessica Simpson zag dan zijn wide recievers. Auto's blijft natuurlijk altijd een schitterend gespreksonderwerp en gaat nooit vervelen. Evert die hier in Paris, Texas zijn Ford Bronco heeft gekocht is zondag weer naar huis gevlogen en ziet zijn nieuwe trots over een week of 4 weer terug en dan worden de Nederlandse snelwegen weer wat mooier met zo'n brok Amerikaanse traditie. Vandaag heb ik in Houston voor klant rondgescheurd in een Pontiac Solstice uit 2006. Hele, leuke wat kleine auto en waarschijnlijk gaat deze ook de Nederlandse boulevards verfraaien, eigenlijk verricht ik een soort Ontwikkelingshulp door mee te helpen dat de Hollandse automobilist wat meer keuze krijgt, laat de Nobelprijs maar komen. Op de terugweg even langs Ed Smeets geweest, een Nederlander met een motorzaak in Houston, het blijft een klein wereldje vooral ook voor sommige Texanen. Gisteren kwamen we er helaas achter dat de achterband van de truck lek was, dus snel voor donker de reserveband erop en vanochtend langs de plaatselijke tire shop. Gelijk geholpen en natuurlijk weer het bekenden gesprek waar ik vandaan kom en hoe ik in godsnaam in Texas terecht gekomen ben. Na de uitleg zij de bandenmeneer dat hij nooit buiten Texas was geweest, het blijft een kleine wereld, ook voor hem.

9 comments:

Petra said...

Ja, die Cowboys, eeuwige competitie met de Redskins om de een of andere reden. En nu liggen ze er beiden uit. Ok, terug naar de vrouwentopics ;).

Dizzymisslizzy said...

Nou ja zeg! Ed zijn zaak zit hier ongeveer schuin tegenover. Wist niet dat je zo dichtbij was :-). Nou ja, voor een auto freak is mijn gele Aveo natuurlijk niet interessant ;-).

Anonymous said...

je hebt gelijk DIT is een STUK interesanter onderwerp;-) je krijgt via het blog- vind ik- wel in ieder gval een hele leuke inkijk in the american way of life; ga zo door;D
xT

Annemiek said...

Zo gauw je over auto's begint te praten dwalen mijn gedachten af :)

Anonymous said...

Auto's zijn mooi, maar als je op de weg bent en er rijden dan auto's dan is het op letten geblazen.Aldus in NL.Tja je moet zo opletten wat je blogt, dadelijk weten we niet meer waar we over blog praten.En dat moet niet gebeuren.

P.s. wil je meer weten over mijn look???kijk snel.
(mond op mond reclame).Je weet wel waar ik het over heb, hopelijk.

MissFluffy said...

Mannenpraat he ....Ja,al kan mijn man wel een mooie wagen waarderen ,toch is het niet direct zijn favorieten onderwerp ,dat is meer bepaald Harleys en uiteraard verbouwen van zowel Harleys als woningen
Voetbal al evenmin ,die goeie oude tijd dat de Rode Duivels nog iets presteerde is allang voorbij .

Maar over Texas heb ik nog wel iets *knipoog*.Bij onze terugreis in Washington Dulles Airport stonden we in de lift met een man uit Texas,die zich verbaasde over de omvang van dat ding en letterlijk zei'' I have to believe that everything is much bigger in Texas '' .Was best wel grappig ,we geraakte er amper met vieren in.Vond het een mooie afsluiter van onze reis .

Groetjes Nancy

Unknown said...

kijk naar de barrett-jackson auction op speed channel. die is de hele week. geweldig interesant voor je.
tineke

Anonymous said...

Iets zegt me dat het volgende blog onderwerp over kippetjes zal gaan... Wedden???

Anonymous said...

Mag ik passen. Ik heb een auto en als ie start en rijd is het mij best. O ja verwarming ook heeeel belangrijk, maar verder...Ik weet hoe er benzine in moet maar een band verwisselen of olie pijlen doe ik al niet eens.

Gr petra