Wednesday, January 09, 2008

Texas Taxes

Sinds 1 oktober 2007 moeten wij een hoteloccupancytax heffen van 2% bovenop de statetax van 6%. Echter, deze 2% moet afgedragen worden aan de County en die weten echter niet hoe dat moet, en aangezien niemand hier me dat wel kan vertellen zit die 2% voorlopig maar in een "potje" tot er wel duidelijkheid over is. Kans is zeer wel aanwezig dat die 2% volgend jaar nog steeds opgepot zit. Maanden geleden heb ik hier de belastingdienst van Texas al eens over gebeld maar die zegt ronduit dat zij zich niet met "locale aangelegenheden" bemoeien dus daar kom je ook niet verder mee.

Dan hoorden wij van buren en kennissen hier dat zij de aanslag OZB of propertytax hadden ontvangen, onze directe buren met een treefarm en hetzelfde aantal acres als wij moesten $ 600,-- betalen, mensen met een stenen huis op minder acres ongeveer $ 3000,-- en wij zagen maar geen aanslag in de brievenbus verschijnen. Omdat de bank jaarlijks in februari bewijs wil zien dat wij onze propertytax wel betalen (ivm de hypotheek) heb ik toch maar - geheel tegen mijn zin uiteraard- de tax assesor collector maar gebeld waar onze aanslagen bleven. Natuurlijk waren die naar Nederland gestuurd ! De adreswijziging die ik in dec. 2006 persoonlijk heb doorgegeven is blijkbaar van de desk gewaaid toen. Kan gebeuren. Onze propertytax over 2006 was een zeer gering bedrag, ik meen iets van $ 30,-- maar in 2006 waren wij niet het gehele jaar bezitters van deze property en het bedrag leek ons veel te laag, uiteraard ga je daar geen bezwaar tegen maken. Wel wisten we dat als je een aantal dieren laat grazen op je land dit land wordt getaxeerd als farmland. En aangezien we toch heel graag beestjes wilden houden hier ......
De mevrouw dus bij de tax office vertelde me dat het bedrag over het hele jaar 2007 (hou je vast !!) $ 5,81 was en voor het schooldistrict (hou je nog beter vast) wel $ 14,46. Nou daar kunnen we goed mee leven, heb het checkboek al klaarliggen ;-)
Dus vandaag krijgen de paarden, ezels en kippen extra eten want dankzij hen is het nog steeds farmland hier en blijft het ook.

5 comments:

Anonymous said...

De occupation tax word geheven door de county. Ik krijg keurig elke 3 maanden een formuliertje dat ik mag invullen.

Weet je wel zeker dat dit bedrag klopt? Is wel heel erg laag. Ietsje lager dan NY ben ik bang. Ik zou er voor gaan in elk geval. De mijne is in totaal 300x zoveel.

Gr petra

Annemiek said...

Daar heeft het dan ook hard gewaaid :)
Dat lijkt me wel een erg klein bedrag! Ik hoor altijd dat New York een van de hoogste belastingen heeft maar dat verschil is wel erg groot.

Anonymous said...

Ik zou het maar goed na kijken dat is nooit niet weg.Want een foutje zit in een klein hoekje.En dat zou dan wel jammer zijn(en erg zijn).
Of niet???

Anonymous said...

Houden zo en zeker niet klagen .Kun je nauwelijks vatten als je dan hoort dat het in New York even 300x duurder uitkomt .
Je zou voor minder een stenen huis laten als je kijkt dat de prijzen zo enorm schillen .

Groetjes Nancy

Petra said...

Nou, zo'n belastingaanslag zouden wij ook wel willen. Hier betalen we heel wat! Vraag me af, waarom een stenen huis zoveel duurder is? Tenzij de belasting, zoals hier, op de waarde van het huis wordt geheven en stenen huizen daar heel duur zijn.