Saturday, January 26, 2008

De visboer





Nee hoor, we missen de firma Koelewijn uit Spakenburg nog niet met een zoute haring, rolmopsen en kibbeling, ook al zou zo'n bakkie kibbeling met knoflooksaus niet verkeerd zijn. Vandaag waren we bij de Feedstore in Centerville om paardenvoer te halen en er stond een grote truck waar mensen vandaan kwamen met zakken vol met baby visjes. Je kan gewoon uit diverse soorten vis kiezen zoals baars, meerval en forel en deze thuis in je pond gooien. Een pond is een grote vijver waar je best wel de Wereldkampioenschappen 100 meter wisselslag kan houden. Onze pond is zoals de vaste lezers zo lek als een mandje en we hebben te weinig tijd om vissen lopen te leren anders had Bianca best wel een zakje meegenomen want vissen zitten nog niet in ons dierenrijk. Onze 4 kuikens met mama kip hebben voor het eerst de buitenwereld gezien, we hebben ze met kooi even buiten gezet in de zon. Vannacht staan ze binnen want word fris, graadje of 5 morgen zonnig en weer 20 graden, gaat weer de goede kant. Voor de rest weinig nieuws eigenlijk, dus houden we het kort, see ya.

5 comments:

Anonymous said...

Dat heb ik hier ook nog nooit gezien. Hier visjes zat, zou ja zitten nu onder het ijs in de creek.

Maar eigenlijk vind ik wel dat vissen nog ontbreken bij jullie hoor!!

gr petra

MissFluffy said...

Heb ik ook nog nooit gezien .
Ben wel al naar zo'n fish hatchers geweest ,ook leuk om te zien .
Eigenlijk belange zo slecht idee nog niet vissen leren lopen hahhaha..je zou een trekpleister bij hebben .

Misschien na verloop van tijd als je alles hebt zoals je wilt ,kun je eens kijken wat er mee die pond scheelt.Zou best wel aardig zijn om die lekvrij te krijgen ,heb je in passant iets waar je met die hete temperaturen een koele duik in kan nemen.

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Ik heb wel eens gelezen over "restocking your pond", maar nog nooit gezien hoe het gedaan werd.

blips said...

Het lijkt wel of die vissen in de anti-vries zwemmen.

Anonymous said...

Kibbelling mm dat is een van de favo vis soorten van mij, krijg er nu gewoon zin in.Zo te zien kun je voor uit met de vis of niet??? En zo heb je weer wat mee gemaakt.