Friday, February 01, 2008

weinig nieuws



Is toch een beetje saai om helemaal geen blog te schrijven eigenlijk maar er is op dit moment weinig nieuws te vertellen. De foosball table zijn we nog niet verder aan gegaan, Hans is erg druk met auto-export en ik met in het bos wegknippen van de wildgroei aan brush/struiken (voor het voorjaar komt) het is er gisteren en vandaag uitstekend weer voor, volop zon en beetje fris. De foto's van de paarden heb ik gisteren genomen: strakblauwe lucht en ondertussen uit mijn verschoninkje waaiend bijna. Zelfs de zware houten schommeltuinbank is omgewaaid.
Gisterenmiddag is de hoefsmid geweest voor Cherokee, een nieuwe hoefsmid ! Nog een vrouw ook (heel bijzonder hier) en ze kwam ook nog volgens afspraak (dat is helemaal een uitzondering). Tot mijn stomme verbazing een slanke verzorgd uitziende vrouw ook nog (ja ik heb mijn vooroordelen sinds we hier wonen ha ha)
Ze heeft in ieder geval uitstekend werk geleverd, het enige verschil met de mannelijke hoefsmid was dat zij een behoorlijk aantal keren heen en weer gesleurd werd door Cherokee (de mannelijke hoefsmid zet zich alleen maar schrap en houdt het been vast) toen Cherokee haar been niet stil wilde houden of dacht dat ze om zou vallen. En ik heb het nog wel geoefend vanaf dat ze veulen is, maar ja het waaide dan ook heel erg hard en dan worden ze een beetje "onrustig". Onze nieuwe hoefsmid traint ook paarden, probleemgevallen enz. dus hartstikke handig mocht het nog eens nodig zijn.
Onze gasten voor "lange tijd" zijn na 1 maand vertrokken, ze konden de trailer bij haar schoonvader neerzetten gratis en voor niets. Toch wel heel erg "toevallig" dat 45 minuten na hun vertrek hier een mevrouw het terrein kwam oprijden met een stapel papieren in een map, op zoek naar de zojuist vertrokken familie...... Wij weten gelukkig waar ze gebleven zijn mocht de check gebounced worden.
De kuikens doen het allemaal goed, het lijkt erop dat de 2 zwarte kuikens hanen worden: ze krijgen een "kammetje" op de kop en de anderen hebben dat nog (?) niet.

5 comments:

MissFluffy said...

Maar geen nieuws is goed nieuws he ...allé zeggen ze toch .
Niets leuker dan in de buitenlucht wat bezig te zijn als het aangenaam weer is .Hier heeft zich net ene ferme storm gepasseerd en komende week staat er al een andere klaar .
Morgen zou de gevoelstemperatuur -5zijn maar het mag best eens wat kouder worden want altijd nat en winderig is ook maar eentonig.
Cherokee kan er weeral voor een tijdje tegen en ja ,als je ergens nieuw bent is het ook uitkijken wie voor jou de beste is om je dieren te verzorgen!

Groetjes Nancy

Petra said...

Wat een super leuke foto van de paarden!

Annemiek said...

Ja, een erg leuke foto van die paarden.
Wat een gasten, dat ze zomaar opeens vertrokken.

Anonymous said...

Wees maar aller met die checks. Ik heb er mijn buik al helemaal van vol. Want ook al weet je waar iemand geleven is dan nog heb je je geld niet zomaar. Zeker net als ze niks hebben en wat ze wel hebben op iemand anders naam staat.Smallclaims court kanje wel in het gelijk stellen maar als iemand geen inkomen heeft. Kun je mooi fluiten...

gr petra

Anonymous said...

Maar geen nieuws is goed niews, zullen we maar zeggen.Is toch allemaal wat zeg.Elke dag heb je wel iets waar je zorgen over gaat maken.Soms zou je willen dat alles goed opgelost gaat worden.Tja...dat gaat in NL ook niet van een lije dakje.