Thursday, February 28, 2008

Groooooooote trailer klein rijbewijs


Iedereen kan met een "klein rijbewijs" een megagrote RV of trailer kopen en daarmee vervolgens de weg opgaan. We hebben al menig maal gezien dat er nogal wat mensen behoorlijk moeite hebben met het besturen van zo'n ding (kan het me helemaal voorstellen) en totaal geen idee hebben van de afmetingen ervan. Niet ver hiervandaan is een repairshop en die heeft zijn handen vol aan schade-reparaties van RV's en trailers. Een van onze voormalige gasten die zijn hele leven truckdriver is geweest en dus totaal geen moeite had met het inparkeren met zijn trailer vertelde ons dat hij het levensgevaarlijk vindt dat soort mensen op de weg. Volgens hem zijn het vaak bejaarde mensen die huis en haard verkopen en gaan rondtrekken (geef ze eens ongelijk) maar die zonder aanvullende rij-opleiding de weg opgaan. Zo'n trailer heeft volgetankt behoorlijk wat brandstof aan boord en gas, volgens hem zijn het rijdende bommen. Gelukkig zijn die RV's ook voorzien van behoorlijk wat techniek aan boord, in de prachtige RV van Chuck en Anneke (die overigens wel goed kunnen rijden ;-)hebben we gezien hoe de computer automatisch overschakelt van 50 amp naar 30 amp en vervolgens afwisselend de koelkast even uitzet, vervolgens de airco enz. Geweldig !

Dus mocht het er ooooooit van komen dan doen we een "dagcursus" en gaan ook toeren......hoewel met 4 paardentrailers erachter heb ik ze nog nooit gezien eigenlijk ;-)



5 comments:

Chuck and Anneke's RV travels said...

Wij draaien altijd de gasfles dicht als we gaan rijden. Inderdaad als die open staat en je krijgt een aanrijdijng zou er een grote ontploffing kunnen ontstaan.Iets waar niet iederen bij stil staat.

Groetjes,
Anneke,
Pahrump, NV

Anonymous said...

moet toch kunnen zo'n trailer -trein in het land van de onbegrensde mogelijkheden;-) gaan hans en de kippen dan ook mee?xT

Anonymous said...

Ja de mensen doen het niet meer voor minder,raar eigenlijk met een 'klein rijbewijs' rijd je in een Grote trailer.Heb een keer die van binnen in gezien op Nederlandse tv lijkt wel gewoon een huis maar dan op wielen. En alles heb je bij de hand. Wat een luxe....(Gewoon je gezonde verstand) gebruiken, ookal is dat voor sommige onder ons nog best wel iets wat heel erg moeilijk blijkt te zijn. Suc6 ermee en geniet er maar van(als jullie er mee op vakantie gaan).

Petra said...

Mij zie je zo'n ding nooit besturen! Ik vind de grootste SUV al onmogelijk. Maar inderdaad zijn ze wel van alle gemakken voorzien. En eigenlijk zie ik zelden ongelukken met RV's.

MissFluffy said...

Ze lijken zeer handig ,je hebt dan ook alles bij de hand maar parkeren zal wel iets anders zijn.
En lees dan net hier van die gasfles ...tja zou er ook niet direct aan gedacht hebben maar heb er dan ook totaal geen ervaring mee .

Gr.nancy