Tuesday, February 05, 2008

(menselijk) wrak




We weten nu waarom dat mannetje dat gisteren in Route 66 gegaan is de deur is uitgezet !
Vandaag leek het of hij een vrije dag had terwijl hij nog zo nadrukkelijk had gezegd dat hij ALTIJD aan het werk is. Toen hij vanmorgen terugkwam na even weggeweest te zijn dacht ik eerst dat hij onze oprit nog op het allerlaatste moment probeerde te halen, een hoop herrie en opstuivend zand en daar kwam zijn pick-up aangeschoven (letterlijk !), midden op het oprijpad kwam hij stil te staan met een "lekke band".
Hans heeft hem nog geprobeerd te helpen en vond het al wat dom dat het mannetje dacht dat hij aan een wieldop aan het trekken was terwijl het dus de velg was. De velg stond dan ook tot halverwege ingegraven in onze oprit.
Het mannetje wilde perce de band verwisselen, hij had 1.5 mijl hiervandaan dus een lekke band gereden en natuurlijk verwissel je die niet ter plaatse maar rij je gewoon door.
Dat leek het verhaal althans ! nu de waarheid:
Meneer was erg dronken vanmorgen en een collega was hem al komen waarschuwen vanmorgen om vooral niet te gaan rijden (met de company-car), maar dronken en eigenwijs is hij toch op pad gegaan en op de terugweg heeft hij de betonnen brug aan het begin van de FM1618 (de weg waar wij dus aan wonen) geramd, heeft toen bedacht dat hij beter niet zo gevonden kon worden door de state-trooper of politie en dus maar hierheen gereden !
Uiteindelijk stond de auto zover in het zand (onze oprit was juist zo mooi hard maar kan toch echt niet tegen een ploegende velg) dat we besloten dat de wreckerservice eraan te pas moest komen en die heeft eind van de middag de auto met veel moeite opgeladen. Het mannetje vroeg ook nog of Hans even zijn baas wilde bellen om het "goede nieuws"te vertellen (daar beginnen we dus niet aan); het hele A-frame was onder de auto vandaan gereden !

Zijn baas (Jim) is dan ook nog de man die ons heeft gesued in "De Wasmachinezaak" en die kwam dus vanmiddag even kijken hoe het met zijn auto was gesteld, zoals al in eerder blog opgemerkt heeft die man absoluut (cynische) humor: op onze vraag hoeveel personeel hij nu in dienst heeft en of hij er nog blij mee was kregen we als antwoord: met ingang van vandaag 1 minder en vroeg of wij nog huurders konden gebruiken....dan zou hij ze naar ons verwijzen. Al met al een gezellige middag wel, volgens hem moeten we maar eens gezamelijk een biertje gaan drinken. De auto gaat waarschijnlijk niet meer opgeknapt worden want is nog maar pas 1.5 jaar oud en is al eens bij Woody's smokehouse naar binnen gereden toen een personeelslid van Jim een beroerte kreeg achter het stuur, de truck was dus net opgeknapt en hoeveel pech kun je hebben tenslotte.

We weten nu in ieder geval dat het mannetje geen werk en bedrijfsauto meer heeft en ook zijn vrouw wil hem niet meer zien en laat daar nou net zijn eigen auto staan....
In Route 66 is alles al donker, het mannetje heeft zijn gezicht niet laten zien toen zijn baas hier was, waarschijnlijk slaapt hij zo vast dat hij niet eens heeft gemerkt dat de auto opgehaald is, zal die morgen een kater hebben ! Hoewel... we kregen vanmiddag niet de indruk dat het hem eigenlijk heel erg boeit. Nu maar hopen dat hij onze spullen wel heel laat...

o ja, vergeet bijna nog dat ik vanmorgen de overgebleven "boskip" heb kunnen opsluiten in het kippenhok, de haan is helemaal gelukkig met zijn 2 vrouwen. Dus boskip zit een stuk veiliger nu.

5 comments:

Anonymous said...

Wat een verhaal!!! Ongelofelijk...
Waarschijnlijk is het niet de eerste keer. Succes met deze gast, ik hoop dat het geen akelig staartje voor jullie gaat krijgen!

Anonymous said...

En ik maar denken dat we hier in NY apart volk hebben. Hier kunnen wij niet tegen op hoor... Gut gut wat een verhaal...

Gr petra

Annemiek said...

Ja, wat een verhaal! Ik hoop ook maar dat hij in een dronken bui niks bij jullie uitspookt, behalve vast komen te zitten in de oprit.

Gelukkig dat boskip nu veilig is :)

MissFluffy said...

Amai je zal die maar in loondienst hebben .Hopelijk draagt hij beter zorg voor jullie items .

Je hebt de slag te pakken om die kippen te vangen of was het meer geluk .In ieder geval is die nu stukken veiliger dan in dat bos.

Groetjes Nancy

Petra said...

Nou, wat een verhaal! Ik neem aan, dat na morgen Route 66 weer leeg staat, of niet?