Sunday, February 10, 2008

Verhuisd?




Buffalo is een typisch Texaans stadje met een echt cowboy en rail road verleden. Veel van dit soort stadjes ontstonden langs de treinrails en floreerden toen er gebouwd werd en veel handel via treinen werd bedreven. Op dit moment komen de kilometerlange treinen met veel lawaai door de stadjes denderen richting havens en grote steden en is Buffalo geen stop meer. Wat je daardoor ziet is dat de old towns veel leegstand hebben doordat winkels en bedrijven de deuren gesloten hebben. Wat opvalt als je naar binnen kijkt is dat vaak al het interieur en wat handel gewoon achtergelaten is. Men is gewoon de een op andere dag met de noorderzon vertrokken. De panden zijn vaak ook niet te huur en zou ook heel moeilijk zijn hier iets te beginnen. Buffalo ligt aan een drukke snelweg en daar is nu de aktie, overal tankstations en hotels, er ontbreekt nog een Walmart of een mall. Toen ik deze week onze truck wegbracht voor de olieverversing en de tijd opvulde met een wandeling naar het postkantoor heb ik deze plaatjes geschoten van een Texaans dorpje met een hoop historie, wat zou het leuk zijn om eens honderd jaar terug in de tijd te kunnen kijken naar de glorietijd van onze stadje.

8 comments:

Anonymous said...

Hier zie je dat niet zo veel, maar in Castleton o Hudson waar mijn tante woont zie je net zulke leegstaande panden staan.

Ja inderdaad zou het heel erg leuk zijn om eens te zien hoe het ooit was.

gr petra

Petra said...

Dit soort stukjes vind ik interessant om te lezen/zien. Wij wonen in een heel historisch gebied, de eerste "Amerikanen" (native Americans natuurlijk niet meegerekend) kwamen hier aan. De oude panden staan op de lijst van historische monumenten en met de oude plantages wordt erg voorzichtig omgegaan. Heel andere koek, dus, over het algemeen.

Anonymous said...

Je moet eigenlijk de Route 66 eens gaan rijden (als jullie dat nog niet gedaan hebben). Dan kom je elke dag door veel van zulke dorpjes tegen die vroeger druk bezocht waren maar die nu verlaten zijn. Heel nostalgisch!

Annemiek said...

Dat lijken wel jaren '50 gebouwtjes. Beetje triest zo leeg.

MissFluffy said...

Heb ik ook altijd zeer raar gevonden dat ze er niets meer meedoen .Als je zelf zo'n gebouw niet meer gebruikt ,waarom dan niet verkopen .
Het heeft wel iets ,vervlogen tijden.


Groetjes Nancy

Anonymous said...

Historie van vroeger en van nu is heel leerzaam en interesant om het een keer van dichtbij te zien. In NL zie je ook veel leeg panden, meestal worden die gekraakt door krakers.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.