Wednesday, February 27, 2008

1 sprinkhaan maakt nog geen lente

Vanmorgen hingen buiten ijspegeltjes aan de kraan maar gelukkig maar weer 1 nachtvorstje en dus weer volop zon vandaag, heerlijk hoor maar een fikse regenbui kunnen we best gebruiken hier inmiddels.
In het bos zijn de boomkikkers al weer aan het roepen en we hebben een enorm vogelhuizentekort. Alle huisjes (we hebben er denk ik zo'n stuk of 10) worden heftig bevochten door de Blue Birds, zelfs op de veranda is het vogelhuis bezet.
Vanmiddag hebben we onze nieuwe hangmat opgehangen en jump ! een dikke vette sprinkhaan erin.......dus die is als lekker maaltje naar juf kip met haar kuikens gegaan. Dan kunnen ze vast zien wat ze straks onbeperkt kunnen eten ;-) Wel grappig, die kuikens hebben in hun leven nog nooit een sprinkhaan gezien maar of ze wisten dat het een lekkernij was, ze hebben erom gevochten. Arme sprinkhaan gna gna
Inmiddels lijkt het er verdacht veel op dat van de 5 kuikens er slechts 2 hennen bij zitten, maar het kan vele malen erger: onze hoefsmid had een keer 16 kuikens gekocht, kans ongeveer 50% dat het hanen of hennen zijn, dat werden bij haar dus 14 (!!!) hanen ! die hebben ze van ellende maar opgegeten toen ze wat ouder waren. De 2 zwarte hanen gaan over ongeveer 6 weken naar de buurvrouw (moet natuurlijk eerst 100% zeker weten dat we geen hen weggeven) en de witte haan hou ik zelf want 1 ding weten we hier op voorhand: we hebben nog heel wat kippen nodig om straks al die vette sprinkhanen op te eten voordat die springende insecten onze tuinen weer gaan kaalvreten over een paar maanden.

5 comments:

Annemiek said...

Ha, bij jullie al lente, hier nog niet. Leuk he, die kippen. Ik weet nog toen we hier voor het eerst een worm zagen; met z'n allen stonden ze er omheen, tot er eentje ermee weg rende en ze er allemaal achteraan gingen. Het is toch grappig om te zien. Fijn dat jullie zo wat sprinkhanen zullen hebben.

Anonymous said...

Ik houd niet van sprinkhanen en kippen vind ik best leuk. Maar ik moet ze zelf toch echt niet hebben.

Geen lente, wou je beweren dat het bij jullie winter is geweest dan?

gr petra

MissFluffy said...

Stuur er anders een paar op naar hier !Hier ziet ge ze bijna niet *snik*.

Je moet je katten trainen ,die van mij ging wel eens achter ene aan en dat moest je horen hoe dat kraakte .Ja kreeg je echt compasse mee hahaha.

Gr.Nancy

Petra said...

Heerlijk, lente geluiden! Hier in Mass. is vannacht sneeuw gevallen, heb net staan ruimen. Ik hoop, dat we in ons gebied nu ook snel naar de warmere temperaturen gaan!

Anonymous said...

Ai Sprinkhanen iek spring er nu al voor weg. Hopelijk dat het geen (Sprinkhanen plaag) word dat je er over last van gaat krijgen. Dan heb je (1 Sprinkhaan) niet zo vlug weg. lente is nu ook in zicht in NL, alleen krijgen we nu weer winter/herfst weer met kans op sneeuw.