Friday, February 22, 2008

Wat een dag !





Vandaag is Hans dus 46 geworden, nog een paar jaar en we noemen hem Eeeebrèèèm ;-)
Verjaardagen vierden we in Nederland al zo goed als niet en hier wilden we er zeker niet aan beginnen gezien de alcoholconsumptie van de locals, zeker als er een goede gelegenheid is stopt het niet met 10 blikjes bier en een fles sterke drank de man, dat is hier "het gemak" van je eigen drank meenemen naar een feestje, je kunt zoveel drinken als je wilt ;-)
Wij houden het liever bij rode limonade, pepsi en worteltjestaart.

Vandaag is onze "nieuwe" auto erbij gekomen een oude Jeep pick up uit 1982, erg leuke auto waar wel wat werk aan zit maar superhandig hier, het is een 4x4 en een enorm sterke auto. Eigenlijk meer iets voor mij om mee in het bos te werken (Hans denkt hier iets anders over...).


De Porsche is vandaag ook gebracht, ongelooflijk dat een beroepschauffeur uit Californie vandaan hierheen rijdt zonder navigatie en dus 10 x moet bellen waar hij nu dan toch moet zijn en dan nog op de verkeerde plek staat. Volgens hem stond de highway 75 die parallel loopt aan de interstate 45 niet op zijn kaart ! Gisteren zou hij de auto al komen brengen maar uiteraard niemand gezien, mobiele telefoon werd niet opgenomen en ook zijn voicemailbox zat vol. Erg goed georganiseerd dus door dat transportbedrijf maar niet heus.
Maar goed, de auto staat nu dus bij de rest op ons terrein tot de volgende containers komen voor transport naar Nederland.

Vanmiddag is Kye -de ferrier (soort hoefsmid)- geweest voor Summer, Princess en Patches dus de meisjes hebben hun manicure- en pedicurebehandeling ook weer gehad. Cherokee was een paar weken geleden al gedaan dus die hoefde even niet.

Bij de feedstore vandaag hoorde ik helaas dat agv van die "prachtige" ethanol uitvinding de voerprijzen met bijna 2 dollar per 25 kg zak gestegen zijn (in een paar weken tijd). Ipv wheat wordt er nu dus corn (mais) verbouwd en dat op enorme schaal. Dat het verbouwen van mais nogal wat pesticide vereist en de verwerking ervan tot ethanol ook niet bepaald milieuvriendelijk is begint men gelukkig nu toch langzaam achter te komen. Die prijsverhoging is dus een enorm bedrag als je nagaat dat een zak paardenvoer tussen de 7 en 10 USD kost. Koeienvoer ongeveer net zulke prijzen, dus menig rancher hier gaat dit verschrikkelijk in zijn moneyclip voelen, bij ons gaan er relatief kleine hoeveelheden voer door maar hier rijden regelmatig trucks voorbij met minstens 100 zakken voer erop, je zult maar een 400 head cattle te voeren hebben......

En bij de feedstore verkopen ze natuurlijk behalve paardenspullen en voer ook kluifjes voor de honden. Omdat teckels zelf niet weten dat ze vrij klein zijn krijgen ze dan ook een kluif voor een normaal formaat hond, en omdat zij vandaag ook mogen meedoen in de feestvreugde hebben zij dus een heerlijke kluif gehad. Jammer wel dat ze altijd elkaars kluif moeten hebben...

5 comments:

Anonymous said...

He gefeliciteerd!

Ik heb even 2 dagen gemist, maar ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.

Ik dacht even dat die porche voor je verjaardag had gehad...

Gr petra

Anonymous said...

Tja je 'huisdieren' die willen net als mensen mee en dan ook wel een (lichaam en geest) keurtje om er tegen te kunnen weer. Zie het... nut er niet van in... van verjaardagen, de jarige is meestal de klos die er voor moet zorgen dat de gasten wat te drinken en te snappelen krijgen(bedoel chips en zo). En dan heb je nog geen gevoel dat je jarig bent, daarom vier ik het zelf ook niet meer.

Anonymous said...

taartje ziet er inderdaad 'giftig' uit.;-))))))..........brrrrgrt T

Annemiek said...

Toch nog leuk gevierd!
Mooi die kluif. Hier gaat het ook precies zo; wat de een heeft moet de ander hebben, net kleine kinderen die hondjes.
Die kosten rijzen de pan uit. Vanwege die ethanol zijn levensmiddelen waar mais aan te pas komt ook zo duur geworden, zoals melk.

Petra said...

Lief joh, die teckelfoto! Hondengenot! Ik hoop dat Hans net zo van zijn worteltaart heeft genoten ;). Hij is maar vijf maanden jonger dan ik ;). Welkom bij 46, het is een goed jaar, hi hi.