Friday, January 23, 2009

Winterwarmte....en weer een week om (bijna)




Het waait hier al een paar dagen meer dan behoorlijk met volop zon, zeg maar gerust dat het stormt de hele dag. Pas tegen de avond gaat de wind weer liggen en steekt weer op om 10 uur in de ochtend. Zelfs de was stormt van de waslijnen. Gisteren en vandaag was het zeker 25 graden Celsius. Het begint hier buiten met dit gortdroge weer steeds meer te lijken op beelden uit een oude western. Het nog aanwezige beetje gras knispert onder je voeten, met de harde wind waaien regelmatig grote stofwolken op en mensen die je tegenkomt buiten bij de supermarkt hebben samengeknepen ogen van de felle zon. Alleen met een cowboyhoed op heb je er geen last van ;-)

Vanmorgen heeft Cherokee die nog steeds aan het kwakkelen is met haar verkoudheid een 4e penicilline injectie gehad en ze begint warempel op te knappen nu, gelukkig maar want ze is heel wat kilo's verloren inmiddels. Met speciaal paardenvoer ben ik bezig weer wat gewicht eraan te krijgen bij haar. Toch maar eens vragen aan Wes of hij mij willen leren injecties aan de paarden te geven, is toch wel gemakkelijk om dat zelf te kunnen en heeeeel vroeger heb ik ooit nog wel eens bilprikken uitgedeeld bij mensen toen ik nog doktersassistente was. Dus zo vreemd kan het niet zijn ;-)

Hans is vandaag nog even in Galveston aan het strand geweest, hij had om 12.00 uur een afspraak om een auto te bekijken en kopen (als die tenminste zo was als op de foto's), ruim een half uur voor tijd is hij daar en auto verkocht....
Nu bleken de foto's ook niet helemaal juist te zijn (what's new ?) en had de auto een paar fikse deuken en krassen. Het is in ieder geval een lekker ritje geweest met het dak van de PT Cruiser eraf, volgende keer moet hij maar een zonnebrandcremetje meenemen ;-)

Onze vaste gast D. is begonnen Granny's airstream (die nu bij de rode barn staat)van water te voorzien. Voorheen stond ze op een plek zonder wateraansluiting. Ik dacht dat alles goed werkte, want zo was de trailer jaren geleden ook gekocht. Alleen had die aardige betrouwbare oude man van wie de trailer geweest is er niet bij verteld dat de waterleiding in de trailer zelf onder de plank van het keukenkastje doorgeknipt is. Toen ik dus water op de airstream zette leek het een erg grote douchekop, aan alle kanten drupte er water uit de onderkant van de airstream en van binnen stond het blank.
D. vind het in ieder geval een leuke klus om te doen en wij zijn blij dat hij het doet, we weten inmiddels waarom de slang is doorgesneden: het lekt op veel meer plaatsen dan alleen daar.... maar gaat goed komen.

7 comments:

Anonymous said...

Zo iets is Gj ook eens over komen. Hij koopt een auto alleen de man weilgeen check aannemen en gj gaat naar de bank om contanten te halen. komt 15 minuten later terug en truck weg. Verkocht.. Hij ontplofte zowat. Had er ook ruim een uur voor gereden. Inmiddels kijken we er niet meer van op.

Hier is het vamdaag even een beetje warmer. +2 maar morgen kotm de kou er weer aan. Op dak... Ik weet geen raad s'morgens in mijn auto. Je hadem vriezen bijna vast aan het stuur.

gr petra

Anonymous said...

Wat een weer bij jullie. Net als hier, veel storm. Alleen komt het water bij ons niet uit een trailer, maar gewoon van boven. Met bakken tegelijk, zucht ...

Zon, daar dromen we hier alleen maar van.

Tuurlijk kan jij Cherokee zelf spuiten. Ik heb er hier twee die als de dood van de veearts zijn, die doe ik al jaren zelf als het nodig is.

Anonymous said...

o jee wat een raar weer: nu weet ik helemaal niet meer wat ik mee moet nemen , inpakken en aandoen..wel een spijkerbroek inmiddels aangeschaft;-P
Misschien kan Rien je dat spuiten leren alhoewel hij als NLhuisdokter heeeeeel weinig ervaring heeft met paardenbillen;
alhoewel........ alles is relatief niet;-))))xT

Anonymous said...

Bianca, als de injecties intramusculair ( im ) gegeven moeten worden moet je het injecteren zien als darten, spuit vullen, ontluchten, plaats bepalen waar je wil injecteren en de naald ahw in de spier " gooien" . Ik weet niet hoe groot de weerstand van de paardenhuid is, zal wel veel groter zijn dan van mensenhuid, dus met enige vaart " werpen" Je moet alleen zorgen niet in een belangrijke zenuw te injecteren, maar kijk goed waar de vet de injecties plaatst of vraag het hem/haar

gr Rien

Annemiek said...

Fijn dat je klusjesman dit allemaal kan doen.
Nou, geen auto, maar toch even aan het strand, maar even positief zien. Jammer dat ze denken dat ze je kunnen bedonderen met de foto's.

Anonymous said...

Prachtige foto's en hoop op zege dan maar dat het de volgende keer wel lukt.Je moet gewoon profiteren van de dagen die mooi weer voor spellen, dan is even aan het strand genieten geblazen, wens jullie een fijn weekend.

Anonymous said...

Jij droge voeten daar en wij hier natte voeten ....pfff stopt het hier wel eens met regenen en wind .

Jij bent wel van alle markten thuis he.Maar ergens heb je wel gelijk om die spuiten zelf toe te dienen en zo moeilijk zal het toch niet wezen als je al spuiten hebt gezet bij mensen.Al zal het exemplaar wel ietsjes groter zijn 'lol'.

Groetjes Nancy