Friday, January 02, 2009

dag 2 van het nieuwe jaar

Vanmorgen hebben we Summer en Sugar gelukkig zonder al te veel problemen in Wes zijn trailer kunnen laden. Ze blijven vannacht bij hem op stal want we wilden morgenochtend niet laden omdat er dan (jawel) grote kans op regen is en morgenochtend gaan ze naar de paardenveiling. Het was wel even slikken toen ik de trailer weg zag rijden maar soms zijn de betere beslissingen nu eenmaal niet de leukste. Ik vind het helemaal niets ze op een veiling te verkopen maar hier in de buurt verkopen is niet gelukt, ik zou graag willen weten waar ze heen gaan enz enz maar ik vertrouw erop dat ze naar een goed thuis zullen gaan en Wes verwacht dat ook zeker zo gezond en mooi als ze eruit zien.

Met C. zijn been gaat het zeker niet beter, hij klaagt letterlijk steen en been, we worden er niet goed van zo onderhand. Als je dan niet geholpen wilt worden moet je ook niet blijven zeuren tenslotte. Vanavond heb ik maar gevraagd of we de zaag moesten pakken, we hebben net een nieuwe tenslotte dus is nog goed scherp ;-)

Het was weer een heerlijke "winterse" dag vandaag, bewolkt en een lauwwarm windje met een luchtvochtigheid van zo'n 80%. Morgen wordt het nog warmer en dan krijgen we direct daarna weer bijna nachtvorst. Maandag maar eens bellen waneer de schoorsteenveger dan eindelijk eens denkt langs te komen hier.

Voor de "kippenopvreter" heb ik gisterenavond maar weer een schaal kattenvoer buiten neergezet in het donker, binnen een uur was het bakje leeg maar niemand gezien.
Het is de rest van de nacht stil gebleven buiten dus straks maar weer even het bakje vullen.

Onze nieuwe hollandse gasten landen over een paar uur op Dallas, dus er is een nieuwe lading lekkers onderweg ;-) chocoladevlokken, oude kaas (met kaasschaaf deze keer) en de rest heeft Hans besteld dus wordt een verrassing ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Ongelooflijk toch ...als je zoveel pijn hebt en toch geen verzorging wenst.
Zo een vos die ook kattenvoeding lust.Laten we hopen dat hij zijn reis verder heeft gezet en elders een stal gaat plunderen.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Leuk zo'n kippe dief. Ben je mooi lekker mee. Maar ook hier hebben we leive beesjes hoor. Gj vons gisteren een dooie rat verzopen in de kerder. waarschijnlijk heeft nhij van het gif gegeten dat Gj er neer gezet had en was dood gegaan en nu er water in de kelder staat is ie gaan drijven. GJ was niet zo blij.

Kan me voor stellen dat het niet leuk is om je paardjes weg te doen maar ja.. Soms is leuk en verstandig neit het zelfde.

succes met het vangen van beesje lief.

Wat een temperaturen. hier vriezen we zowat dood. Al hoewel het vandaag beter is. 10F dus dat valt mee..
gr petra

Anonymous said...

Hallo

Je kent mij nog niet maar ik ben de vader van Raimond die met z'n vrienden bij jullie komt vandaag het is te hopen dat die kaasschaaf er bij zit laatste keer dat we naar amerika gingen had mark een nagelschaartje en die werd in beslag genomen haha ik kreeg een sms dat ze om 04.50 nederlandse tijd in dallas waren dus waarschijnlijk zijn ze al bij jullie.
Had graag mee gekomen maar dat sleutelen aan de oude blikken dat doe ik hier al voor ze doe ze de groeten en geef ze maar geen budweiser maar melk blijven ze wakker van.

groetjes Johan den Breems

Anonymous said...

Dat word weer smullen van de Hollandse lekkernijen.Wens jullie een fijn weekend.

Hans Hendriks said...

@Johan, we zijn net wakker, 7 uur Amerikaanse tijd en er staat een Dodge Charger bij hun trailer, dus ze zijn aangekomen op Holland Ranch. We zullen een paar schaaltjes melk buiten zetten ;-)

Petra said...

Hi hi, die vos heeft het maar goed bij jullie! Moest wel lachen om de zaag opmerking, inderdaad, hij zou de zorg dan moeten accepteren. Veel plezier met jullie gasten.