Thursday, April 03, 2008

Even Harlingen op en neer




Als je in Nederland zegt dat je even een auto gaat halen 450 mijl (700 km) verderop word je voor gek verklaard. In Texas is het eigenlijk maar een stukkie uit de buurt. Ik moest dus voor een klant een MG uit 1952 ophalen en brengen naar Houston. We laten tegenwoordig veel auto's komen maar dit was een verhaal apart. De auto kwam in onderdelen, de verkoper wou cash zien en moest dus gedropt worden bij een loods in Houston. Het gebied waar wij wonen staat bekend om de vele meren bossen en eigenlijk enorm mooi als je uren door prairie landschappen hebt gereden. De rit was redelijk saai en wel leuk om binnen Amerika door een border control te moeten want was niet erg ver meer van Mexico toen in in Harlingen aankwam. De ontvangst in Harlingen was erg vriendelijk en na de auto op de trailer te hebben gereden en wat tape en ijzerdraad geplaatst te hebben even eten in de Mall en slapen in een plaatselijke Motel 6. De volgende dag vroeg naar Houston om daar de auto te droppen en zo snel mogelijk weer uit deze Metropool te geraken. Het was tijdens de rit gelukkig mooi weer, in Harlingen zelfs al 30 graden en was na een tussenstop bij de Apple Store in The Woodlands lekker vroeg weer thuis. Onze exporttak is sterk groeiende, vandaag al een aanvraag voor een auto van LA naar Koeweit, what's next.

6 comments:

Anonymous said...

Ja die afstanden hier zijn wel even wat anders. Hier ga je ook ëven naar JFK op en neer. Ach 460 mile.. Toch kan ik het geen vervelende bezigheid vinden dat auto rijden. Ik rijdt 165 mile per dag 5 dagen per week minimaal en het verveeld me geen minuut.

Lekker dat die zaken zo goed lopen.

gr petra

Petra said...

Nu moet je er wel even bij schrijven, hoe je "Harlingen" hier uitspreekt. Har-lin-dzjen is hoe men het hier zegt. Zo krijg je nog eens iets van je staat te zien ;).

Anonymous said...

Schitterend toch om al werkend toeristje te spelen....

Anonymous said...

Schitterend toch om al werkend toeristje te spelen....

MissFluffy said...

Leuk dat de zaken goed macheren.
Ja, 700 km is niet bepaald bij de deur maar zijn leuke trips met waarschijnlijk niet al te veel files en dat maakt rijden net zo prettig.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Is wel zo als alles ver is en je gaat dan met de auto zie je wel iets meer van Texas en zo.Het heeft zijn voor en na delen.