Thursday, April 17, 2008

Hoezo niet te tillen ? en rijmpje van de buuf




Vandaag was het weer een aan- en afrijden van Fedex express, Fedex Ground, DHL, UPS enUPS freight maar daar raken we inmiddels aan gewend, wat de ene dag wordt gebracht gaat de volgende dag weer mee met de post maar dan naar Nederland of Belgie.
Arbeidsomstandigheden doet men hier niet zo bijster veel aan, de vorige keer dat er een vrachtwagen kwam om een autoruit te lossen (megagrote doos) dan is dat "gewoon handwerk", niets geen heftoestanden of laadkleppen die als lift fungeren. Vandaag hadden we dan ook enorm geluk want er werd een pallet gebracht die 440 lbs woog zo'n 200 kg dus dat til je niet zomaar even op, toevallig (echt waar !) had deze chauffeur vandaag een laadklep met hefvermogen, anders was de pallet terug gegaan naar de storage van UPS, had de delivery opnieuw betaald kunnen worden + storagekosten +kosten van het gebruiken van een liftje van UPS (zijnde zo'n $ 60,--). Volgens de chauffeur is het hier nog heel gebruikelijk dat als er een lading gebracht wordt die niet getild kan worden door 1 persoon de ontvanger ervoor zorgt dat er familie, vrienden etc aanwezig zijn om te helpen tillen. Op de foto's dus de chauffeur van UPS Freight en "onze eigen vertrouwde UPS meneer "in het bruine wagentje die elke dag gezellig even een praatje maakt.
Was wel grappig dat ze er allebei tegelijk waren vanmiddag.
O ja en ik heb een "nieuwe auto" maar dat is voor het blog van morgen !

Vanmiddag vielen er zowaar een paar spetters water, omdat niet duidelijk was of het regenwater was of iets anders heb ik van de overbuurvrouw een texaans (?) rijmpje meegekregen en mocht het niet origineel Texaans zijn, zo wordt het uitgesproken hier:

Burdie burdie in the skaj
why did you shit in my aaj
it diddunt hurt i diddunt craaj
aim so glad cowws doont flaaj

4 comments:

Petra said...

Ja, dan heb je Larry, his friend Larry, his brother Larry and his other brother Larry om je te helpen ;) (was een grapje in een redneck sitcom jaren geleden). Ben benieuwd naar je nieuwe auto!

Anonymous said...

Ja hoor ons wvwn lwkkwe niwuqsgierig maken.. Ver tel vertel....

Gr petra

MissFluffy said...

Nog een geluk of je kon je buren gaan vragen om dat ding mee te heffen .

Ben benieuwd naar je nieuwe wagen.
Groetjes Nancy

Anonymous said...

Men moet voortaan aldus in NL goed op zijn of haar lichaam denken, ze mogen niet zwaardere dingen op tillen.Ben ook benieuwd naar je wagen...Goed op je lichaam letten, want daar heb je alleen later spijt van als je het nu niet doet.