Wednesday, April 23, 2008

Kippenarbeid





Onze kippetjes, inmiddels al hele kippen geworden houden alles tot ver rond het huis verschrikkelijk schoon. Ze beginnen om 5.30 uur met het schoonmaakwerk en stoppen niet tot een of of 8 in de avond, dan is het bedtijd voor ze. Minstens 3 x per dag wordt elke plek waar ze al geweest zijn nog eens grondig bekeken of er inmiddels niet toch een spinnetje, torretje of ander beestje is gaan huizen en.....SNAP ! einde oefening voor het "arm" insect. Ze houden de stoelen en banken ook aan de onderkant keurig schoon (jammer voor eventuele zwarte weduwes) en tussen alle plankjes komen ze ook. Erg jammer wel dat ze ook hagedisjes lusten, vandaag is er weer een gesneuveld, vind ik toch wel heel zielig. Bij de kat hebben die arme beestjes tenministe nog een kans maar bij de kippen 0,0 % . Maar wie weet hoeveel slangetjes ze misschien al opgegeten hebben ;-)


Inmiddels zijn er - als alles goed gaat- nog 12 kippen "in de maak" zie de foto's van de broedse dames. De eerste leg wordt vrijdag verwacht uit te komen en dat is de hen die op 6 eieren zit (die hele valse die ik heb moeten verhuizen dus), de "boskip" woont niet meer in het bos nu en zit in een kartonnen doos in de schuur. Ook zij is niet een van de vriendelijkste tantes (zie de gelukkige aanstaande moeder eens stralen op de foto...)

4 comments:

Anonymous said...

Kippen lijken net als kinderen, ze doen niet wat je graag zou willen.Suc6 ermee...

Anonymous said...

Wat wil je nog meer, beter personeel kan je niet hebben. Ze komen opdagen, niet ziek, zwak en misselijk, en werken nog hard ook.

Kippen kunnen inderdaad erg vals zijn. Ze kijkt ook niet echt vrolijk vanuit de doos.

gr petra

Annemiek said...

Ze houdt je goed in de gaten!
Hoe zit dat met je planten? Die van ons kunnen binnen de kortste keren een heel tuintje omwoelen en alle plantjes vernielen.
Wel goed zo'n opruimdienst.

MissFluffy said...

Toch best ahndig die kippen ,niet alleen eten ze alle restjes op ,ze houden ook al die ongedierte bij .Spijtig dat ze hagedisjes lusten ,zijn die niet wat groot voor hen.

Als die allemaal eieren beginnen te leggen ,ben je wel goed voorzien en je gasten ook uiteraard .

Groetjes Nancy