Sunday, April 06, 2008

Griezelen (?) om slangen



Zojuist hebben wij een nieuwe slangensoort ontdekt: Clyde de kat liep te sluipen in de schemerige tuin en dan weten we eigenlijk al wat er aan de hand is.......een slang.

Dit keer een zeer onopvallende kleine bruin/groene slang in het pas gemaaide gras, aan de manier waarop het kleine mormel aanvalsbewegingen richting de kat maakte konden we zien dat dit wel weer eens een gifslangetje kon zijn. Dus het bekende scenario: 1. honden naar binnen

2. kat wegjagen 3. zaklamp pakken 4. schep pakken en 5. ...............Neen hebben we deze keer NIET gedaan: zijn kop afgehakt maar netjes opgeschept en voor aan weg in de berm neergegooid. Dus ook maar even gekeken op internet wat voor slang dit nu was want ik dacht dat ik alle gifslangen nu wel kon herkennen, dit exemplaar was dus een Texas Nightsnake. Wel giftig maar niet voor mensen en heeft als maaltijd lizards (ach), soft bodied insects (klinkt best lekker eigenlijk) en andere kleine slangen (mwah)

Weer wat geleerd vandaag. Gelukkig zijn wij niet bang voor slangen, wel voorzichtig ermee.

We hakken ook niet nodeloos de kop meer af, het aantal slangen in Texas is al drastisch teruggelopen door de opkomst van de "Verschrikkelijke Fire-ant" en aangezien ze toch allemaal wel nuttig zijn proberen we ze tegenwoordig als het ook maar enigszins mogelijk is te verplaatsen ipv dood te maken. De gemiddelde texaan verklaart ons voor gek want alleen een dode slang is een goede slang, misschien denken wij er over een paar jaar wel net zo over ;-)

Tja, en dan heb je van die gasten die in het bos willen gaan wandelen, het zijn Amerikanen en ik heb ze verteld dat er slangen zitten in het bos (ook giftige) dus aangeraden om alleen met laarzen aan het bos in te gaan.

Maar neen, ik zie ze even later vrolijk het bos inwandelen, blote benen in lage gymschoenen.
Wat moet je daar nu nog van zeggen ?

Ojaah we hadden gisteren ook nog een leuke trailer binnen die getrokken werd door een kleine vrachtwagen!!

4 comments:

Anonymous said...

Das dan vragen om moeilijk heden als ze dan je advies niet op willen volgen, terwijl er slangen zijn in het bos.Iek moet er niet aan denken, en hoop ze nooit in leve te lijfe tegen te komen.Pas maar op dan, je weet maar nooit.

MissFluffy said...

Best wel eng ,hopelijk herkennen je katten en honden dit soort gevaar toch .
En het lijkt wel te gek voor woorden als je zo gaat wandelen terwijl je nog ingelicht wordt voor het mogelijke gevaar .


In Nederland hebben ze nu een heel ander soort gevaar...
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/1256061.html
Moet je ook ziekelijk voor zijn .

Groetjes Nancy

Petra said...

Die mensen zullen wel gedacht hebben, dat de slangen banger voor hun zijn, dan zij voor de slangen. Mij lijkt ook, dat er nog wel meer gevaren in dat bos schuilen, zoals teken en andere beesten, die gemene ziektes kunnen overbrengen. Brrr!!!

Anonymous said...

Ziet er best lief uit. Lijkt wel een beetje op de onschuldige garden exemplaar van ons.

Als het inderdaad niet echt nodig is waaom dan dood maken. Zeker als ze ook nuttig kunnen zijn.

Sommige mensen zijn ook zo eigenwijs.

gr petra