Thursday, April 24, 2008

wat een nacht en wat een dag




Moet ik gisteren nog bij een aantal bloggers als comment zetten dat we hier hopelijk ook snel regen zouden krijgen. Om 11 uur gisterenavond zagen we op TV dat er in de "hoek" Dallas, Killeen en Temple een Tornadowatch + severe thunderstorm watch + flood watch was, als dat geen bingo is.... maar gelukkig is dat ruim 100 mijl hiervandaan. Wij hebben vanwege de warmte ook een ventilator bij het bed staan en die maakt best wat herrie. Om 1 uur vannacht werden we wakker van het geluid van wind en onweer dat zelfs boven de herrie van dat ding uitkwam en..........regen ! Heerlijk geluid die druppels op het dak, had ik nou toch gisterenmiddag maar gras gezaaid ;-)

Om 6.45 uur stond de containerwagenchauffeur hier veel te vroeg al om auto's te laden, de wreckerservice kwam netjes om 8.00 uur (dat was tenminste op tijd) dus auto's geladen en onderdelen en in de tussentijd kwam Rep onze vast gast nog even vragen of ik naar zijn awning wilde komen kijken (zijn zonnescherm aan de trailer) dat was dus finaal doormidden gebroken en hing tegen zijn trailer aan, hij was vroeg naar bed gegaan en had dus niet meegekregen dat het nog wel eens kon gaan spoken vannacht. Dus Rep op pad gestuurd om een paar 10 voet palen te gaan halen en vanmiddag nog even snel een soort houten frame gemaakt zodat zijn awning weer een beetje normaal erbij staat, we zien wel voor hoe lang dat goed gaat, hij wil net zo'n afdak als wij nu achter hebben dus maar even gevraagd of hier geen opzet in het spel was ;-)

Rond lunchtijd (die er dus zo ongeveer bij ingeschoten is) kwam Kye de paarden weer een pedicurebehandeling geven en vooral Summer had er na 30 minuten helemaal geen zin meer in. Ze ging met haar dikke buik zelfs bijna op de achterbenen staan, zware zuchten en boze blikken mochten allemaal niet baten: ze heeft weer 4 nette hoeven nu.
De Ford Thunderbird is vanmorgen "op reparatiereis" gegaan bij de man van een kennis, netjes daar gebracht door (onze vrienden inmiddels van) de wreckerservice, vanmiddag zijn we even gaan kijken daar maar ook dat liep wat uit de hand. Mevrouw had kippen en die moest ik dus echt even komen bekijken, nog nooit zulke VETTE witte kippen gezien, die arme beesten konden nauwelijks meer lopen. Ze had ze nog nooit in de tuin durven doen omdat ze bang was dat ze weg zouden lopen, inmiddels lopen de kippen lekker buiten en hopelijk vallen ze wat af door de lichaamsbeweging die ze nu krijgen.

We hebben sinds vandaag ook een vaste gast erbij die hier langdurig wil blijven wonen, we moesten dus nu dringend op zoek naar een kleine trailer erbij met alles erop en eraan.

Die "man van de kippen" wist dus een trailer te koop bij een buurman van hem, dus wij erheen maar die trailer was veel te duur voor het formaat en de leeftijd maar.... hij had nog wel een projecttrailer voor $ 750,-- en alles werkt nog. En inderdaad in het weiland tussen de bomen verscholen en tussen de koeien staat een projecttrailer. Door het losmaken van een raam (de sleutel van de deur is zoek en die zat dus op slot) is een van de heren naar binnen geklommen en kon van binnenuit de deur opendoen. Dat duurde al met al nog al even en terwijl we daar stonden te wachten werd er op de warme windvlagen de onmiskenbare geur van een kadavertje aangedragen, op een afstandje stond een longhornkoe gevlekt als een dalmatier ons te bekijken (haar kalf was net weggehaald voor verkoop dus ze keek niet heel vriendelijk) maar na een half uurtje konden we dan de trailer van binnen bekijken.

Het ding ziet er niet uit (nog) maar we hebben hem gekocht ! zeggen nog tegen die man dat we geen haast hebben en dat hij de trailer kan brengen als het hem uitkomt. Om 18.30 uur waren we weer thuis en om 19.30 uur komt die man al aanrijden met de trailer achter de auto ! we hebben nog even gevraagd of hij wel een echte texaan is want zoooooo snel !

Daar moest hij ook wel om lachen, de trailer is verschrikkelijk smerig van binnen en er moet het een en ander aan vertimmerd worden maar dat is wel weer leuk om te doen al heb ik er veel minder tijd voor deze keer dan voorheen maar het gaat lukken ! Neil (onze andere vast gast) heeft even naar de electriciteit gekeken want de airco deed het wel alleen de rest niet en na een oplawaai van een koperdraadje (bijna 1 gast kwijt ;-) weten we dat de stopcontacten vervangen moeten worden maar dat doet Neil voor ons, de lieverd !

"no big deal" aldus Neil.

Dan vanavond maar even snel "left-over" opgewarmd en daarna weer orders afhandelen en emails beantwoorden waar vandaag nog niets van gekomen was, het is inmiddels 22.17 uur en tijd om nog even op de bank te hangen en TV te kijken. Morgen weer een nieuwe dag, heerlijk !



6 comments:

Anonymous said...

pfffffffffffffffffffffffffflijkt ons wel maar dan in between two houses en al het regelwerk, ene kant lekker dynamisch , constructief en opbouwend andere kant voor ons afbreken en afscheid nemen; zoals JC zegt: ieder voordeel heb zun nadeel....still going strong me2! xJeZus

Anonymous said...

Even de boel weg werken en daarna alhoewel, als dat er van komt als het dus niet gaat spoken, griezelig.Om te kunnen rusten!!!Houd je adem maar in, bedoel wel blijven ademen nou wens jullie een fijn weekend al vast.Ik ga maar weer eens terug naar NL.Doei

Annemiek said...

Wat een drukke dag! Zo maak je wel vanalles mee.

Er is een kippensoort die speciaal gefokt is op gewicht, ze groeien zo snel dat ze bijna niet meer kunnen lopen. Misschien is het die soort, of anders gewoon te weinig beweging ja :)

MissFluffy said...

Je dag lijkt wel te kort als ik allemaal lees wat je zoal gedaan hebt.Je relaxed toch nog af en toe.

Wel leuk als je zo'n goeie aankopen kunt doen.Een projecttrailer ,in wat verschilt hij met een gewone trailer want heb er nog nooit van gehoord.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Ik hoorde vanmorgen op de radiio over tornado's in Texas en moest gelijk aan jullie denken. De regen konden jullie wel gebruiken. Wij inmiddels ook. Maar tornado's hoeft voor mij ook niet hoor.

gr petra

Petra said...

Never a dull moment, zoals ze hier zeggen! Je verveelt je in ieder geval niet. Wel lekker even zo'n regenbuitje, maar gelukkig geen zwaar weer. Ik heb pas weer een verhaal gelezen over een gezin, dat door een tornado alles kwijt was. Vreselijk!