Sunday, June 01, 2008

Smerig heet...



Gisteren zijn we 4 yard sales afgestruind maar helaas deze keer niets van onze gading gevonden, ik was nog op zoek naar wat wind chimes en beeldjes etc om het "project" af te ronden maar nog even niet gelukt dus. De laatste yard sale sloeg werkelijk alles. 1 van onze (onbekende) buren is vertrokken, zij heeft met manlief en 6 kinderen haar broer gebeld en gezegd: je mag het huis hebben kijk maar wat je ermee doet ! Daar is hij heel blij mee.....het huis stonk alsof er een lijk lag te vergaan, en zoemden aasvliegen en het was zo ontzettend smerig dat het eigenlijk niet te beschrijven is. Hij had wat rottende zakken vlees gevonden en die maar naar buiten gegooid voor de coyotes want had zuslief laten liggen, voor de rest lagen er inmiddels uitgedroogde poepluiers, kapotte spiegels aan de muren enz en meer details zal ik niet geven. Volgens hem was het beste wat hij ermee kon doen een grote kuil graven buiten, alles erin gooien en de boel verbranden. We zijn het helemaal met hem eens.

We hebben weer een nieuwe "gast" een zeer merkwaardig doch zeker niet onvriendelijk mannetje dat hier een paar dagen geleden kwam vragen of hij water mocht kopen van ons want zijn wel is drooggevallen, dat is al de 2e van wie we het horen hier uit de buurt en dat is toch geen goed teken. Hij woont ergens op de dirt roads samen met zijn bejaarde moeder en nu willen ze hier ook af en toe komen douchen in het douchegebouw, of liever, hij wil dat zijn moeder hier kan komen douchen, hij zal alles netjes opruimen en ze nemen eigen handdoeken mee en willen er ook nog ruim voor betalen. Tot hij genoeg geld heeft gespaard een nieuwe diepere wel aan te laten boren. Wat ons betreft prima hoor, moet er niet aan denken dat je hier zonder water komt te zitten en voor elke gallon naar Centerville of Buffalo moet rijden.

Summer heeft nog steeds geen veulen maar lijkt zich ondanks de hitte beter te voelen dan een paar weken geleden toen ze halve dagen in de carport stond te slapen. Met de andere paarden meerennen doet ze niet meer, ze waggelt er een beetje achteraan en vermaakt zich vooral met gras eten de hele dag.
Volgens de buurman beginnen haar uiers zich nu goed met melk te vullen (het arme beest begint onderhand op een koe te lijken) maar haar uiers moeten waarschijnlijk eerst "balonnen" worden voordat ze een veulen gaat krijgen. We wachten het nog steeds maar ongeduldig af.

Is het al zomer hier ? In de loop van de morgen begint de temperatuur al op te lopen richting de 30 graden Celsius en in de middag is het zo'n 35 graden Celsius in de schaduw, minstens.
Morgen even sunblock halen want anders zie ik er over niet al te lange tijd net zo uit als vele van die Passport America mensen ;-)
Teun de Teckel is net in zijn kinderbadje geweest, dat is groot genoeg voor een teckel want daarin kan hij tenminste niet verdrinken, daarna nog even uitgebreid door het zand rollen en zie het resultaat op de foto.

De dames kip doen het ook nog steeds goed, al zitten ze wel elke middag met de vleugels wijd en de snavels open van de hitte. Gelukkig hebben we nogal wat bomen dus schaduwplekken genoeg voor ze. Dat er dan toch nog 1 op die BBQ moet gaan zitten, gelukkig aten we die dag gewoon van het fornuis ;-)

7 comments:

Anonymous said...

Mis ik de foto van Teun?

Hier niks heet, maar een magere 70 graden. Maar wordt beter deze week...

Wat duurt dat lang he met Summer...

gr petra

Anonymous said...

@ Petra, dat moet de bovenste foto zijn, had vanavond al weer ruzie met het Google account, weer een nieuwe aan moetn maken (nr 130 ofzo ?) want volgens google bestonden opeens mijn emailadressen niet meer ??!

Groeten
Bianca

Petra said...

Jee, wat duurt het krijgen van zo'n veulen lang (lijkt wel een zwangerschap, ha ha). Lekkere temperaturen bij jullie, hier niet veel lager, maar ik vind het heerlijk, het kan mij niet warm genoeg!

Anonymous said...

He, Bianca, even één flauw lesje van een voormalig boerin:

een paard heeft 1 uier en 2 spenen, zoals koe ook 1 uier heeft en 4 spenen :-)

Groetjes,
Monique

Annemiek said...

Grappig die kip op de barbeque.
Wat een vieze troep die iemand kan maken van zijn huis.
Nee, een droge wel moet je beter maar niet aan denken.

Anonymous said...

Een troost voor je Bianca in NL nu is het ook smerig heet 30, maar 35 graden is echt niet om uit te houden.Houd je hoofd maar koel, doe maar rustig aan als het kan.

MissFluffy said...

Hier was het vandaag ook warm maar de verkoeling staat al voor de deur .Onweders laten zich horen en zou de regen al zo naar jou toe willen sturen want alles staat hier nog groen genoeg .

Tja sommige mensen maken er niets van om te wonen als zwijnen ,maar ge moet maar durven om heel de boel zo hals overkop achter te laten .

Groetjes Nancy