Friday, June 27, 2008

Bijna weer een week om / van alles en nog wat

Tjonge wat gaat de tijd verschrikkelijk snel, de hele week weer druk geweest met alle exportwerkzaamheden en de aanvragen blijven binnenstromen dus dat is hartstikke goed natuurlijk maar met de camping er ook nog bij met zo'n 10 vaste gasten en wat losse tussendoor + de paarden, ezels en honden die ik ook graag aandacht geef en de tuin die elke dag bijna gesproeid moet worden best wel heel druk al met al. Vanmiddag Princess eens even lekker gewassen bij de waterbak want ons pondje is inmiddels alleen een gat in de grond waar ooit water heeft gestaan en Princess vond het altijd heerlijk om in het water te rollen. Dus dan maar even tijdelijk wat emmers water omkiepen over het paard. De waterpomp schiet al met al ook nog niet erg op, we denken er nu over of het mogelijk is een generator neer te zetten maar moeten we eerst even navragen of dat kan. Het aanleggen van electriciteit ernaar toe gaat ongeveer zo'n $ 500,-- kosten willen we het goed doen (en dat willen we) een generator kost bijna hetzelfde en mocht hier nog eens de stroom uitvallen kunnen we die daar ook voor gebruiken.

Dan vriest onze airco van het huis regelmatig op en moet dan middels de fan weer ontdooid worden, de kikker buiten waar het afvoerpijpje voor het water zit is er erg blij mee want die heeft nu 5 x per dag een minivijvertje met heeeeel koud water. De airco moet dus bijgevuld worden met freon. Dat mag je zelf niet meer doen sinds een aantal jaren dus daar moeten we ook nog even een mannetje voor vinden.

Ik was al een ruim een week 2 hennen kwijt en kon nergens ook maar 1 ei meer vinden (gek met al die slangen ;-) tot ik een paar dagen geleden in de sierstruiken achter het huis die echt heel dicht zijn een raar geluid hoorde. Een heel raar geluid.....
Dus met laarzen aan en schep de struiken opzij geduwd en daar zitten de 2 hennen naast elkaar, ik dacht dat ze vast zaten in de dichte struiken maar neen dus: de dames zitten naast elkaar op een verschrikkelijke grote kuil eieren, als ik het zo snel even heb kunnen tellen zo'n 15 a 20 eieren ! Lijkt me sterk als daar allemaal kuikens uit gaan komen want ze kunnen niet eens op al die eieren zitten. Het lijkt wel of dat nu de centrale eierlegplaats is want het waren allemaal verschillende eitjes, groot en klein, wit en bruin. We zullen wel zien....

Inmiddels kan ik ook zowaar het veulen aaien zonder dat ze me direct schopt en gaat bokken dus dat gaat een heel stuk beter.

Jason heeft deze week veel te hard gespeeld met Rep zijn hond (dom ook van mij om ze zo lang door te laten spelen) en was ineens kreupel gaan lopen af en toe dus dat is helemaal niet goed voor zo'n jonge hond. Vandaag dus even met hem bij de dierenarts langsgeweest voor 1 prik en ze heeft nog een of ander groen spul in zijn bek gedaan en zijn heupen en achterpoten even goed bevoelt. Volgende maand krijgt hij de rest van de prikken die hij nodig heeft en wil ze hem castreren !Maar dat vind ik - na lid geworden te zijn van een hondenforum en daar al heel wat informatie van de leden heb gekregen (dank jullie !)- veel te vroeg. Eerst maar eens kijken hoe hij zich gaat gedragen als hij groter wordt, voorlopig is Teun de Teckel de baas al is hij kleiner dan Jason.
Jason is in ieder geval 3 maanden oud, is een zwarte labrador (geen mix met een pitbull of iets anders), erg gezond inmiddels alleen zijn knieen zijn nog niet volgroeid en als hij een beetje rustiger aan doet moet straks alles netjes in elkaar passen. Gelukkig heeft hij geen pijn als hij wat mank loopt af en toe maar ik had toch wel even het schrikbeeld van HD voor ogen. Voor de zekerheid ook maar een voedingssupplement voor hem besteld speciaal voor pups die grote honden moeten worden en ineens heel hard groeien. (hij is nu 2 x zo groot als toen hij hier kwam en zo lang geleden is dat nog niet)

We hebben ook een andere Pickup Truck gekocht, een zwaardere uitvoering want onze oude krijgt wat moeite met het trekken van een geladen carhauler en onze oude is ook al verkocht inmiddels maar staat hier nog tot de "nieuwe" auto er is, volgende week kan Hans de nieuwe ophalen en dan hebben we HOERA !!! eindelijk een auto met airco, wat een luxe ! ;-)



De Jeep J10 "the haunted car" hebben we ook verkocht en wordt morgen opgehaald door iemand die hem heel graag wilde hebben, dus mooi ! weg met ding.
Maandag komt Hans zijn zoon Thijs hier 2 weken op vakantie, die gaat het zwaar krijgen met de hitte hier en al het werk wat hij moet gaan doen ha ha
Thijs we kunnen niet wachten tot je er bent ;-) ;-) ;-) Je lacht nu nog met je girlfriend maar wacht maar af als het hier 40 graden is en je moet in het bos werken.

8 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Jeetje wat een frukte bij jullie zeg.

Wat leuk dat Thijs komt. Zal inderdaad wel evenwennen zijn de hiite maar ik denk dat hij een leuke tijd krijgt. Straks wil hij vast niet meer terug..

gr petra

Anonymous said...

Leuk om bezoek te krijgen, nou geniet er maar van.Ja de tijd gaat zo snel. Fijn weekend jullie 2-en.

Petra said...

Geweldig die kippen!
Met zijn tweeen een eiercentrale gestart. Erg grappig!

Petra said...

Jee, zeg, die kippen! Ik vraag me af waarom ze dat zo deden. Je kunt dieren toch nooit helemaal doorgronden. Veel plezier met het bezoek!

Chuck and Anneke's RV travels said...

Leuk dat je zoon uit Nederland komt. Morgen vertrekken wij vanuit Florida, waar onze dochter woont ,terug naar Ohio.Al onze kinderewn wonen ver weg. Dat is soms een heel gemis.

Groetjes,
Anneke

Annemiek said...

Jullie hebben het inderdaad druk zeg. Leuk dat Thijs komt.
Die moederkippen hebben het straks maar druk met hun kleinjes. Gewledig hoe ze je voor de gek hebben gehouden.

Anonymous said...

Leuke truck die je hebt aangekocht .Kun je met een gerust hart de carhauler laden .

Ik wist niet eens dat een airco kon bevriezen ,tja hier hoef je die zelden te gebruiken he .

Die hennen toch, ze zijn zo dom nog niet he .hahaha

Grtjs Nancy