Wednesday, June 18, 2008

Muizen, ratten, water en meer



We hebben vandaag besloten de strijd aan te gaan tegen: muizen, slangen, ratten, gophers en nog meer ongewenst volk. Dat we het niet gaan winnen staat op voorhand vast maar elk slachtoffer is er 1 ;-)
In de schuur hadden we dus de chicken snakes, die schijnen ratten en muizen te eten dus dat is wel goed behalve dat ze dan ook de eieren van de kippen opvreten en ook niet vies zijn van een mals kuikentje. Nu staat er bij ons altijd een behoorlijke hoeveelheid paardenvoer in de schuur en dat gaat best hard en niet alleen op aan de paarden, vandaag dus ontdekt dat behalve ratten ook muizen graag paardenvoer lusten. Met name de fill mouse kan er wat van: er staat een kastje in de schuur met 2 lades, dat kastje is leeg en zou dus niet zwaar moeten zijn. Maar bij het verplaatsen ervan was het ding bijna niet te tillen, blijkt dat beide lades helemaal vol zitten met paardenvoer ! Voller kon haast niet, dus vandaag maar afsluitbare kuipen gekocht waar nu het paardenvoer inzit daar kunnen ze niet meer bij. De hele schuur aangeveegd behalve onder de kast waar de slang zat want daar durf ik nog steeds niet te komen ;-) Nog 2 piepkleine eitjes gevonden (ongeveer een 3/4 cm doorsnede) en geen idee waar die vandaan kwamen want ik zag geen nestje of wat dan ook. Maar ze waren ergens uitgevallen en al kapot (met beginnend kuikentje erin dus wel zonde) Maar er valt bijna geen korreltje voer meer te vinden nu. Onder de motorkappen van de auto's hebben we ratten en muizengif gestrooid dat niet schadelijk is voor huisdieren en kinderen, hopelijk eten die akelige knagers er graag van want onze Thunderbird is ook nog steeds niet terug van reparatie nadat een rat behoorlijk had huisgehouden in de bedrading. Bij een van onze buurmannen heeft een rat $ 800,-- schade veroorzaakt aan zijn mule (soort golfkarretje maar dan met motor). Ook nog 2 rattenklemmen gekocht maar bij het zetten daarvan lijkt er altijd iets mis te gaan, gelukkig heb ik al mijn vingers nog maar het scheelde niet veel. Na nog een mislukte poging (kleng ! val dicht terwijl je heeeeeel voorzichtig dat ding neerzet) heb ik het opgegeven. Veel te gevaarlijk. Morgen gaan we in het douchegebouw alle kieren en gaten dichtkitten want ook daar zijn de WC rollen aangevreten door muizen, daarna moeten we het huis nog doen want er komt weer af en toe een muis op visite in de keukenkastjes. Volgens de buurman moet ik de katten minder eten geven en minstens een paar van zijn 35 zwerfkatten overnemen.
In het douchegebouw heeft een vogel op de bovenste plank van de boekenkast een prachtig nestje gemaakt, we zagen het pas toen de kleintjes al uitgevlogen waren of de vogel moet zich toch bedacht hebben en besloten ergens anders te gaan wonen.
De dirt daubers zijn ook niet weg te houden daar, het ene nest (soort kleitunnel) naast de andere maken ze. Gelukkig steken ze niet en proberen altijd om je heen te vliegen, bestaan er toch nog vriendelijke insecten hier naast de kakkerlak !


De wellpomp gaat nog een heel karwei worden, ik in mijn onkundigheid had gedacht dat een paar verlengsnoeren aan elkaar als ik de pomp wil laten draaien wel zou werken.
Niet dus: het is een afstand van zo'n 280 ft (zo'n 85 meter) van de breakerkast naar de pomp en dan heb je dus zo'n verlies aan electriciteit dat de pomp zou verbranden. Dus moet er een dikke grondkabel gegraven worden maar het wordt dan wel superdeluxe, de kabel komt in een pijp in de grond te liggen zodat de paarden de boel niet kunnen vernielen en er komt een switch op de breakerbox zodat ik daarvandaan de pomp aan kan zetten en niet "helemaal" naar de pomp hoef te lopen om hem aan te zetten.

Ondanks de regen van gisteren (eindelijk !en nog lang niet genoeg) is Stage 2 van het Drought Contingency Plan vandaag ingegaan. Op bepaalde dagen mogen dan alleen de even of oneven huisnummers nog sprinklers gebruiken om landen te bewateren, zwembaden mogen niet meer gevuld worden. Watergeven met een tuinslang, gieter en emmers mag nog wel. Als je betrapt wordt op watermisbruik wordt je afgesloten.
Hopelijk krijgen we niet Stage 3 of 4 (?) want dan worden alle oneven huisnummers 1 dag afgesloten en de dag daarna de even huisnummers etc etc

Vandaag de navelstrengstomp (wat een woord) van het veulen eindelijk in de jodium kunnen zetten (anders kan het gaan onsteken en dan moet het opengesneden worden etc en dat willen we allemaal niet). Josh die hier tijdelijk in een van onze trailers woont is van huis uit een echte cowboy. Hij zou wel even helpen, toen hij bij Summer om haar nek ging hangen om haar tegen te houden zag ik zijn beentjes van de grond komen dus dat ging niet lukken. Dus Summers voerbak nog even volgegooid met sweetfeed (dat vindt ze heel erg lekker) en hij het veulen bij kop en borst gepakt in de houdgreep (bij Rodeo's leggen ze op die manier kalveren op hun zij) zodat ze gaan kant op zou kunnen en ze ging nog tekeer als wilde. Maar het is gelukt ! Ik heb nu een mooie getinte gelige hand maar dat trekt wel weer weg en Sugar heeft ook mooie vlekken nu. Toch nog een paint ;-)

Jason doet het erg goed, hij speelt en vernielt graag en is erg hardleers maar superleuk en lief. Inmiddels is hij dikke vrienden met Teun de Teckel en ze vinden het heerlijk om samen in het kinderbadje te gaan buiten. Hij kan alleen niet normaal eten maar schrokt alles naar binnen, als je niet oppast bijt het zelfs in je handen als hij wat lekkers krijgt. Gelukkig heeft hij daar verder geen last van maar wat moet dat beestje een verschrikkelijke honger gehad hebben. Nog een paar maanden en dan maakt hij even kennis met een wat minder leuke kant van het huishond zijn: de dierenarts en gaan zijn b.ll.. eraf want het is nu al een vrij dominant beestje en omdat wij niet willen dat hij de hort opgaat om nog meer puppy's te maken.

8 comments:

Anonymous said...

Genadig zeg al sdie muizen en ratten. Hier heeft onze kat en die van Cal de populatie aardig onder controle. Ook van de konijnen trouwens. Hier hebben we vogels met jongen in de binnen kant van het dak van het motel gebouw zitten. Alleen kunnen we dar nu niets aan doen tot de jongen weg zijn. We moeten dan een stuk goot eraf slopen om er bij te kunnen. In het eerste gebouw hebben we dit ook al gehad. Ze kruipen door de luchtroosters die van die klepjes heeft. Heel fijn.

HIer gaat onze kat binnne kort hetzelfde lot alleen dan de vrouwelijke wijze.. Voor ik nog meer jonge katten krijg..

gr petra

Petra said...

Het leuke van het lezen van jouw blog vind ik, dat jullie leven zo ontzettend anders is, dan het onze! En toch wonen we in hetzelfde land. Enige overeenkomst: ik ben het met je buurman eens! Onze kat Snickers houdt ons in zijn eentje (zijn zus en stiefzus zijn echte ladies en wagen zich er niet aan) muizen, chipmunk, vole, vogel (niet zo leuk) etc. vrij!
Daar is je "pest control", dus!

Anonymous said...

Ik moest vanmorgen nog aan je denken ;-) Wij hadden op het RV Park (zo'n Yogibearpark) ontbijt in het paviljoen. De dame achter het buffet klonk helemaal niet een beetje anders dan de meeste mensen hier. En ja hoor, afkomstig uit Texas, moest meteen aan jullie denken.

Ga jij ook zo leuk praten als in de oude westernmovies??

Groetjes,
Monique

Anonymous said...

jaja zeggen dat jullie het leuk vinden als we naar jullie toe komen en dan dit soort verhalen op het blog; ahum; we komen sowieso ALLEEN als dat gespuis nog in hun holletjes/eitjes zit en ligt en als je hele lange broeken, koltruien en laarzen kunt dragen qua temperatuur; enig idee wanneer dat zal zijn;-)))? xtrudi

Annemiek said...

Hier is het ook een strijd tegen de ratten. Onder het kippenhok heeft een hele kolonie gezeten. Vallen hielpen niet, ze zijn veel te slim. 1 heeft Micky geschoten, maar daarna bleven ze buiten schot. Dan maar vergif in de holen. Nu hebben we er een tijd geen meer gezien.
Succes met al het ongedierte! Zielig maar je moet wel.

MissFluffy said...

Van muizen weet ik dat ze voorproevers hebben in hun gemeenschap dus helemaal uitroeien zal je ze niet doen met vergif.Die vallen die toeklikken heb ik bitter weinig succes mee gehad ofwel hebben wij super slimme muizen die wel de aas eraf aten op zo'n manier dat de val niet eens toeviel. Ik woon hier zo te midden van boerderijen met veel pluimvee ed. en als ik de ene had uitgeroeid was de volgende plaag er al .
Wat ik wel veel succes mee heb gehad zijn die levende vallen ,je plaatst ze tegen een muur en succes verzekerd .Wij reden er dan enkele kilometers verder mee om ze vrij te laten (ook omdat we wel eens spitsmuizen hadden die toch beschermd zijn ).Maar het blijft iets wat geregeld herhaald moet worden .En met al die dieren en hun voer is het natuurlijk normaal dat die kleine grut erop afkomen.
Veel succes met de vangst !


Grtjs Nancy

Anonymous said...

Is toch wat met die levende beestje's, en ze nemen wel wraak op de mens(en dan is er een optie om er van te komen) er achter aan met de middeltjes die er voor bediend zijn, 'Hupakee en weg er mee'. Laat je eigen niet klein maken tegen de muizen, ratten.Suc6 er mee en toi toi.

Anonymous said...

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie toevoeging!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar hollandranch.blogspot.com in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara