Monday, June 09, 2008

let it reeheeheen let it reeheeheen ....down on me etc


Ja ja, het is GORTdroog hier. Vandaag weinig wind dus waar een paard of ezel voorbij kwam bleven de stofwolken zo'n 10 minuten hangen, op het weiland staat het gras te verdrogen en begint het op een woestijn te lijken. Zelfs het onkruid staat te verdorren ! De honden willen niet meer naar buiten en de katten liggen de hele dag schijndood te lijken in de schaduw ergens. Onze "pond" is nog een zielig vies groen bubbelend plasje water waar de kikkers zo onderhand in aan de kook moeten gaan. Ze hebben nu hun toevluct gezocht in de drinkbakken van de paarden. Heb er al een aantal keer een kikker in zien zwemmen nu en ziet er toch een beetje raar uit. De "koperen ploert" wordt heel af en toe afgeschermd door een wit wolkje en dat is het wel zo'n beetje. De gevoelstemperatuur is bijna 100 F (ruim 37 graden Celsius. Flo Water heeft "stage drought 1" afgekondigd met onmiddelijke ingang: dus voorzichtig met het waterverbruik moeten we zijn.
Afgelopen weekend maar eens gekeken of er nog water uit onze wel komt maar er kwam alleen lucht uit de pomp. Dus (afgekeken van Donald vorig jaar) nog maar eens water in de handpomp gegoten en nog een keer, toen een hele tijd met water erin laten staan en zowaar ! na een halve dag kwam er een berg roestwater uitzetten en daarna heerlijk koel helder water. Dus.........
ik heb een 3/4 hp shallow well pump gekocht op ebay. Hopelijk komt ie deze week, dan nog even aan een buurman hier verderop vragen die zelf 4 wells heeft gemaakt bij hem en aangesloten op pompen of hij wil helpen met het aansluiten van deze pomp want in mijn ergste nachtmerrie valt ook de suction hose die nu aan de handpomp vastzit in het boorgat. Als dat zou gebeuren zijn we helemaal klaar daar dus daar moet ik echt niet aan denken !
En als het goed is kan ik dan een deel van het weiland sproeien en misschien ook wel de pond opvullen tot er weer een leuk laagje water instaat. Fijn voor de kikkers en zeker lekker voor de paarden, kunnen ze ook weer eens in "bad".
Summer updeetje: Het arme beest heeft een uier nu (enkelvoud jawel Monique;-) waarin de spenen zo ongeveer geheel opgaan en het begint nu inderdaad op een ballon te lijken. Wanneer komt dat veulen nu toch eindelijk eens ???

3 comments:

Anonymous said...

100F Ohhhh Hier vandaag 112 F en de gevoels temp wil ik niet weten want dan begeven we het ter plekke..

Nu maar hopen dat het inderdaad gaat lukken met die pomp. dat zou toch wel een uitkomst zijn. Hier droogt alles ook hard op maar de warmte is hier niet echt droog. Hier loop het zweet je al van de kop als je je ogen open doet. Maar morgen een stuk koeler, maar 90F dus acht..

Je moet wel een mega geduld hebben met zo paard hoor... sjonge jonge..

Kan toc zo langzamer hand niet lang meer duren, maar volgens mij dachten jullie dat 2 weken geleden ook al.

gr peet

Anonymous said...

Hier een (plasje water vanuit NL...ookal regent het niet maar schijnt de zon), dat zal voor een 'Dorst lesser' wel smaken.Ai..., droogte hopelijk dat het snel gaat regenen want 37 graden dat is HOT very HOT.

MissFluffy said...

Hopelijk brengt die pomp heel wat water in je pondje .Zou wel handig zijn dat je met de droogte zelf kunt gaan besproeien want zaaien om nadien alles te zien afsterven terwijl het gazonzaad zo duur is ,is vechten tegen moeder natuur .

Grtjs Nancy