Wednesday, March 19, 2008

Van alles wat en soms ga je er van zuchten

Gisteren zijn er weer nieuwe gasten binnengekomen, een stel uit India (die in Houston wonen) voor het eerst met een rental traveltrailer op vakantie, hij had bijna de wateraansluiting op de grijswaterafvoer gezet.....daar kun je binnen vrij korte tijd akelig ziek van worden. Ze hebben ook een leuke hond, jammer dat hij niet luistert. Vanmorgen stonden ze buiten te lachen (!) dat hun hond los (!) in het weiland liep bij de paarden (!) en dat is dus ABSOLUUT VERBODEN hier ! dus toen ik ze gewaarschuwd had dat die hond dat met zijn leven zou kunnen gaan bekopen en dat ze hem direct het weiland uit moesten roepen konden ze zelf aanschouwen hoe leuk paarden vreemde honden vinden: het beest werd door 4 paarden achterna gezeten, Patches en Cherokee om te spelen en dat gaat niet zachtzinnig en Summer en Princess hadden snodere plannen met hondlief.
Gelukkig wist hij net op tijd onder het hek door te komen voor hij een schop van Princess kreeg en nog gelukkiger voor hem waren de ezels niet in de buurt: die zouden hem zeker gegrepen hebben. Hoe dom kunnen mensen zijn ? Het staat bovendien ook nog in de regels van de campground maar die zijn alleen ter decoratie blijkbaar. Gelukkig hebben zij ook de Release of Liability getekend ;-)

Onze andere gasten vonden ons water erg vies smaken, haar zus die hier ook verbleef had geen last ervan in hun eigen trailer, grote verwondering dus hoe dat nu toch mogelijk was. Blijkt dat ze nog water in de watertank hadden zitten wat al ruim 4 maanden stilstaand water is geweest. Kan je maag ook best wel een beetje van van streek raken...Ze hadden er niet aan gedacht dat je die tank regelmatig leeg moet laten lopen en vullen met vers water. Ben ik blij dat ook zij de Release of Liabity al hadden getekend ;-)

Vandaag wilden we mijn "nieuwe tuf" Jeepie naar de inspectie brengen, enige weken geleden was JP gerepareerd bij de garage. Dus vandaag title binnen en op naar het verzekeringskantoor om het verzekeringsbewijs op te halen, Jiepie lekte daar heel behoorlijk olie op de uitlaat onder het motorblok en dat rookt verschrikkelijk, dikke grijze pluimen kwamen er onder JP vandaan. Omdat de garage naast het keuringsstation zit leek het ons wijs om daar eerst maar even langs te gaan. Blijkt dat de mechanic die JP had "gerepareerd" zeer slecht werk had geleverd en dus ook al bij zijn baas vertrokken was met meeneming van nogal wat spullen van de baas. Gelukkig wordt de reparatie nu overnieuw gedaan door de baas zelf. Dus de inspectie duurt nog wel een dagje.....

Gisteren hebben we hier NOODWEER gehad, heb het nog nooit zo ontzettend hard zien waaien en regenen en wederom deed dat vreemde verschijnsel zich voor dat de temperatuur in een paar minuten minstens 10 graden Celsius zakt. Het pondje is in ieder geval wat voller geregend dus dat is wel lekker.

Sammy die in onze Granny's airstream woont is voor ons een carport aan het bouwen, de offerte van de aannemer was bepaald niet redelijk meer te noemen dus die hoeft het niet te gaan doen.
Dus palen, planken, sheetmetal enz gehaald en met een week zijn we een grote opslag rijker.

Morgenavond hebben we met alle gasten hier (die daar zin in hebben en dat zijn ze geloof ik allemaal) een BBQ en kampvuur, iedereen neemt wat lekkers mee dus dat zal wel gezellig worden. Jammer dat ik nog beter even niet bij het kampvuur een muziekje op de banjo kan spelen.....

5 comments:

Annemiek said...

Volgende keer de banjo erbij :)

Bleh, die mensen die dat stilstaand water dronken, hopelijk wordt ze niet ziek ervan!

Anonymous said...

zucht indeed:-)
bij ons vloeren en muren weer dicht en gelegd en geplamuurd en we zijn er nog lang niet nog lange niet maar looft den heer: tkomt allemaal goed! xT

MissFluffy said...

Ge zijt er toch goed vanaf gekomen van dat noodweer ?Heb het gezien op het nieuws en ik hoorde daar ene zeggen dat hij op 37 jaar nog nooit zoiets had meegemaakt .

Groetjes Nancy

Satin13 said...

In 2004 op een tripje tussen North Rim en south rim ook noodweer gehad. Van 39° naar 9° c op een half uur. Met dikke hagelstenen...in juli nota bene!
Jullie hebben hopelijk geen schade?

Anonymous said...

jeetje wat kunnen mensen inderdaad dom zijn. En ook voor de paarden niet bevordelijk, want er zal er maar 1 van schrik op hol slaan en zich bezeren.

Succes met die newbies

gr petra