Friday, March 28, 2008

Pakjes, buren en auto's




We zijn verschrikkelijk druk op het moment met usa2ned pakjes komen binnen en moeten opgestuurd worden naar Nederland, ben al 2 dagen (geheel tegen mijn gewoontes in) bijna niet buiten geweest ;-) Order na order komt er binnen dus dat is wel erg leuk.
Blijf het een grappig idee vinden dat als hier nog een pakje in huis staat wat klaar is voor verzending door Fedex het een paar dagen later al in nederland is bij iemand die daar enorm naar uitkijkt.

Gisterenmiddag is er een Lincoln Continental gebracht, een oudehttp://www.blogger.com/img/gl.link.gif auto die bovenop de lader stond en dus echt niet meer wilde starten. We hadden na een uur de complete buurt hier staan zo ongeveer dus erg gezellig. Hans heeft nog geprobeerd met de chauffeur van de truck de auto al duwend te lossen maar er was geen beweging in te krijgen. Na een paar uur begon het ding dan toch wat te kuchen en te proesten en zowaar ! de motor sloeg aan. Nu moet 'ie straks nog een container "ingereden" worden.....wordt vervolgd.

Gisterenmiddag (voor de truck met die auto kwam) nog even bij de buurvrouw geweest waar dus rond 4 uur pm de buurmannen koffie (met likeurtje) komen doen. Ze rapen de eieren uit het kippenhok en verzorgen de kippen en koeien. Stel je voor: een hoek in de keuken bij het keukenraam naast het aanrecht waar een wat groezelige koffiepot altijd aanstaat. De tafel staat propvol met spullen, er ligt een berg post, er staat een bord met zelfgebakken koekjes en buiten voor het raam vliegen de hummingbirds af en aan op de feeder die daar hangt. Onze buuf lijkt haar "rem" te verliezen over wat ze wel en niet kan zeggen, vorig jaar nog vloekte ze niet, een paar maanden geleden af en toe maar deed toen van schrik haar hand voor de mond. Die rem is er nu dus ook niet meer en regelmatig hoor ik haar nu "son of a b..." zeggen. Ze vloekt over de zogenaamde "golden age" die ze nu heeft bereikt en heeft er zelfs een soort rijmpje op gemaakt wat ik niet durf te herhalen hier ;-) Aan tafel worden alle plaatselijke nieuwtjes uitgewisseld en gepraat over moestuinen, koeien, paarden en wat iedereen zoal aan het doen is.
Rond de klok van 4 wordt er dan ook bloeddruk gemeten met een prehistorische bloeddrukmeter die buuf ooit heeft meegenomen van haar werk toen ze nog een nurse was. Ieders bloeddruk is hoog of laag genoeg om nog een extra scheut "liquid sugar" in de koffie te doen en na 20 minuten gaat iedereen weer naar huis en komt de volgende dag gewoon weer terug. Van mij mag het nog jaren zo blijven.

4 comments:

MissFluffy said...

Wat een sjieke bak,dat heeft toch stijl !
Leuk dat de bestellingen zogoed lopen ,ik kan me wel voorstellen dat mensen uitkijken naar hun pakje,toch een mooie oplossing die jullie aanbieden voor iets wat anders misschien hier niet geraakt.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Er is (werk aan de winkel), tja en de mensen wachten op hun pakjes. Er moet toch brood op tafel komen, dus dan is een zak centje nooit niet weg.

Anonymous said...

lijkt me inderdaad heel knus zo met de buuvs en buurs maar 'decorumverlies' bij oudere mensen is helaas ook vaak een eerste teken van dementie;-( dus ik zou er maar ff lekker van genieten inderdaad...xT ( tkan meevallen natuurlijk!)

Anonymous said...

Jullie hebben het er maar druk mee. Ik moest wel lachen om buuf. Wat een likeurtje al niet kan oplossen. Zie het keukentje van buuf helemaal voor me.

gr petra