Thursday, March 13, 2008

Liability

Pfff het moest er een keer van komen, hele ochtend en middag vingers gevoelsdood zitten typen op documenten die gasten en bezoekers voortaan moeten tekenen op het moment dat ze op ons terrein verblijven. Amerika is natuurlijk Het Land van de Rechtszaken en nu onze vriend Wes bijna is aangeklaagd door een mevrouw met 6 zeer drukke en lastige kinderen die eventueel een pony zouden kopen bij hem (paarden en pony's houden niet van rondrennende kinderen) hebben wij nu ook dan uiteindelijk de Release of Liability klaar. Voluit: Release of Liability and acknowledgment and acceptance of dangers, risks and hazards as condition for entry.
Wes laat iedereen een Waiver tekenen en heeft er bij ons al vele malen op aangedrongen dat wij dat toch ook echt moeten gaan doen. Waarvan akte.......Ongelooflijk wat in zo'n rechtsgeldige Release staat: We kunnen niet aangeklaagd worden voor: beten van giftige slangen, insecten, spinnen, mensen die hier met vuurwapens rondlopen (dit is nu eenmaal Texas), gaten in de grond, greppels, scherpe stenen, hete BBQ's, gladde vloeren, gladde plekken op het terrein, erosie, omvallende bomen, takken die naar beneden vallen, foto's die hier gemaakt worden en op internet worden gepubliceerd, ziekte, verwondingen, dood, verwondingen ("not limited to injuries")van paarden, ezels, huisdieren al dan niet gedomesticeerd, schade, vermissing, diefstal van persoonlijke eigendommen van gasten, hun huisdieren, kinderen, invitees, voertuigen, vee, diep water enz enz enz
Kortom het zijn 3 pagina's vol en de gast/bezoeker moet dan ook nog tekenen voor het feit dat hij/zij ruim de tijd heeft gehad de hele Release te lezen, tekenbevoegd is, het allemaal begrijpt en er uiteraard akkoord mee is en.......dat hij/zij niet hoeft te tekenen onder dwang van ons of iemand anders.
We hebben er alvast maar een aantal geprint, dus vanavond even uitdelen aan de hier aanwezige gasten en regelmatige bezoekers mogen (lees moeten) die ook tekenen.
Voor het publiceren van foto's van mensen is dan nog een aparte paragraaf geheten: Release of material for promotional purposes. Blij dat het klaar is !

7 comments:

Petra said...

Waarom niet gewoon zeggen, dat jullie op geen enkele manier aangeklaagd mogen worden? Lijkt me, dat je door alles uit te spellen toch nog net dat even vergeet, dat er dan net gebeurt. Wat een gedoe, maar inderdaad wel slim, sommigen grijpen alles aan om te "suen"!

Anonymous said...

heel verstandig lijkt me in het land van de (on)begrensde sew mogelijkheden ;-( er was toch ook ooit eens iets over een poedel die een mw te drogen had gezet in de microwave en toen-ie daar niet tegen bleek te kunnen de fabrikant sewde omdat er niet stond dat dat DUS niet kon en won....... je kunt het maar beter voor zijn! houdt moed! X T

MissFluffy said...

Misschien doe je er inderdaad niet slecht mee om jullie toch zoveel mogelijk in te dekken .Al lijkt het wel absurd als je leest welke zaken je er in opgenomen hebt maar ze vinden dan ook altijd wel iets om geld uit te slaan.
Zul je wel aardig wat tijd aan hebben besteed .

Groetjes Nancy

Anonymous said...

Inderdaad het land van de aansprakelijkheden.

Je leest af en toe de gekste dingen.

gr petra

Annemiek said...

Laat je het ook nakijken door een advokaat? Echt indekken tegen alles lijkt me onmogelijk, je kunt het niet gek genoeg verzinnen. Je hebt hopelijk ook een liability verzekering?

Anonymous said...

@ Kasaka, missfluffy en Annemiek, er staat in het "grote document"nog vermeld bij alles wat met name genoemd wordt dat het "not limited to...."is dus alles wat daarbuiten valt telt ook mee. Helaas is gewoon zeggen dat we op geen enkele manier aangeklaagd kunnen worden niet rechtsgeldig hier.
Groeten
Bianca

Chuck and Anneke's RV travels said...

Wij zouden het heel vreemd vinden als we zo'n document moesten tekenen . In de 2 jaar dat we nu rondreizen hebben we dit nog op geen enkele camping meegemaakt.

Groetjes,
Anneke