Tuesday, October 30, 2007

Paardrijden



Na wat trainingen met Summer deze week (wat ze heel goed deed) vanavond dus maar eens de moed verzameld om mevrouw te zadelen en te berijden. We hadden geen idee hoe lang ze ooit is bereden/ in training geweest en hoe ze erop zou reageren maar dat viel alles mee. Na 20 minuten al was ze het wel helemaal zat (achteruitlopen, opzijlopen en zelfs kleine poging tot steigeren) want ze heeft inmiddels wat overgewicht dus mevrouw moet op dieet, ze heeft bandjes voor en achter de singel zo ongeveer en is ook wat kortademig. Princess en Cherokee liepen ook vrolijk mee of liever in de weg, vooral Cherokee snapte er helemaal niets van, die heeft dat ook nog nooit gezien een mens op een paard ! Toen we dan ook klaar waren met rijden en de round penn weer "open was voor publiek" raakte iedereen slaags met elkaar zo'n beetje, zelfs de ezels schopten naar elkaar. Geen idee waarom, voorlopig ook geen ander weer dan alleen maar zon dus dat kan het ook niet zijn. In ieder geval kunnen we Summer voortaan gebruiken om open haard hout te splitten want die presteerde het met 1 schop een dikke balk doormidden te trappen ! Nu moeten we maar eens gaan kijken hoe we haar dat af kunnen leren want het is natuurlijk hoe dan ook gevaarlijk.







Vandaag hebben we 2 trailers met snowbirds te gast, ze vinden het geweldig hier.
Zo grappig die mensen die het hier geweldig vinden: we zien ze alleen maar als ze aankomen en parkeren en voor de rest zitten ze binnen in de trailer en zwaaien misschien morgenochtend nog even als ze wegrijden. Van de omgeving hier zien ze alleen iets vanuit het raam (als ze het al zien want meestal zitten de gordijnen potdicht).

Het hollands bezoek is vandaag naar Austin en inmiddels is het donker en zijn ze nog niet terug. We hebben gezegd toen ze vanmorgen vertrokken dat ze misschien maar niet meer op het navigatiesysteem "never lost" moeten vertrouwen, kaart van Texas bij de hand moeten houden, paspoort mee en als ze ineens tussen kleine spaans sprekende mensjes staan ze te ver zuidelijk zijn doorgereden ;-)

7 comments:

Anonymous said...

Heel erg handig hoor een paard die hout split, kunnen wij ook wel gebruiken...

Never lost.. jaja, trouwens dat paspoort moet je als buitenlander latijd bij je hebben.

Hoewel mijn Tom jullie wel kon vinden.

gr petra

Anonymous said...

jaja, tomtom kennen we hier in de states. Laat je nooit in de steek, behalve als je ze nodig hebt!!

Dat Amerikanen SNEL een weg verwijderen kan ik echt niet geloven!!!

gr Wiebe

Annemiek said...

Mooi die paardjes. Zo maar verder met trainen. Hoe leer je dat schoppen af?

Anonymous said...

Mooi filmpje! Dat rijden op Summer is hard werken zeg, maar het ziet er hartstikke goed uit.

Ik ben blij met mijn Bram (TOMTOM) in de States en tot nu toe... Even afkloppen... liet hij me niet in de steek. Alleen bij spaggetti knooppunten wil die met regelmaat niet helemaal duidelijk zijn in zijn aanwijzingen. Maar hey, niemand is perfect...

Groetjes
Christa

Chuck and Anneke's RV travels said...

Wij hebben de hele dag paarden bekeken . Beroemde race paarden, werkpaarden, etc. We zijn 2 dagen in het Kentucky Horse Park.Leuk je filmpje.Met wat meer trainen komt het vast wel goed.

Anonymous said...

cool hoor! een cojbojbroer en schoonzus......xx~T

Anonymous said...

hey Bianca,
leuk datje op summer heb gereden. Ik vind het geweldig om te zien dat ze nu wel bereden kan worden.. Me moeder zegt het al heel handig hoor een paard die hout split kunnen wij ook wel gebruiken...Me moeder kan een paard dus wel gebruiken. HAHA,,

Gr. Shirley