Saturday, October 06, 2007

Boerenpraat en meer


Vanmorgen hebben we de dames van Dijk uitgezwaaid, het was heerlijk benauwd na de regen van afgelopen nacht en ze waren blij dat ze richting het noorden konden vertrekken ;-)
Jawel, we hebben dus na ruim 6 weken eindelijk heerlijk wat miezerende regen gehad, weliswaar nog lang niet genoeg voor de natuur hier maar we zijn er heel blij mee ! Van het gras was niet veel meer over gebleven inmiddels, totaal verdroogd op de meeste plaatsen, zelfs het onkruid was aan het uitdrogen.
Vanmiddag en morgen hebben we ook nog kans op regen, wat een luxe !(dat we dat nog eens zouden zeggen)
Gisteren heeft Wayne voor de laatste keer dit jaar gras gemaaid en vanmorgen heeft Wes wintergras gezaaid in het weiland. Dit gras valt qua prijs nog erg mee, kost "slechts" 100 dollar voor ons weiland, onze buurman heeft Texas Tuff gezaaid, dat is het beste gras wat er is en kost slechts vanaf $ 2000,-- voor een weiland zoals wij hebben ! En wij hebben maar een grasveldje vergeleken bij de buurman.... Aangezien je dan toch echt niet het risico wilt lopen dat het bij gebrek aan water uitdroogt moet je dus ook een tractor met sproei-installatie hebben zo'n beetje. Dus daar beginnen we maar niet aan. Op een garage sale hier vlakbij hebben we een heuse werkende (!)wasmachine en droger gekocht die nu in het douchegebouw staan, we zijn er reuze blij mee. Woodstock is inmiddels gevuld met 4 workers de komende weken, voor Granny's komen vandaag nog een 3 tal workers kijken en we hebben een heuse Native American erbij gekregen vandaag met zijn eigen trailer die hier een jaar wil blijven. Hij is Cherokee en volgens zijn visitekaartje bouwen ze ook tipi's (zou ook leuk zijn om er daar een paar van te hebben) en doen traditionele dansen en nog veel meer. Daar willen we natuurlijk veel meer van weten straks.
Op mijn enigzins hoopvolle vraag toen hij bij de paarden ging kijken (want ja, daar staan ze toch bekend om) of hij dan heeeeel misschien wel eens op Summer wilde gaan rijden was zijn antwoord dat hij probeerde zo min mogelijk op een paard te zitten.... Waar zijn die "goede oude tijden" gebleven ?
Rep (onze vast gast) zijn vriendin vroeg vandaag of ze hier een paard mocht neerzetten, of dat van Rep ook mag weten we nog niet....
Volgens Wes moeten we hier maar een boarding stable gaan beginnen met gelegenheid tot overnachting, misschien nog niet zo'n gek idee ;-)

1 comment:

Anonymous said...

Leuk dat je zo ook een ontmoeting hebt met de echte Webloggers, die dan even gekomen zijn om vakantie te vieren bij je.Groetjes van Geesje vanuit een zonnige Nederlandje.