Tuesday, October 16, 2007

Wapens en de jacht


Ten eerste: HET HEEFT GEREGEND !!!! HIEP HIEP HOERA !

De familie Kerssens (jawel jullie lezen het goed, jullie staan op het blog ha ha)heeft het hier enorm naar hun zin, de kinderen willen niet meer terug naar Nederland. Ze hebben vandaag nl kennis gemaakt met een stukje onvervalst Texas: wapens ! Iedereen heeft hier zo'n beetje zeker meer dan 1 wapen en de mensen hier begrijpen totaal niet dat je in Nederland niet je eigen familie en bezit mag verdedigen, ofwel aanvallers c.q. inbrekers doodschieten. Dat is hier een diepgeworteld en gekoesterd RECHT waar vooral niemand aan mag komen. Onze Nederlandse bezoekers zijn dan ook bij een gunshop geweest vandaag en werden daar hartelijk ontvangen, dubbelloopsen, Winchesters, pistolen, revolvers enz. Op het moment dat je oprechte belangstelling toont haalt men vol trots echt alles uit de kast, tot museumstukken aan toe. Blijft leuk om te zien die prachtig bewerkte oude geweren, een geweldig stukje techniek uit lang vervlogen dagen.

Vanmorgen kwam een vriend van ons langs die pas "uit jagen" is geweest in Montana, op rendieren deze keer. Hij is een zeer fervent jager, dus op onze vraag"en hoe was je vakantie ?" was zijn antwoord kort en krachtig: "a disaster"!
Schijnt dat ze in Montana wolven hebben uitgezet om het oorspronkelijk wolvenbestand terug op peil te brengen, die beestjes moeten natuurlijk ook eten en die eten...... rendieren ! Ze hebben dus wel 1 rendier gezien (niet geschoten), een gids van een andere groep jagers heeft dusdanige problemen gehad met een enorme grizzlybeer dat hij ongeveer een nacht in een hoge boom heeft door moeten brengen. Het is nl niet verstandig van dichtbij een beer proberen dood te schieten, ze worden daar erg boos van en schijnen van 1 kogel niet direct dood te gaan. Dus dan ben je veiliger in een boom....
Wij vinden Texas avontuurlijk genoeg.

Begin november start hier het jachtseizoen, op herten voornamelijk. Het jachtseizoen is voor heeeeeel veel texanen het moment om helemaal LOS te gaan, voornamelijk met het nuttigen van alcohol. Is een slechte combinatie met in 1 hand een blikje bier en in het andere een geladen geweer, er schijnen altijd behoorlijk wat "ongelukjes" te gebeuren begin november. Het is zelfs zo erg dat makelaars de eerste tijd van het jachtseizoen geen bezichtigingen doen op percelen bos en weiland, veel te gevaarlijk ! Denk dat wij (mensjes, honden, katten, paarden, ezels en kippen) rond die tijd maar een fel oranje vestje aan moeten trekken als we het bos in gaan ;-)

6 comments:

Anonymous said...

Hahaha, de kids willen zeker wel hier blijven! Niet alleen vanwegen de wapens, maar ook omdat ze het hier erg mooi vinden en (ook al begrijpen ze niks van wat er tegen ze wordt gezegd) ze de mensen hier erg aardig vinden. Vaders wil sowieso ook wel blijven, maar ik weet het nog niet zo net. Ik vindt het hier heel mooi, maar ik denk dat ik het winkelen heel erg ga missen (en dat doe ik nu al niet vaak) en het feit dat ik hier niet echt veilig kan hardlopen! Maar van deze vakantie geniet ik zeer zeker en we komen ook zeker nog eens terug! We genieten van de gastvrijheid van jullie en van de Texanen! De kids genieten zelfs van jullie dieren!

Petra said...

Jullie wonen echt in het wilde westen ;). Natuurlijk vinden die kinderen dat prachtig! Leuk, hoor, zulk gezellig bezoek.

Annemiek said...

Hier is het begin van het jachtseizoen ook bijna een national holiday :) Dan is het ook hier niet meer veilig om in het bos te lopen.

Anonymous said...

Yes schoenzolen biance, die waren wel goed maar new yorkse zijn beter. wanneer kom jij de onze testen. We leren je wel wat steaks zijn in plaats van schoenzolen.

:P

Gr shirley

Anonymous said...

Hier knallen ze er ook al vroeg op los. Elke morgen hoor je ze schieten. En dan moet het "echte" seizoen hier nog beginnen.

Hier dus het wilde noorden.

gr petra

Anonymous said...

Ja het heeft in Nl ook weer geregent en nu schijnt de zon weer, Je weet ook niet elke keer wat je voor weer krijgt.Jammer dat het komen en gaan is van je visite, maar wel fijn als er telkens viste komt dan weet je zeker dat je het niet voor niks daar naar toe bent gegan om een (Holland Ranch) op te zetten.Groetjes van Geesje vanuit een zonnige Nederland.