Saturday, October 20, 2007

Patches en Jerry Lee




Vanmiddag is Patches gekomen, het paard van Christa en Jotja. Dat is natuurlijk altijd wel een heel speciaal moment en niet alleen voor de paarden. Patches moet nog een behoorlijk aantal kilo's aankomen (maar daar zij wij goed in ;-))Op dit moment worden rangen en standen bepaald in het weiland, dat Summer de baas is dat is duidelijk gebleken maar hadden we al verwacht. Over een dag of 3 a 4 is de onrust verdwenen en zijn ze vriendinnen geworden. Een paard is nu eenmaal een kuddedier. Schijnt bij ezels veel gemakkelijker te zijn vertelde Wes, die accepteren gewoon direct dat er een nieuwe snuit is bijgekomen. Dat is bij paarden dus wel even anders.

Dan hadden we ineens weer een zwerfhond, lijkt een beetje op een herdershond x american stafford, het aardige mannetje wat in Granny's zit dacht dat het de hond van de overbuurvrouw was maar die heeft alleen hoogbejaarde honden en dat was deze bepaald niet. Erg lieve hond, hij bleef bij de airstream liggen tot ze weer terug kwamen van het werk en dat al 2 dagen. Dus vandaag maar even gevraagd of hij de hond niet mee wil nemen (hij had hem al Jerry Lee genoemd) en ja ! dat wilde hij heel graag zelfs !
Hij gaat hem meenemen naar de dierenarts want blijkbaar heeft deze hond ooit een gebroken voorpoot gehad. Zielig hoor maar gelukkig krijgt hij nu wel een heel goed baasje en een goed thuis.

Nog een paar uur dan komt het volgende bezoek uit Nederland aan, Woodstock is weer helemaal schoon en netjes dus we zijn er klaar voor !

5 comments:

Anonymous said...

Nog even en je hebt een complete dieren farm zeg...

Leuk om te zien hoe die paarden de rangen en standen bepalen.
Nog een reden volgens mij om er bij uit de buurt te blijven, maar daar denk jij vast anders over..

Veel plezier met je NL bezoek. Nog even en je denkt dat je weer in NL zit...

gr petra

Annemiek said...

Leuk, alweer dieren erbij. Het wordt een kleine zoo!

Anonymous said...

En wat een pracht gezicht was dat, die eerste kennismaking van onze dames en wat zijn we blij met onze Patches. Paarden zijn free spirits volgens Indianen en zo als Summer zich gisteren presenteerde als belangrijkste dame van het veld... Snap ik helemaal waar dat Indiaanse gedachtengoed zijn oorsprong heeft.
Nu maar hopen dat die free spirits elkaar een beetje kunnen velen. Ik merk dat ik moet uitkijken om het bepalen van de rangorde niet vanuit menselijk oogpunt te bekijken, want zo'n lief veulen als cherokee dreigen met schoppen, is Patches helemaal gek geworden!
We zullen zien wat de komende dagen zullen gaan brengen.

Anonymous said...

Hey Bianca,

Is dat paard nu van jou of is die gewoon om te logeren...Ik denk dat we maar weer eens snel moeten komen want we missen een beetje te veel.

Groetjes Shirley & aleysha

Anonymous said...

Het is komen en gaan van viste,heb je daar tussen door ook wel pauze???Want dat is ook belangrijk.Durf wel een paard te aaien, maar niet om er op te zitten ik bene rniet bang voor maar weet het niet.Doei vanuit NL.