Thursday, September 04, 2008

Uit het Groot Texaans Country Sprookjes Boek: Susy

Het zou zo mooi kunnen zijn....

Er was eens een lieve kleine ezelin die het erg goed had bij een paar hollanders die in Texas een nieuw bestaan opgebouwd hadden. Dagelijks werden haar stugge haren geborsteld tot ze glansden in de eeuwig schijnende Texaanse zon, haar oren vingen de warme bries en hoorden lieve woordjes ingefluisterd worden. 3 x per dag krijgt ze heerlijke cubes die speciaal voor haar gehaald worden bij de Feedstore a $ 9,50 per zak. Jammer genoeg kreeg de lieve kleine ezelin een sarcoid op haar fraaie achterwerk en heeft die lieve mevrouw die zo goed voor haar zorgt altijd een potje XX terra voor haar gekocht, kosten slechts $ 100,--, maar kosten nog moeite worden gespaard om het gezwel weg te krijgen en weer zachte fluwelen haren op die plek te laten groeien. En dat terwijl die aardige mevrouw best een potje anti-rimpelcreme zou kunnen gebruiken voor hetzelfde geld. Gisteren ging die mevrouw die zo goed voor haar zorgt met een fraai paarsgekleurd halstertje met gouden gesp het weiland in om lieve Susy vast te kunnen houden zodat het dure zalfje op de boze plek gesmeerd kon worden. Met verwachtingsvolle trillende neusvleugels zag de kleine ezelin haar aankomen met het paarse halstertje met gouden gesp en dacht........krijg de hik mens, ik vertrouw je voor geen meter ik wacht tot je dichterbij bent en dan krijg je toch een schop !
De normaal zo aardige mevrouw bleek een boze heks te kunnen worden en gooide het halster achter haar aan en mompelde nog een paar woeste verwensingen onder de verschroeiende texaanse zon die altijd schijnt terwijl ze al zwetend nog probeerde de eigenwijze rotezel te pakken te krijgen. Maar helaas, vandaag poging 2 gedaan: zonder halster, kwast en potje in de ene broekzak en cubes in de andere maar weer niet gelukt ! En het doet haar niet eens pijn om het op te smeren. Morgen ga ik een hek bouwen in de carport zodat ik ze kan opsluiten en klem zetten. Dat wordt weer hevig zweten want het is nog steeds zo'n 36 graden Celsius overdag. Gelukkig hoef ik maar 4 dagen te smeren en dan 20 dagen rust en hopelijk valt het ding er dan in de tussentijd vanzelf af.
Wordt net zo lang vervolgd tot we aangekomen zijn bij: en ze leefden nog lang en gelukkig ;-)

7 comments:

Anonymous said...

Hahahahahaahahaha geweldig!!
Wat een schatje...Waren ezels niet bijzonder eigenwijs..??

gr petra

Anonymous said...

Dat word zweten geblazen,in ieder geval beter weer bij jullie wat we in NL hebben.Bijdeze wens ik jullie een fijn weekend.

Anonymous said...

Ik moet hier echt wel flink meelachen. 'lol'
Ik weet als geen ander hoe dwars een dier kan liggen als je iets wil doen 'lol' .
Hopelijk lukt je volgende poging wat beter .Veel succes ermee !

Groetjes Nancy

Anonymous said...

hahah, stank voor dank , misschien eerst op je eigen gezich smeren en dan aan haar afsmeren......of;-P en je weet het een ezel stoot zich in het algemeen..............xt

Annemiek said...

Wat een kreng! Die liefde komt maar van een kant. Ik hoop dat je ooit kunt zeggen dat ze nog lang en gelukkig leefden!

Anonymous said...

Hi, onze lieve kleine Whisper moet ook in de behandelbox voor dit soort dingen;-)

Petra said...

Hi hi, kostelijk beschreven! Even opvoeden, die ezel, of is het misschien daarom, dat er al die "ezel" gezegdes zijn? Sterkte ermee, hopelijk ziet ze het "licht".