Wednesday, September 17, 2008

After Ike

Vanmiddag moest ik even naar de boodschappenwinkel die doorgaans - bij gebrek aan concurrentie hier- niet al te goedkoop is. Het vak met brood was zo ongeveer volledig leeg, alleen de dure broden lagen er nog ($ 3.50 per week wit brood), tot mijn verbazing was ook het vlees ineens gemiddeld $ 2,-- per verpakking duurder geworden maar de kleine afdeling waar je kant en klare "verse" maaltijden kunt kopen spande echt de kroon....Deze afdeling kun je het best vergelijken met lopend buffet waar alles al vele uren ligt in een warmhoudschaal, alles heeft dezelfde kleur gekregen zo ongeveer en smaakt ook een beetje naar elkaar. Maar soms hebben we het zo druk gehad dat we wat minder kieskeurig zijn (als het maar warm is ;-)
Er liepen 6 werkneemster rond te rennen, dat zijn er normaal gesproken 2 en voor 4 cabbage rolls was de prijs nu $ 10,-- (daar kon je voor Ike nog van uit eten gaan, een complete maaltijd zelfs in een locaal restaurant)Een van de aldaar werkende dames siste over de toonbank dat het een grof schandaal was, ze kookten zich een ongeluk en dat het nu voor zulke hoge prijzen verkocht werd was omdat er hier in de omgeving nog erg veel mensen zonder electriciteit zitten. Kijk, dat vind ik nu echt een ...mentaliteit (geen fraai woord) van zo'n supermarktketen, het lijkt mij dat je mensen probeert te helpen in plaats van ze een oor aan te naaien c.q. poot uit te draaien in tijden van nood.

Maar goed, ik heb dus de cabbage rolls laten liggen en de rest van het kant-en-klare eten ook en nog eens vurig gewenst (net als vele mensen hier al jaren doen maar helaas de invloed van de kerk is hier te groot) dat er een Walmart hier in Buffalo gevestigd gaat worden. Wie weet ooit...;-)let's keep prayin'

8 comments:

Anonymous said...

Das gewoon schandalig die prijzen .
Ongelooflijk dat die dat durven toepassen .
Netjes is wel iets anders .

Hopelijk zijn je kasten nog goed gevuld en kun je er nog even tegen tot je een walmart passeert .

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Vreselijk dat ze zo profiteren van de mensen! Als je de winkel eens zou kunnen boycotten.

Anonymous said...

Profiteren van mensen dat doen ze hier ook in NL, zou niet mogen. Zou verboden moeten worden.Tja niks aan te doen.

Anonymous said...

in tijden van oorlog, rampen en echtscheiding leer je de mensen kennen...ook bij jullie;-( xT

Petra said...

Schandalig, ja! Daar zou iets tegen gedaan moeten worden.

oneduts said...

Schandalig en dat noemt men naasten liefde? Dat is pure uitbuiterij - zoals eerder gezegd in tijd van nood leer je de mensen pas goed kennen.

Anonymous said...

Het is niet te geloven zeg!Flink een slaatje uit slaan.

Bij jullie heeft die winkel ook een ideale positie daarvoor. Voor je de volgende winkel tegen komt ben je een paar mijl verder. Hier ligt de volgende supermarkt binnen 2 minuten.

gr petra

Anonymous said...

Ben niet echt verbaasd hoor. Hier in New Orleans hetzelfde verhaal.
Al hoewel ik het niet zo schandalig heb gezien als jullie, maar goed, ik ben dan ook nog maar net terug en heb nog amper geshopt.

Dit weekend wel bezinetekorten in de stad. Ike is ons ruim voorbij gegaan, maar blijkbaar heeft niemand de benzineaanvoer gepland.
Dit land blijft me verbazen.

-Bente