Monday, September 15, 2008

Yes we zijn er weer !





Vanavond floepten ineens de lichten aan in huis en we hebben even een klein rondedansje gedaan, wat kun je daar blij van worden. Zaterdagmiddag begon het echt erg hard te waaien, de bomen bogen door en de wind beukte tegen het huis, vooral de windvlagen waren akelig hard. En toen viel ineens de electriciteit uit (maar dat hadden we al verwacht dus kaarsen en zaklampen stonden klaar)een paar uur later hadden we ook geen waterdruk meer maar ook dat wisten we dus de badkuipen stonden vol water als reservoirtjes. De grote hickory in de achtertuin mist nu zijn hele bovenkant, de bovenste helft was afgebroken en in een andere grote boom gevallen die al wat overleunt naar het huis, daar wordt je tijdens zo'n storm heel ongerust van. Maar hij heeft het gehouden ! Voor de rest veel afgewaaide takken ter grote van kleine bomen maar gelukkig niemand gewond, niets op het huis of auto's gewaaid, alleen een hoop troep maar dat is op te ruimen. Gelukkig zwakte Ike al voor het donker werd behoorlijk af want die paar uren waren best erg lang. Grote delen van Texas zullen veel langer dan wij zonder electriciteit zitten, Houston is min of meer onbereikbaar want daar is het helemaal erg geweest, pas dan merk je hoe verwend je bent met electriciteit. We zaten om 8 uur 's avond met kaarsen aan in huis naar de radio te luisteren (wat storen die krengen toch altijd) en natuurlijk geen nieuws: de locale "rampenzender" was nergens te vinden en voor de rest country music maar nieuws......zo goed als niets. De zondag was nog erger: alleen kerkdiensten op de radio maar wederom geen nieuws. Dat snappen we dus echt helemaal niet en we weten dan ook dat als er echt een ramp gebeurt en we hebben geen electriciteit meer we dan maar moeten afwachten wat er gaat gebeuren of gebeurt is want zonder TV of internet wordt je hier niet veel wijzer behalve dan van "burenbezoek" want daar hoor je wat er zoal is gebeurt hier in de omgeving. De benzinepompen hadden in ieder geen druppel benzine meer, de politie moest het verkeer begeleiden daar, de supermarkt was uitverkocht zo'n beetje en zaterdagmiddag ging er natuurlijk niemand meer de deur uit, zondag had er zo goed als niets electriciteit meer en je hebt ook geen idee hoe lang het dan gaat duren, we waren uitgegaan van zeker wel een week met een beetje pech en op zijn langst 3 weken.

Zondagochtend stonden de paarden niet op hun vaste "bedelplek" bij het hek op eten te wachten dus dat was rondom het hek controleren, alleen 2 grote dode takken lagen op het hek en die hebben we weggezaagd + een reusachtige eik heeft het gepresteerd tegen de orkaanwind in om te vallen ipv over het hek wat dichtbij staat. Een enorme reus als dat zo plat ligt (we kunnen er een mooi bankje van maken in het bos want hij ligt perfect horizontaal)De paarden konden dus nergens ontsnappen en kwamen een poosje later het bos uitgewandeld, allemaal perfect in orde en gezond.
Zondagmiddag zijn we de hele middag bezig geweest met boom opruimen, er stond nog een dode boom achter het huis gedurende de storm vervaarlijk te zwiepen en die is nu ook brandhout geworden want deze staat zo'n 3 meter bij het huis vandaan. Gelukkig heeft onze vaste gast Sammy zijn broer op bezoek, beiden hebben geen hoogtevrees en een goede kettingzaag dus dat ging best snel al met al.

Gisterenavond dus weer vroeg naar bed gegaan, alle ramen open voor de "frisse" lucht ipv de airco aan, naar het toilet met een kaarsje aan, we waren helemaal terug in de tijd. We zouden al blij geweest zijn met een miniventilatortje op batterijen ;-) Koken hebben we op de gas bbq gedaan buiten, met wat aanpassingen was er goed op het ding te koken. Vandaag was dan toch echt al het vlees bijna geheel ontdooid (verbazingwekkend hoe lang het nog duurt voor het ontdooid is als je de vriezerdeur dichthoudt) en dus moest het gekookt/gebakken/gebbq-ed worden. Toen mijn laatste stukken kip net op de BBQ lagen floepten dus de lichten weer aan. De rest van de week hoef ik bijna niet meer te koken ;-)
Vanavond lekker douchen en haren wassen met warm water mmmmmmm wat een weelde !

11 comments:

Anonymous said...

Gelukkig dat het niet al te lang duurde.. Dan merk je inderdaad hoe je afhankelijk benet van electra en stromend water.

Hier ook omgewaaide bomen. Gelukkig niet op het huis of de leidingen dus geen klagen. ook hier zitten nog behoorlijk wat mensen zonder stroom, maar dat zal waarschijnlijk allemaal sneller opgelost zijn dan in jullie regio.

Het zal wel effe duren voor alles weer normaal is.

Van mij mogen de hurricanes nu wel over zijn..

Ik zag hier op de Tv wel veel nieuws over Texas en ook zaterdag avond in Canada was het uitgebreid op het news. Waarschijnlijk hoorde wij in Canada dus meer news dan jullie in Texas..

gr petra

Anonymous said...

Fijn dat jullie het allemaal veilig overleefd hebben. Tjonge, wat moet dat eng zijn, zo'n orkaan.

We willen heel graag in 2010 een tour 'dwars over' maken en jullie natuurlijk ook bezoeken, maar dan moet je niet van die enge dingen laten komen hoor!

Veel sterkte met opruimen,

Monique & Albert

Bianca said...

Ik ben blij om te horen dat jullie en de dieren er allemaal ongeschonden uit zijn gekomen! Ik heb het nieuws rond Ike via internet live gevolgd. Als je dan al dat natuurgeweld ziet, schrik je toch wel behoorlijk hoor, lijkt me echt doodeng om mee te maken!

Anonymous said...

jullie zijn helden;-) xT

MissFluffy said...

Moet heerlijk zijn nu terug electriciteit hebben en warm water .Kan best geloven dat je na zo'n paar dagen er naar snakt.

Het zal ook een aardig karweitje worden alles op te ruimen .Nu hopen dat de orkanen zowat uitgeraast zijn.

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Vervelend als er echt niks over op de radio is.
Dat is nogal een joekel van een boom die omgevallen is. Grappig dat je meteen denkt aan wat je ermee kunt doen.
Gelukkig dat de dieren het ook allemaal goed doorstaan hebben.

Petra said...

Fijn dat al jullie beestenspul het ook goed heeft doorstaan.
Succes met opruimen!

Anonymous said...

In ieder geval (jullie leven) dat is dan het belangrijkste, ookal is dat wel erg voor de andere mensen die in Texas wonen. En die alles kwijt zijn.

Petra said...

Vreselijk is het zonder electrititeit in de zomer! Ik kan me zo voorstellen, dat die douche echt heerlijk was! Het is een van de redenen, dat wij een gasfornuis hebben, want we hebben al herhaalde malen dagen zonder stroom gezeten en dan kun je tenminste nog koken.

Petra said...

Vreselijk is het zonder electrititeit in de zomer! Ik kan me zo voorstellen, dat die douche echt heerlijk was! Het is een van de redenen, dat wij een gasfornuis hebben, want we hebben al herhaalde malen dagen zonder stroom gezeten en dan kun je tenminste nog koken.

oneduts said...

Nou jullie zijn er gelukkig nog goed van afgekomen.
Ik heb net vanmorgen voor het eerst sinds IKE landfall made met mijn vriendin in Spring ten noorden van Houston gesproken. Ze hebben nog geen elektriciteit en hun generator ging stuk, maar hebben nu, $1000 later, een nieuwe generator. Ze zei ook dat het een verschrikkelijk gevoel is om afgesloten te zijn van de wereld, want ook de cell phones en gewone telefoon waren een poosje onbruikbaar. Gisteren stond ze 3 uur in de rij voor benzine, maar kan nu gelukkig weer lachen.
Gelukkig hebben de paarden een soort 'survival instinct' en heelhuids weer terug bij jullie.