Friday, September 12, 2008

Nog even snel voor Ike komt..

We zijn nog bezig alles buiten vast te binden, bijna klaar. Internet begint zo nu en dan al uit te vallen, maar dat zal waarschijnlijk met de voorlopers van Ike te maken hebben. Vanmorgen even snel boodschappen gedaan, vooral water gehaald, hondenvoer, kattenvoer en mensenvoer, kaarsen etc. Paardenvoer hebben we al genoeg, er liggen 3 balen van 1600-1800 lbs in de carporten om ze tegen te houden mocht de wind eronder slaan. De kans is vrij groot dat we een paar dagen zonder electriciteit en water komen te zitten.
Waarschijnlijk gaat het hier wel meevallen (in vergelijking dan met Houston. we krijgen hier windstoten geloof ik tot zo'n 75 mph en dat is wel genoeg ;-) maar alle bezorgde gezichten van de locals hier maken niet dat ik me er geruster op ga voelen. Ook dat we helemaal geen vluchtelingen hier hebben ....die zijn allemaal verder naar het Noorden getrokken. Wel wat telefoontjes gehad maar die besloten bij nader inzien tot voorbij Dallas te gaan rijden. Ook erg geruststellend ;-) ha ha
De weerberichten zijn elk half uur weer anders, het ene moment krijgen we hurricane winds hier en het volgende tropical depression winds. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren, als er maar geen tornado's uitkomen want daar heb ik de afgelopen paar dagen een hoop verhalen over gehoord pffff geloof dat wij de enigen zijn hier die nog nooit een tornado of hurricane hebben meegemaakt, we zullen maar zeggen dat dit ook tot de "inburgering" behoort.

5 comments:

Petra said...

Sterkte vanavond en vanacht!

Anonymous said...

Best wel stresserend zo afwachten ,niet weten hoe erg het gaat toeslaan daar .Je kan weinig doen dan afwachten en ik hoop met jullie mee dat je er heelhuids vanaf komt zonder al teveel schade op te lopen .
En dat jullie uiteraard snel weer online zijn !
Keep safe en tot gauw.

Groetjes Nancy

Anonymous said...

we duimen..xT

oneduts said...

Volgens de storm tracker zitten jullie ook precies in het pad van Ike. Heb ooit ook een hurricane meegemaakt in Houston, maar lang niet zo intense zoals Ike. Sterkte, you're in my prayers.

Anonymous said...

Ja maar om een 'Orkaan' mee te maken daar zit je niet op te wachten. Toi toi dan maar en hopen (dat jullie een goede avond en nacht) krijgen.In ieder geval zal aan jullie denken. Nogmaals enorm sterkte!!!