Sunday, August 31, 2008

Gustav update en sprookjes van het platteland



Het ziet er al een stuk beter uit dan gisteren (voor ons dan), we krijgen nu een tropische depressie of tropical storm of van allebei wat. Gelukkig maar, op de camping is het ook vrij rustig gebleven, we hebben een gezin met kinderen die oma en een zus hebben meegenomen en verder wat afbellers die niet verder wilden rijden ivm het drukke verkeer of besloten toch thuis te blijven nu Gustav zijn route wat verlegd heeft en in de voorspellingen al behoorlijk afgezwakt is als Gustav eenmaal boven land is. Voor de mensen aan de kust ziet er nog helemaal niet goed uit. Gelukkig ook dat het niet drukker geworden is want van 1 van de trailers doet de airco het ineens niet meer, en met zo'n 36 graden wil daar toch echt niemand in zitten (kan het me goed voorstellen). Wellicht komen er morgen nog wat mensen aanwaaien (what's in a word) maar dat zien we dan wel weer.

Guinea's (parelhoenders) zo is ons door verschillende mensen hier verteld zijn de beste waakhonden die je kunt hebben, beter nog dan ganzen. 24 uur per dag komt er niets of niemand ongezien in de buurt want dan zetten ze het op een schreeuwen. Nou dat verhaal kan ook in "Het groot Texaans Country Sprookjesboek" achter het sprookje "ezels eten onkruid".
Ezels eten onkruid als er echt helemaal niets, maar dan ook helemaal niets anders meer is, pas dan zullen ze na de eikenbomen, struiken en waar ze nog net bij kunnen over het hek onkruid gaan eten. We weten het uit ervaring nu ;-)
Zo dus ook de guinea's ik wilde er 4 hebben en had dus 2 "reserve guinea's"gekocht.
1 was al vrij rap verdwenen 's nachts na een thunderstorm, nr 2 is door Rep zijn hond Rocky vermoord (daar krijg ik dus nog een aantal guinea's voor in ruil terug hoewel ik nu overweeg een stel kalkoenen of een pauw aan te schaffen, iets GROOTS misschien is een struisvogel een goed idee ;-) Gisterenavond terwijl ik in de donkere avondwarmte in de achtertuin op mijn heerlijk zittende adirondeckstoel tevreden mijn shagje zit te roken hoor ik in de grote cypres achter het douchegebouw gefladder eventjes en daarna stilte. Dat is niet ongebruikelijk dat een slapende kip weleens omvalt en dan even fladdert en weer verder slaapt. Alleen hadden we vandaag ineens nog maar............3 guinea's
Ze hebben geen kik gegeven, nu kan het zijn dan die andere 3 zichzelf niet wilden verraden maar waarschijnlijk schat ik dan hun IQ iets te hoog in, hoewel....
Vanavond zijn ze in ieder geval wel in een andere boom gaan zitten dus ze hebben wel begrepen dat waar er gisterenavond 1 is uitgesnaaid door een uil ze daar niet veilig zitten. Gelukkig zit er weer een kip te broeden want het wordt hoog tijd om onze krimpende veestapel aan te vullen weer, dus die gaat van de week het broedhok in, of ze wil of niet.
Op de foto de kalkoen die ik op de vlooienmarkt in het naburige dorp had gezien, echt GROOT is ie en MOOI ! Maar eerst eens even navragen of ze hard kunnen lopen en ook vliegen want anders worden ze opgegeten door coyotes, want ezels houden ook niet altijd coyotes weg, dat doen ze alleen als ze zin hebben namelijk.

8 comments:

Anonymous said...

Wij hebben jaren een gans gehad, maar die was wel waakzaam hoor! Hij had het ook niet op Gj en ging al tekeer, blazen en tieren als hij de brommer hoorde aankomen. Wij hoorden die dan nog lang niet..

Gj liep er ook een blokje voor om. Erger hij was er als de dood voor.

Onze"kokkie" ging ook tekeer om alles. Als er al een vreemde kat op ons erf kwam dan liep hij al te blazen en herrie te maken. Als mijn vader een geweer had gehad, had het beest geen lang leven gehad. Midden in de nacht of niet hij ging te keer. Dus een gans is wel aan te raden als bewaking..

En hij legt nog eieren ook. Het enoigste dat Gj goed vond aan het beest...

gr petra

Anonymous said...

Hoi, goed te horen dat jullie niet het ergste over jullie heen krijgen!
En fijn dat er mensen hun toevlucht bij jullie kunnen zoeken.

Ik had het bijna ook nodig gehad, maar ben nog net niet in New Orleans. Zou vandaag eigenlijk vliegen. :(
Ga nu a.s. zondag.

Hoop dat het bij jullie een beetje rustig blijft.

groetjes,
Bente

Anonymous said...

Wel een mooie kalkoen .
Als je inderdaad een goede waker wil hebben ,zijn ganzen die bij het minsten beweging hun klep openzetten .Schapen hebben die neiging ook .

Zovel mensen die hun omgeving ontvluchten ,ze moeten ergens heen .Ben benieuwd of ze ook zover wegrijden .
Zo zo een ezel is ook zeer kieskeurig wat eten betreft 'lol'

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Ik dacht ook aan ganzen als waakdier. Maar misschien waken ze te goed en houden ze je gasten ook op afstand.
Zielig hoe je klein vee allemaal verdwijnt. De wilde dieren hebben bij jullie een smorgasbord!
Onze barred rocks hebben zich de gewoonte aangemeten om boven op het kippenhok te gaan slapen. Elke avond plukken we ze eraf en zetten ze binnen, ik dacht ook dat een uil ze zo zou kunnen meenemen.

Annemiek said...

En natuurlijk succes met deze storm doorstaan!

Anonymous said...

Dan doet de naam (Holland Ranch)een eer aan zijn of hem naam als het nu weer druk is met gasten"en die een dak boven hun hoofd willen" op 'Holland Ranch', die van de gebieden komen waar GUSTAV over heen raast.

Maar toch het idee vluchten dat is iets wat je liever niet mee wilt maken.

Petra said...

Ha ha, ik lig dubbel om je verhaal, al is het natuurlijk balen, als je weer een vogel kwijt bent. Dat van die struisvogel is nog niet eens zo gek, hier in de buurt zijn een aantal emu boerderijen. Hopelijk blijft Gustav rustig bij jullie!

Anonymous said...

tis met een 'sisser'afeglopen denk ik? nog een update in de aanbieding? xjeZus