Wednesday, September 10, 2008

Ike en.........een nieuwe maaier


Het is hier al volop in het nieuws: Ike is onderweg en we merken de voorlopers er al van, deze week en begin volgende week weten we nog niet of we containers kunnen laden, die komen nl uit Houston vandaan en daar zijn ze al bezig voorzorgsmaatregelen te nemen voor (eventuele) evacuaties. De eerste telefoontjes van mensen die uit het kustgebied weg willen hebben we ook al gehad vandaag. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren want veranderen kunnen we het weer toch niet, maar Ike ziet er vooralsnog voor ons een stuk vervelender uit dan Gustav zie foto (wij wonen ongeveer waar 2 PM Sat staat bij het oranje symbooltje)
Ike zwakt boven land niet zo hard af volgens de huidige voorspellingen als Gustav deed, bij de Feedstore wisten ze vandaag te vertellen dat ze in 1986 ook zo'n soort hurricane hebben gehad met een klein oog en toen heeft Buffalo ook zonder stroom gezeten een poosje. Maar........dat was in 1986, er zal toch in de tussentijd wel wat verbeterd zijn ? hoewel hier ....? ;-)

Het is altijd fijn om veel ruimte te hebben, maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel zullen we maar zeggen, we hebben hier zo'n 10 a 11 hectare waarvan de helft weiland en de rest bos. Een erg grote "tuin" al met al. Bij het weiland reken ik dan ook het stuk waar ons huis op staat en de campground is. Maar het vergt allemaal nogal wat onderhoud (ben al weken niet meer in het bos geweest)want het weiland heeft nogal wat zorg nodig in de vorm van onkruid trekken. Hans heeft vanmiddag bij een "klusjes achterbuurman" een oude zitmaaier op de kop kunnen tikken voor een leuk prijsje, het ding ziet er niet uit maar een likje verf doet wonderen en bovenal: deze maaier heeft een prima 17 horsepower motor ipv de 12 HP die er standaard in zat en het is een geweldenaar ! Morgen ga ik een paar uur tuffen in het weiland want mijn tractor is er voorlopig nog even niet. Rep heeft zich ook al aangeboden gras te maaien met de deze maaier op de 3 hectare voor het huis. Don (onze andere vaste gast) wil straks op de tractor (mmmm moet ik nog even over nadenken want is "mijn" ;-))maar hij wil ook het onderhoud ervan doen wat van tractors weet hij wel het een en ander dus af en toe mag hij dan wel een rondje rijden ermee denk ik ;-)

7 comments:

Anonymous said...

hmmm;-( never a dull moment in hurricane saison... hou ons op de hoogte! xT

Anonymous said...

Het is wel handig zo'n gasten die bereid zijn te helpen .

De ene orkaan is nog niet te goei weg of de andere staat al klaar om toe te slaan.Hopelijk verzwakt Ike alsnog en hebben jullie er weinig schade van !

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Hopelijk zullen jullie ook van deze orkaan niet veel last hebben!
Wel fijn dat je al die mensen hebt om mee te helpen.

Anonymous said...

Ike.., stilte voor de Orkaan!!! Texas hoorde ik op het weer bericht en moest meteen aan jullie denken, nou hou ons op de hoogte. Is toch allemaal wat hopen dat Texas er met kleer scheuren er van af komt.

Petra said...

Hoop dat het heel erg gaat mee vallen voor jullie en eenmaal boven land sterk in kracht af zal nemen.

Petra said...

Sterkte, ik hoop, dat het allemaal meevalt!

Annemiek said...

Batten down the hatches!!
Sterkte en stay safe!