Saturday, September 29, 2007

Water, een wereld van verschil


We weten het: er is altijd wat te doen over water met name in de vorm van regen.
Er is hier nog steeds geen druppel water gevallen en het gras begint erg veel op hooi te lijken inmiddels, gelukkig hebben we morgen wel 30% kans op regen dus met een beetje geluk valt er wat water naar beneden. In Nederland verdrinken zo ongeveer de regenwormen hebben we gehoord. Normaal gesproken is hier in juli het gras al knisperend droog en alles dor buiten, dus dit is een heel goed jaar voor het hooi. (Ja we zijn tenslotte toch een beetje boer en boerin hier ;-))Grappig is dan wel dat als je aan mensen hier verteld dat in Nederland alles het hele jaar door groen is ze zich dat niet kunnen voorstellen.
Dan is er natuurlijk ook nog water uit de kraan ! (of niet)
Wij hebben "city water" en dat heeft niet iedereen hier, sommige mensen wonen te ver weg van de hoofdwaterleiding. Het jammere is alleen dat de directie van Flo Water in het nabije verleden niet helemaal haar zaken op orde had (om het even netjes uit te drukken: er zat een financieel lek ergens....) met als gevolg dat door achterstallig onderhoud er regelmatig bijna geen waterdruk is, zoals gisteren en vandaag. Het wordt minder erg en frequent gelukkig; blijkbaar zijn ze inmiddels duct-tape aan het vervangen door wat sterker materiaal zodat leidingen niet zo snel kapot gaan.
Vorig jaar hebben ze het gepresteerd om 2 weken geen water te leveren door technische mankementen, dat is voor de boeren hier een ramp geweest. Moet je je voorstellen dat je 200 koeien (of veel meer) midden in een gortdroge zomer water moet gaan geven uit flessen of tanks !
Sinds die tijd worden er hier heel veel waterwellen geboord.....maar daar hebben we het even niet meer over.
Typisch texaans (?) is de manier waarop de storingsdienst van Flo er mee omgaat: enige tijd geleden hadden we helemaal geen druppel water meer uit de kraan, dus Flo Water maar even gebeld en die mevrouw daar aan de telefoon wist niet wanneer het verholpen was.... we moesten maar blijven bidden (!) en vandaag bij weinig waterdruk dus rond 18.00 uur maar weer eens gebeld: volgens de aardige meneer van Flo was de reden dit keer omdat iedereen stond te douchen (ja echt waar !)en omdat wij wat hoger zitten op de "heuvel" hebben wij dan niet genoeg waterdruk..... morgen zal het wel beter zijn. Er wonen op onze weg naar de hoofdwaterleiding misschien 18 mensen, tja dat zal heel wat water vragen ha ha. Waarschijnlijk hebben we morgen dan ook weer een "water boil notice in effect" bord langs de weg staan, gelukkig weten we inmiddels dat wanneer er wit water (dus veel lucht in het water) uit de kraan komt we dus op flessenwater over moeten stappen tot het bordje "water boil notice cancelled" langs de weg staat. Een wereld van verschil met Nederland, hoe kunnen die nou klagen over water ;-) (oei oei gevaarlijk grapje met die "zomer" die ze daar gehad hebben) ha ha
Ik wacht in ieder geval nog maar even met mijn haren te verven......

4 comments:

Anonymous said...

Ben ik effe blij met water uit mijn EIGEN well... Wat een gedoe en je moet voor dat water nog betalen ook?

gr petra

Anonymous said...

Nou, je komt maar een paar emmertjes halen hier hoor. Water zat. Het regent hier af en toe zo hard, dat de tuin blank staat en he over de drempel de schuur in loopt. Waar hadden ze dat polstok springen toch uitgevonden??? ergens in Nederland toch!

gr Wiebe

Annemiek said...

Allemaal onder de douche? Haha, ze verzinnen wel wat. Knap lastig als je geen water hebt!

Anonymous said...

Wat een grote verschillen in weer kunnen een paar kilometertjes met zich meenemen. Ik blijf me er over verbazen. Galveston had dit weekend een floodwarning, onze tuintjes in Houston hebben heerlijk verfrissende regenbuien over zich uitgestort gekregen... En jullie nog altijd droog? Misschien eh... toch maar eh... Ik durf het bijna niet voor te stellen... Bidden?