Wednesday, September 12, 2007

The altenator shop



In Amerika is een altenator (Dynamo) shop heel normaal, blijkbaar gaan ze niet zolang mee. Toen we gisteren probeerde de truck te starten kwam er alleen een soort ratelend geluid uit de motor en het lampje 'Gen' ging branden, dus stroom problemen. Gelukkig sloeg de wagen met wat moeite aan en snel de shop gebeld en we konden gelijk terecht. Eerst werd de accu doorgemeten, leek goed, toen werd de alternator uit de auto gehaald en getest, was blijkbaar ook nog goed. Er werd gevreesd dat het de computer was, duur geintje en kan alleen door een Dodge dealer worden vervangen, slik. Ondertussen kwam de oude baas erbij en hoorde het aan en zei de startmotor is het probleem. Ook deze werd onderuit de auto gehaald en getest, ook goed?? Toch maar weer een de accu doorgemeten en ja hoor, het was toch de accu. Denk dat we 2 uur hebben staan wachten op iets wat in 5 minuten gerepareerd had kunnen worden, maar ze rekenden gelukkig alleen de accu. We moesten nog even langs de Small Engine repairshop want onze grasmaaier was ook gesneuveld, moesten wat kogellagers en riemen worden vervangen. We hadden het complete maaigedeelte van de maaier gehaald en het werd ter plekke gerepareerd, een pick-up is een ideale werktafel.

4 comments:

Petra said...

Nou, even afkloppen, maar nog nooit problemen gehad met de alternator! Wel met de accu! Gelukkig viel het allemaal mee en wel schappelijk, dat ze alleen de accu rekenden.

Anonymous said...

Onze accu is ook al een keer vervangen. Afgelopen winter begaf die het al en dat viel niet onder garantie uiteraard.

Wel een opluchting dat ie weer loopt. Zonder auto ben je hier ook nergens.

gr petra

blips said...

Geweldig dat je ook nog shcappelijke mensen tegenkomt. Als ik Alternator lees krijg weer een rood hoofd van kwaadheid omdat ik daar een heel slechte ervaring mee heb gehad.
Dit geeft de burger moed. :)

Anonymous said...

Ik heb zelf de auto in de garage staan met transmissie problemen. Wat een gezeur allemaal, niet?