Monday, September 24, 2007

Court / dit ga je niet geloven !

Vanmorgen was het dan zover: we mochten op het Small Claims Court verschijnen.
Wij hadden weinig hoop in een goede afloop en waren er al van uitgegaan dat we 80 dollar kosten + 82 dollar courtkosten moesten betalen, maar in ieder geval waren we dan van het gezeur af. Het kost je toch wat slapeloze nachten van ergernis over het hele gedoe. Dus komen wij in een kamer te zitten met de tegenpartij letterlijk tegenover ons en de (vrouwelijke ! dat is nl vrij zeldzaam voor hier) judge aan het hoofd van tafel zo ongeveer.
Dus hij doet zijn verhaal en wij het onze en uiteraard waren we het nog steeds niet met elkaar eens (Bovendien blunderde hij wel heel erg door te zeggen dat wij zo onfatsoenlijk geweest waren zonder wat te zeggen de wasmachine op de stoep voor de winkel te zetten ! HUH ???? dat ding staat hier nog gewoon ! Was er dan toch nog zo iemand die niet tevreden is (gniffel))
Vervolg: Het feit dat hij een wasmachine en droger verkoopt aan een bedrijf en dat er achteraf geen garantie op blijkt te zitten vanwege de plaatsing van deze dingen in een business setting werd door hem afgedaan met "ik heb toch sorry gezegd" en "dat wist ik niet dat er geen garantie op zat" Ja zo lusten we er nog wel 10 !
Nadat beide partijen hun verhaal gedaan hadden besliste de judge dat het garantieverhaal dus los stond van zijn claim en of wij 40 dollar (de helft dus van de vordering) + de proceskosten wilden betalen. Nou OK dan, het is minder dan we dachten dus dat valt mee. Vervolgens vertelde ze dat wij de tegenpartij kunnen aanklagen voor het verkopen zonder garantie, de hoge waterrekening omdat het apparaat in een programma is blijven hangen, ontevreden klanten en zo nog wat meer.
Vervolgens verlaat zij de kamer om de uitspraak op papier te zetten. Daar zit je dan weer samen met die meneer. Dus Hans en ik hebben het er nog over wat voor boodschappen we moeten halen enz. (in het Nederlands) Nu doen we dat normaal gesproken niet want dat vinden wij niet netjes om nederlands te praten met elkaar terwijl er iemand anders bijzit die ons niet kan verstaan. Echter naar deze man toe hadden we niet het gevoel nog enige vorm van fatsoen te hoeven opbrengen. Blijkbaar dacht hij dat we een rechtszaak tegen hem aan het bespreken waren en na 5 minuten komt er van zijn kant van de tafel (dit ga je niet geloven !!!!): Well OK, i am sorry guys, you can bring the stuff back this afternoon and i will give you your money back" Onze oren klapperden en monden vielen bijna open. Uiteraard hebben wij dit aanbod geaccepteerd en daarna hebben we zelfs nog zitten grappen of hij een goede 2 hands had dan, want als we toch geen garantie hadden..... waarop zijn antwoord was dat hij vanmiddag een washer en dryer terugkreeg die brandnew waren (moet zeggen dat hij best humor heeft) Dus de wasmachine en droger zijn weg en wij hebben ruim 700 dollar terug !
En met een beetje geluk heeft Rep (onze vaste gast) ergens in een opslag nog een goede wasmachine en droger staan die we kunnen overnemen......

7 comments:

Anonymous said...

Het blijven vreemde lui die amerikanen hahaha
Zorg er in ieder geval maar voor dat je het Nederlands niet verleert. Je ziet, het kan handig zijn.

Je zult blij zijn dat je van dit "probleem" af bent, maar ik zou, alleen voor de lol al, een zaak tegen deze man beginnen, al is het alleen al voor het ongemak en het (extra) water.

gr
Wiebe

Petra said...

Nou, een geluk dan, dat jullie Nederlands spraken, ha ha! Maar inderdaad, het is belangrijk je rechten te weten. Hij kan jullie aanklagen, maar jullie hem natuurlijk ook en dan nog voor veel meer! Blij, dat het zo met een sisser is afgelopen (had je hem die $40 niet ook nog kunnen laten betalen? ;))

Anonymous said...

Haha wat een giller he. Nou van $700 kun je vast een hele goeie 2de hands kopen. Ze zijn nieuw ook waardeloos dus je kan je er bijna niet aan verkopen.

gr petra

Anonymous said...

Hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat!!! heel mooi :D

MissFluffy said...

Leuk ,jullie dag was meteen weer goed !
Groetjes

Annemiek said...

Dat is een leuk einde van het verhaal! Handig dat je zo je "geheimtaal" kunt spreken.

blips said...

Ik heb echt hard zitten lachen om dit verhaal, grandioos, goed dat jullie je kaas niet van het brood laten eten. :)