Thursday, September 06, 2007

Er zijn zo van die dagen.....



dat we bij onszelf denken, waar zijn we aan begonnen. Dit is er 1 van....
We hebben nog steeds ruzie met de wasmachineleverancier (local business praat ons er niet van) die van mening is dat hij nog 80 dollar van ons tegoed heeft voor een reparatie die het probleem niet heeft verholpen. Sterker nog, bij ons 2e verzoek om dat ellendige apparaat alsnog maar na te kijken kregen we te horen dat het niet onder de garantie valt ! De wasmachine en droger zijn nl voor commercial use, dat staat ook op de aankoopbon alleen "wist" de verkoper dat niet toen we die apparaten kochten daar.....en voor commercial use geldt dus niet de garantie. Als we dat hadden geweten hadden we natuurlijk nooit die washer en dryer gekocht daar. Maar volgens hem koop je een apparaat niet nieuw voor de garantie, yeah right. We hebben toen een boze brief naar Electrolux gestuurd maar uiteraard nog geen antwoord daarop en wat staat er vandaag op onze oprit ??? Jawel, de auto van de sherif (wist niet dat zij ook dit soort werk doen) met een soort van dagvaarding dat wij a.s. maandag op het small claims court ons verhaal mogen doen omdat we zijn gesued door de wasmachineman. Nu hebben er al meer mensen ruzie met hem en dat is geen wonder achteraf. Met een beetje geluk is het "zakendoen" van hem gauw afgelopen op deze manier, we wensen mensen niet snel een faillissement toe maar er zijn uitzonderingen.
Het is toch niet te geloven ! Maar we gaan maandag inderdaad ons verhaal doen daar en vervolgens een klacht plaatsen op het BBB (Better Business Bureau).
Vervolgens komen er 2 airstreams het terrein op rijden, die dus morgen pas zouden komen. Met een korte draai op ons terrein (in plaats van achteruit inparkeren) zit 1 van de Airstreams muurvast in de grond en de truck ervoor ook. Dus buurman erbij gehaald want hij heeft een tractor en binnen 5 minuten was het leed verholpen. Het uiterst vriendelijke echtpaar was al wat op leeftijd (niets mis mee overigens) maar ook best wel een beetje overstuur (hoe toepasselijk in deze context)en besloten toch maar naar huis door te rijden wat niet zo ver hiervandaan was.
Dan hebben we nog bezoek gehad dit weekend van een paar "wetenschappers": dat hebben we geweten, want blijkbaar dachten ze dat je een deur van een airstream moet sluiten met veel geweld. Toen ze weg waren (ook weer zonder gedag te zeggen) bleek later dat de metalen deurhandel finaal is afgebroken (en ook daarvan zegt men niets)en dat 4 honden (!)in een airstream best wel gaat ruiken. Maar goed, we zijn tenslotte petfriendly dus met flink wat geboen en geborstel met sterk ruikend schoonmaakmiddel kom je een heel eind.
Van onze zitmaaier is de aandrijfriem eraf gelopen vanmiddag dus die staat nu met een open motorkap in de achtertuin...
Gelukkig kan een van onze gasten het slot lassen waarschijnlijk, kan Donald ons laten zien hoe de aandrijfriem weer op de maaier gezet moet worden en ga ik straks een appeltaart (goed idee Petra van die appeltaarten) bakken voor de aardige buurman met de tractor. Misschien moest ik maar voor allemaal een appeltaart gaan bakken ;-)

8 comments:

Petra said...

Succes in het small claims court! Net goed, als hij jullie straks nog schadevergoeding bij moet betalen.

Annemiek said...

Dat is een waslijst met tegenslagen! Veel succes maandag!

Anonymous said...

Haha ook jullie hebben dus de dag van je leven net als wij vandaag. Wij dachten precie shetzelfde....

Geloof mij maaar het kan nog veeeeeel erger.

Gr petra

Anonymous said...

shit happens.!!!!!dan is zo'n blog wel lekker om te spuien lijkt me? Heb straks een vervelende klant, kan ik me nu al over opwinden...en dat moet je niet doen dus........
gaan met die banaan en succes ermee!! kzal duimen voor een goede afloop
X jeZus

Anonymous said...

Veel succes in die small claims court ! Je maakt wel wat mee,he .
MissFluffy

Anonymous said...

Tja, er zijn van die dagen die je het liefste zo snel mogelijk wilt vergeten. Alles schijnt dan tegelijk te komen. Maar daarmee waardeer je de dagen waarop het wel allemaal lekker loopt des te meer. Enne, "Alles zal goed komen, soms duurt het alleen wat langer!"

Anonymous said...

Wat een dag! Gelukkig zal de volgende dag altijd minder erg zijn :) En what doesn't kill you, makes you stronger ;)

Pff het word tijd dat jullie borg gaan vragen! Of in ieder geval creditcard betalingen kunnen doen zodat je schade kan innen. Of is dat moeilijk en duur om creditcard betalingen te kunnen aanbieden?

Anonymous said...

Je hebt soms van die dagen..... Gelukkig waardeer je de betere daardoor des te meer!