Saturday, September 15, 2007

The Buffalo Stampede en meer



Vandaag was het dan zover, de grote dag was aangebroken. Natuurlijk hadden wij onze twijfels over de grootheid van deze dag maar zelfs met twijfels viel het evenement behoorlijk tegen. De parade (het hoogtepunt) telde een groep wandelende cheerleaders (die kunnen toch ook wel een dansje doen ?), vooral quads die een beetje versierd waren en welgeteld 2 paarden en 1 pony (van onze vriend Wes die dan ook de hoofdprijs heeft gewonnen voor de equine categorie). Verder vooral veel politie en brandweer om het e.e.a. te begeleiden.



In het Harriman park waar de stampede verder ging stonden een paar kraampjes, een buiksprekende man met een grote muis, er was een honden- en kattenshow (3 honden en 1 kat geloven wij), een paar opblaas-glijbanen en dat was het wel zo ongeveer.



O ja en eten natuurlijk ! Vette happen en snowcones. Grappig is dat daar op het park dus ook een groot bord staat met de tekst dat het nuttigen van alcohol "against the state law is", nu wordt hier in deze droge regio niet gedronken maar gezopen ! Zo ongeveer 15 minuten hiervandaan staat de 1e drankwinkel, daarna volgen er nog veel, auto's zijn hier standaard voorzien van een koelbox in de bak van de pickup, doorgaans behoorlijk volgeladen met bier. Dan is er op de "dirtroads" nog een grote groep mensen, veelal rednecks genoemd die stoken zelf geestverruimende brouwsels met een zeer fiks alcoholpercentage. Ons is een aantal malen een fles wijn aangeboden van "eigen maak" die naar alles riekte behalve wijn dus daar beginnen we maar niet aan. We beginnen onze pappenheimers te leren kennen, zodra hier een pickup het terrein opkomt en vraagt naar een airstream is de 2e vraag vaak of er een koelkast in zit "want het bier moet gekoeld worden".
Waar we inmiddels ook aan gewend raken is dat gasten hier geld geven zodat we (ja ja wij ook)gezellig met elkaar kunnen eten, wij willen dat geld niet aannemen maar men staat erop dat ze betalen voor ons eten! Wij zien er echt niet uitgehongerd uit dus daar kan het niet aan liggen. Vandaag hebben we er ook weer een, wil perce dat we gezamelijk steaks gaan eten hier, zo groot mogelijk ! Dus hij naar de winkel, we willen nog geld meegeven maar dat wordt steevast geweigerd, het is veel te leuk om met zijn allen te eten......Onderweg heeft hij blijkbaar ook stevig wat "hamburgers gegeten"(volgens hem is 1 blikje een hamburger zo ongeveer)dus toen hij hier terugkwam met een boodschappentas vol zei hij al direct- zichzelf verontschuldigend- dat hij eigenlijk geen honger meer had dus dat wij het dan maar allemaal op moesten eten. Uiteraard gaat ook dit weer klaargemaakt en al keurig in magnetronbakjes afgeleverd worden bij onze gast in de Airstream, mocht hij vannacht soms wakker worden en honger hebben.....

4 comments:

Anonymous said...

Dat met z'n allen eten kennen we hier eigenlijk niet. Wij proberen onze Cal al maanden aan de shoarma te krijgen, maar het lukt niet.

Die festiviteiten kennen we hier wel. Hier veel parades met brandweer en politie auto's. Hoe ouder hoe beter. (ook de bestuurder)

Als er toch eens geen hamburgers en koffie verkocht zou worden, dan lag het gehele land plat, ik zweer het je.

gr petra

Petra said...

Ik blijf het leuk vinden te lezen, hoe anders het leven op het platteland is, dan hier in het voorstedelijk gebied!

Anonymous said...

"OUDSTE SNELHEIDSDUIVEL VAN NEDERLAND"

Als echte motormuizen moeten jullie dit even bekijken. Was vanavond bij Hart van Nederland en ik moest gelijk aan jullie denken.

http://www.hartvannederland.nl

Geweldig toch als je dat op die leeftijd nog kan doen! Ik heb wel geen motorrijbewijs (sorrie, foutje in de opvoeding) maar ik teken er voor hoor!

gr
Wiebe

Hans Hendriks said...

@Wiebe: gaaf zeg zo'n oude baas, daar tekend toch iedereen voor. Jammer voor hem dat het weer in Nederland niet altijd zonnig is.

See ya Hans