Friday, September 07, 2007

Raadsel.....

Hier volgt een stukje tekst uit de "dagvaarding" van het small claims court.
Het is goed dat wij vanmiddag maar even langsgingen (we waren toch in de buurt) om te vragen hoe het verdere verloop van zoiets is. In de "citation"(dagvaarding voor het gemak) staat daar eigenlijk niets over genoemd. Blijkt dus aldaar dat je dus een handgeschreven verklaring moet maken dat je niet akkoord bent met de vordering.
Dat hadden we dus anders niet geweten want volgens de sheriff hoefden we alleen maar maandag te verschijnen "that's all" Hier komt dus het raadsel.... zie onderstaand citaat:

NOTICE TO THE DEFENDANT: You have been sued. You may employ an attorney. If you or your attorney do not file an answer to with the clerk who issued this citation by 10:00 am on the Monday next following the expiration of ten days after you were served (dat is dus op de 6e september geweest anders kom je er helemaal niet meer uit) this citation and petition, a default judgement may be taken against you.

Dus welke maandag moeten wij op het court verschijnen ??

Morgen volgt het juiste antwoord

6 comments:

Anonymous said...

Volgens mij.. de eerstvolgende maandag, 10 dagen na 6 september.

10 dagen na 6 september is zondag 16 september dus maandag 17 september. Denk ik :)

blips said...

Jaja lekker duidelijk dat hele gedoe allemaal, wat een gedonder om fouten van een ander. Duimen dat je wint want dat is nooit zeker met zulke gladbekken.

Petra said...

Ja, de 17e, volgens mij ook. Maar wat een gedoe weer! En lekker onduidelijk, dat Legalese, zoals we dat hier noemen.

Anonymous said...

@blips, dat is ook wel een beetje onze zorg hierover, iedereen is hier nl "related" dmv kerk of familiebanden en ben je hier dus buitenstaander in dit soort gevallen. Maakt niet uit of je uit Houston, Arkansas of Nederland komt. Maar we zien wel hoe het afloopt.

Annemiek said...

Dacht ook de 17e. Waarom ze niet gewoon de datum erop kunnen zetten...maar dat is lawyer taal, zodat de gewone man het niet kan lezen.

Anonymous said...

Ja het is dat ik het antwoord weet. Maar hieruit wordt je uiteraard niet veel wijs. Maar ik ben blij dat ze bij jullie op de court het wel wisten. Denken ze althans...

gr petra