Sunday, September 09, 2007

Het is welletjes !

Vandaag begon al goed: bij het paarden voeren vloog er een wesp in mijn laars, tegen de tijd dat ik die uit had (en ik was echt snel) was ik al zo'n 6 x gestoken. Dat was nog voor 8 uur vanmorgen....
Toen naar Lowe's om buis, voetklep en pomp te halen voor het laatste deel van de waterwel. De verkoper die ons hielp boezemde al niet echt veel vertrouwen in maar OK wij hadden nog enigzins vertrouwen in de kunde van de mensen hier (fout !)
Op onze vraag of er geen buisklem omheen hoefde als extra beveiliging tegen losraken zei hij dat die dus niet bestonden in die dikte en dat het zeker niet nodig was want als eenmaal de fitting in de buis gedraaid zat zou die echt niet meer loskunnen.....
Het gat wat wij geboord hebben is zo'n 50 voet diep, daarin zit een 4 inch PVC pijp.
Dus wij de voetklep (20 USD) aan de buis (36 USD) vastgemaakt en zo'n 30 voet waterbuis in de PVC-pijp gedaan, pomp vastgemaakt en pompen maar ! Na ongeveer 10 minuten pompen hoorden we een waterig, plonzend geluid en jawel.......de buis is losgeraakt van de pomp en het gat ingedonderd !*)%$%*&*))__ (sorry voor het taalgebruik dit valt nog erg mee vergeleken met het moment dat die buis in het gat verdween)
Ons vertrouwen in de kunde en het verstand van de mensen in de winkels was al niet veel maar bevind zich nu op een absoluut dieptepunt: 50 voet ongeveer....
Wordt vervolgd...

3 comments:

Anonymous said...

Kun je er nu nog wel een nieuwe buis in hangen. Of moet je eerst (op een of andere ) manier die gevallen buis naar boven krijgen.

Ja ook hier twijfelen wij vaak ernstig aan de het verstand van zaken in die winkels.

Vraag iets 3x aan 3 verschillende medewerkers en je komt niet meer bij...Gj neemt vaak onze Cal mee, want die kan je niets wijsmaken.

gr petra

Anonymous said...

@Petra, we gaan een nieuwe buis ernaast hangen vanavond als het niet meer zo heet is, gelukkig hebben we 100 ft buis gekocht (hadden ze niet in kleinere verpakking dus achteraf wel handig ha ha)

Petra said...

Leuke woordspeling "welletjes - wel" ;). Maar ik kan me voorstellen, dat jullie flink balen! Je moet het in die winkels maar net treffen, er lopen ook ontzettend handige mensen rond. Die "moonlighten" dan ook vaak (doen karweitjes om bij te verdienen) en zijn in de community bekend. Het loont wel om om je heen te vragen, wie men zoal gebruikt voor dit soort dingen.