Sunday, September 30, 2007

bye bye swimmingpool

Vandaag hebben we ons zwembad verkocht ! Het zag er een tijdje heel veelbelovend uit met de ionisator erin maar helaas, weer algen erin, deze keer gele mosterdalg voor de verandering.
Nu is het zwembad ook verkeerd geplaatst door de vorige eigenaar, het staat onder een boom en het is hier ook aan het herfsten dus er ligt elke dag zo ongeveer een fors bladerdekje op het water te drijven. En dit zwembad verplaats je niet echt gemakkelijk. Het heeft nu genoeg onderhoud gekost, letterlijk en figuurlijk dus weg ermee ! Woensdag gaan we het demonteren met de nieuwe eigenaar die de boel op een trailer mee kan nemen, momenteel loopt het water via een lange geul die we vanmiddag gegraven hebben het weiland in waar de round penn moet gaan komen. 15000 gallon (ongeveer 57000 liter) zout water, daar kunnen bomen niet zo heel goed tegen dus de open plek in het weiland in waar het weg kan sijpelen in het gortdroge zand.
We hebben vanmiddag ongeveer 1 seconde een paar dikke druppels water uit de lucht gehad ! Dat het nog bestaat ;-)Rest van de week nog steeds boven de 30 graden en volop zon, wat een herfst ! Vanmiddag is er iemand van het waterbedrijf geweest want de druk was nog steeds niet goed, er bleek nogal wat lucht in de leiding te zitten en..... er wordt momenteel heel erg veel water gebruikt gezien de droogte, dus het ligt niet aan het douchen van "iedereen" EN wij zitten op de heuvel en vallen dus als eerste terug in waterdruk en hebben het als laatste ook weer terug, dat zou dan morgen moet zijn dat we weer voldoende waterdruk hebben.... Peet, ik zou nog maar even goed badderen in het laatste motel waar je bent voor je hier komt ha ha

4 comments:

Anonymous said...

Misschien een watertoren(tje) aanschaffen als buffer? :)

Gaan jullie nog een nieuw zwembad kopen en op een betere plaats nerzetten?

Anonymous said...

Dan houden we het toch maar gewoon op onze combinatie chloor en UV-lamp voor de zwembadreiniging voorlopig! Het blijft lastig, zwembadonderhoud.

Groeten uit Nederland (jawel, morgen naar de States!),

Monique

Hans Hendriks said...

@mr-leo: we kunnen qua weer makkelijk nog een pool aanschaffen, 32 graden en meer, maar met alle herfstbladeren sta je alleen maar de pool te reinigen. We kopen er wel een in de winter, zullen ze zeker goedkoper zijn.

Anonymous said...

Of je laat een paar Mexicanen er zo'n mooie carport over zetten :P