Tuesday, February 24, 2009

rare jongens die amerikanen...........




Deze speciale aflevering van ons Blog is geschreven door Trudi Hendriks, zus van Hans.


Donderdagavond "laat"aangekomen op Houston George Bush Airport: voor ons gevoel rond 12 uur snachts,door een assertieve douanemevrouw in een rij terug gecommandeerd omdat we dachten dat een andere rij sneller ging....mocht dus niet en achteraan sluiten. Hollandse assertieve neigingen onderdruk je dan toch maar;-( Vingerafdrukken en fotos zijn van ons genomen, Hans zat te wachten en toen nog 2 uur rijden naar Buffalo. Aankomsttijd daar was 21 uur, voor ons dus 4 uur snachts.
Mooie plek hier, lekker weer ong. 20 graden met zon en wolken en briesje. We hebben wat rondgereden in de omgeving. Alle cliches blijken waar:de meeste amerikanen zijn echt enorm dik, het eten is behalve heel vet en gefrituurd ook oorverdovend zoet. Alles smaakt anders en niets is wat het lijkt: alles is tot uit den treure bewerkt en gekleurd en er is van alles ( iig niets goeds) aan toegevoegd,glaasje cola heeft het formaat van een vaas en dan nemen wij nog the small variant. Wij zijn binnen 1 dag al overstapt op organic food, daar zit tenminste nog iets van vezels en groenigheid in;-)Het gezonde eten is veel en veel duurder dan het regular voedsel. Door de komst van de walmarts zijn de stadjes hier heel doods, veel leegstand van winkels, mensen zie je alleen zitten in grote pickups en rondrijden. Alles kan via een drive thru; zpals geld pinnen/op nemen. Geen reden om uit de auto te komen. In de grote walmarts zijn er speciaal voor bezoekers die slecht kunnen lopen electronische winkelwagentjes waar je in kunt gaan zitten. Dus helemaal niet raar dat zoveel mensen zo ontzettend dik zijn.We kijken letterlijk en figuurlijk onze ogen uit. Gisteren naar Houston geweest en 1 van de grootste shoppingsmals bezocht ( met ijsbaan in het midden). Nu rustdagje voor ons: Hans en Bianca werken aan een stuk door. Bianca timmert en zaagt ondertussen dat het een lieve lust is en de Porch is geweldig geworden. (respect!) Zie fotos.
Morgen vertrekken we richting Austin en vrijdag hebben we een date met Lynda Kirk een collega neurofeedbacker maar dan een hotemetoot ( al 27 jaar aktief in de NF in the USA)over een weekje of zo zijn we hier weer terug.
Freekje is still going strong en Jason denkt dat ie een kruising is tussen een teckel en een kat; ( lijkt meer op een deense dog) springt dus bij je op schoot, via de achterkant van de bank waar je op zit........best schrikken;-) maar hij bedoelt het heel goed;-) Zie fotos van the big sister met haar kleine broertje en Rien in JR style ( yihaa) liefs en groeten van Trudi en Rien

11 comments:

Petra said...

Hey een gast schrijfster!!
Leuk! Veel plezier in Texas!

Anonymous said...

En zo worden ze(de visite), in eens ook beroemd door de Hollandranch blog. Veel plezier in Texas.

Anonymous said...

Leuk dingen die ons al lang niet meer opvallen. Maar misschien zijn we al een beetje geintergreerd want ik Nederland rollen mij de ogen uit de kassen tegenwoordig.

Gr en veel plezier in het zo zinnige Texas...Petra

Chuck and Anneke's RV travels said...

Vreselijk, wat een bekrompen Hollands cliche verhaal. Ze zijn 2 dagen in Buffalo, Tx en hebben de hele USA voor hun gevoel gezien. Hoop dat ze nog een leuke tijd hebben, maar het klinkt allemaal ontzettend negatief. Hier word ik gewoon niet goed van.
Heel wat anders dan Bianca haar verhalen.Daar geniet ik dagelijks van !

Gr.
Anneke (een Amerikaanse)

Dizzymisslizzy said...

Als je op zoek gaat naar de clichés dan vind je ze ook. Ik hoop dat jullie ook een andere kant van de US zullen ontdekken. Al een biefstuk gegeten? Dan wil je toch geen onsje taai vlees meer in Nederland?

Groetjes van een naamgenoot, Trudie

Petra said...

Ben het helemaal met Anneke eens. Jammer, dat ze na een honderdduizendste van dit land te hebben gezien er al zo'n bevooroordeelde mening over op na houdt. Ik hoop, dat verder rondkijken in dit land toch ook de vele positieve kanten ervan zal laten zien. Lijkt me niet fijn om al die negatieve cliche's je hele vakantie bevestigd te blijven zien (is het echt zo erg bij jullie, Bianca?).

Anonymous said...

@ Kasaka, ha ha gelukkig niet, maar zij komen uit een stad in Nederland waar ik voor geen goud op de wereld zou willen wonen, ik (en Hans) hou van dit stukje Texas en de mensen hier en dat wordt eigenlijk alleen maar meer.

Groetjes
Bianca

Anonymous said...

Ik vind het net zo leuk dat men daar zo inspeelt op lichamelijke beperkingen .Mijn grotvader had longkanker en als wij gingen winkelen dan ging hij graag mee als de dag hem meezat .Dan nam hij plaats vooraan in de walmart bij de anderen mensen en had zijn vertier terwijl wij binnen aan' t winkelen waren .
Voor mij krijgen ze een 10 daar.Hier in belgie zie je nauwelijks iemand die iets mankeert ,alsof je ze niet mag zien .
Ook mensen die moeilijk te been zijn , hebben te weinig beweging door hun beperking waardoor ze verzwaren en dit hoeft heus niet aan de voeding te liggen maar gewoon omdat ze het er niet meer aflopen.


Vind je porch mooi en groot ! Wat ga je daar avonden van kunnen genieten .

Groetjes Nancy

Annemiek said...

Ik dacht ook meteen aan cliches. Als je rondkijkt naar wat je denkt te kennen van Amerika van tv en lezen dan zie je dat wellicht bevestigd. Er zijn echter ook andere kanten van Amerika en ik hoop dat je die ook te zien krijgt en er open voor staat. Ik wil niet zo negatief zijn, want het is wel leuk om eens een gast te zien schrijven en hoe ze er tegenaan kijken door andere ogen. Sta wel open voor ook andere dingen!
Organic eten is trouwens niet per definitie gezond; het betekend alleen geen pesticides :)
Veel plezier nog verder op reis!

Anonymous said...

HiHI, wat klinkt dat allemaal bekend! Het is inderdaad zoals Amerika meestal (in Nederland) wordt neergezet. Groot is niet goed genoeg, maar groter is beter.

Alles kan als je er maar zin in hebt.(behalve bij de troopersdan, maar als je er een tijdje rondloopt vallen de meeste dingen niet eens meer zo heel erg op en zie je er alleen nog maar de leuke/makkelijke kant van. De koffie koelt in zo'n grote beker niet zo snel af en rij even langs de pin krijgt ineens een heel andere betekenis. haha

Maar kom niet aan Amerika! Dat blijkt wel weer aan de reacties op het stukje. Begrijp me goed hoor, het zijn soms wat (in onze ogen) vreemde gewoontes, maar dat neemt beslist niet weg dat ik er heel graag kom. Per slot van rekening heeft Nederland evenveel vreemde gewoontes alleen vallen die voor ons niet meer (zo heel erg) op.

Maar als je terug bent zul je merken dat de straten hier wel erg smal zijn (Ik heb daardoor m'n spiegel er afgereden) en dat een bakkie doen 200 km verderop geen enkel probleem is.

geniet van de vakantie

Anonymous said...

Hey Trudi en Rien,
Leuk om jullie commentaar te horen op de blog...Hoed staat je goed, Rien! Hopelijk hebben jullie nog een hele leuke tijd in de States. Het land is prachtig en verschillende culturen zijn er om beleefd te worden!
Lieve groetjes,
Inge