Sunday, February 01, 2009

Hoor het tikken op het dak

en spetteren tegen de ramen, heerlijk ! eindelijk regen !
We zitten rondom in een dikke onweersbui en straks is het weer 15 graden Celsius kouder buiten, vanavond geen sterren aan de hemel maar dikke vette wolken dus het is aardedonker, alles wordt constant fel verlicht door de vele bliksemflitsen en het rommelt er heel behoorlijk bij. We zitten af en toe te schudden op onze stoel achter de compuut. Maar dat geeft helemaal niets: er valt nattigheid uit de lucht ! Hoera ! We hebben zelfs kans op brief heavy rainfall, nou laat het maar stortregenen hoor ! liefst de hele nacht lang.
Vandaag liep ik nog even buiten bij de paarden op het weiland in de volle zon en in de warme wind (dat is heerlijk maar als alle bomen en plantjes weg staan te kwijnen buiten toch minder leuk) en keek naar de $ 100,-- wintergraszaad die nog steeds kleine bruine sprietjes is met een paar lichtgroene vlekjes en werd er een beetje triest van. Waar ooit ons pondje was zitten scheuren in de klei het was woestijndroog buiten.
Maar.......nu niet meer !
We hebben momenteel dan ook een aantal weerwaarschuwingen, dus het zal nog wel even spoken buiten.
Aktief advies: Severe Thunderstorm Warning, Special Weather Statement (US Severe Weather) Aktieve melding: Local Storm Report

6 comments:

Anonymous said...

Eigenlijk best wel grappig dat je zo hunkert naar regen .Ik kan het hier allang niet meer zien 'lol'.Moet misschien ook beter naar Texas komen ,dan ga ik het hier nog apprecieren.


Groetjes Nancy

Annemiek said...

Dat het nog maar even doorregent! Even bijvullen.

Anonymous said...

Hoi Bianca,
Ik lees regelmatig je weblog ik woon zelf ook in Amerika.
Ben heel blij dat Freekje weer lekker thuis is wat een scheet!
Ach het is zo zielig wanneer ze ziek zijn.
Geef hem maar heel veel knuffels dan komt het wel goed!
Beterschap voor Freekje!

Annelies.

TOG said...

Hoop dat het inderdaad een flinke bui geworden is; hier nog geen druppel. Blij dat Freekje goed vooruit gaat en weer thuis is.

Petra said...

Spectaculair altijd, het onweer hier, he? In mijn beleving is het veel heftiger, dan we het in Nederland kregen. Heel fijn, dat Freekje weer thuis is! Wij hebben ook zo'n dierenarts, die altijd bereikbaar is.

oneduts said...

Ik reageer net als jij als het hier eindelijk regent, helaas ook nooit genoeg.
Uit Nederland komend had je ooit gedacht dat je regen zo zou verwelkomen?
Let it rain, let it rain.