Saturday, February 07, 2009

De Oil Rig




Nadat we wekenlang megagrote trucks hier voorbij hebben zien denderen met complete single wide mobile homes (een stuk of 6 !), enorme pompinstallaties, boorpijpen, bassins etc etc
staat ie er eindelijk: een Oil Rig, het moet een enorm grote zijn deze "jongen"
We hebben nog geprobeerd overdag deze te vinden want natuurlijk interessant om te zien hoe zoiets opgebouwd wordt, maar ondanks de fikse wegenuitbreiding in het "niemandsland" hierachter hebben we de Rig of Derrick niet kunnen vinden.
De Rig staat dan ook ergens midden in het grote bos en ik weet niet hoe hoog hij is maar het moet HOOG zijn. We hebben hier met veel interesse een serie documentaires gevolgd over Oil Rigs: de mensen die erop werken, de bazen en investeerders, wat de enorme kosten zijn op het moment dat het drill bit (wat dus het gat moet boren) op een stuk rots stuit en er dagen niet verder geboord kan worden. Miljoenen dollars kost dat en kan zelfs leiden tot het voortijdig afbreken van de Rig. Dan zijn er nog de zogenaamde Wildcats: het op goed geluk boren naar olie. De oil workers (waarvan we hier de onvergetelijke Donald gehad hebben) verdienen een redelijk tot zeer goed salaris maar het is zeker niet altijd ongevaarlijk werk. Kortom er is heel wat te doen voordat het "goud" uit de grond komt.

Vanuit onze achtertuin zie je dus nu ineens - naast het rode lampje van een telefoonmast- de verlichte Rig. En terwijl ik de foto neem bedenk ik me eigenlijk wat een luxe het is dat het buiten "gewoon" donker is, zie de 2 onderste foto's. Je ziet er niet veel aan maar dat komt ook gewoon omdat het hier zo DONKER is ;-) Bijgaand dan ook nog maar een foto van internet geplukt, mochten we de rig nog eens kunnen vinden dan zal ik daar zeker nog wat foto's van nemen.
Van het seismografisch onderzoek wat ze hier misschien zouden gaan doen hebben we niets meer vernomen maar momenteel wordt er ook op veel minder plaatsen naar olie geboord. Maar als die rig hier nu zo'n 6 mijl vandaan staat en ze zo'n 15.000 feet diep boren komt het toch ook vast en zeker ook een beetje onder ons stukje aarde vandaan ? ;-)

3 comments:

Anonymous said...

Hier hebben we dat ook. Aarde donker... Je ziet ook geen hand voor ogen dan.

Ben wel benieuwd waar dat ding dat staat. Hier een onbekend fenomeen.

Gr petra

Annemiek said...

6 mijl is volgens mij een beetje ver om er een graantje van mee te pikken :(
Aangrenzend aan ons land is er naar gas geboord, dag en nacht ging het werk door, ook zo'n groot geval dat je van ver boven de bomen uit zag steken. Ze hebben gas gevonden, maar het is 'capped'. Geen idee of er ooit wat mee gedaan zal worden, maar we zitten er wel dicht genoeg bij dat we dan ook wat betaald zouden krijgen. 0,000001 percent of zoiets :)

Anonymous said...

Niet iets wat wij hier kennen maar zal zeker interessant zijn om die opbouw te volgen .

Dus zijn ze toch enorm verlicht als je ze in de donkere tot bij jou kan waarnemen .
Ja, ken dat hoe donker donker daar wel kan zijn !

Groetjes Nancy